Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Jak stylově nosit kapesní hodinky

Najít rovnováhu mezi klasickým stylem a stylem steampunk cosplay není tak obtížné, jak si myslíte. Pochopení toho, jak nosit pánské kapesní hodinky, vás připraví na nákup nového kousku do vaší kolekce.

Představte si, že konečně nemusíte poslouchat kostelní zvony, abyste věděli, kolik je hodin. Musel to být skvělý pocit, poprvé vytáhnout hodinky z kapsy. Celá vesnice v tichém úžasu … a pak šílený spěch do místního obchodu, aby si jedny také pořídili.

Kapesní hodinky - nebo první technický doplněk na světě, který vše změnil – byly poprvé vynalezeny Peterem Henleinem v Německu v roce 1510. Tvar kapesních hodinek, který známe a milujeme, byl vylepšen v průběhu 17. století, kdy se začaly nosit vesty (díky, Karlovi II). Kulatý, plochý tvar bez ostrých hran mohl snadno vklouznout do kapsy a tkaninu nepoškodil.

Tehdy byl vytvořen termín fob watch. Fob pochází z německého dialektu slova „fuppe“ pro malou kapsu. V dnešní době se fob týká kapsy, do které se hodinky zasunou, řetízku nebo stuhy připevněné ke kapesním hodinkám nebo hodinkám na řetízku.

Pro většinu znalců kapesních hodinek se fob vztahuje na řetízek nebo stuhu připevněnou ke kapesním hodinkám a je obvykle kratší než řetízek na hodinky.

Ať už tomu říkáte hodinky nebo kapesní hodinky, příběh je stejný. Když začala první světová válka, náramkové hodinky začaly být populárnější a kapesní hodinky se zasekly v kapsách historie. Tedy … dokud se elegánové, jako jste vy, nerozhodli dát jim šanci.

1 Jak stylově nosit kapesní hodinky1.1 Druhy řetízků na kapesní hodinky 1.2 Jak nosit kapesní hodinky s vestou 1.3 Jak nosit kapesní hodinky se sakem nebo blejzrem 1.4 Jak nosit kapesní hodinky s džíny1.5 Jak nosit kapesní hodinky jako náhrdelník

Druhy řetízků na kapesní hodinky

Ať už chcete klasické natahovací mechanické kapesní hodinky nebo hodinky s hodinovým strojkem quartz na baterie, je to řetízek, který přitahuje pozornost závistivých kolegů a přátel. A brání tomu, aby hodinky spadly a našly svou smrt.

1. Řetízek na kapesní hodinky Albert s tyčinkou ve tvaru T

Řetízky na kapesní hodinky Albert s tyčinkou ve tvaru T nebo řetízky Albert, jsou pojmenovány po Princi Albertovi, díky kterému se staly populárními. Pokud zvolíte tento typ řetízku, umístěte tyčinku ve tvaru T do jedné z knoflíkových dírek vaší vesty.

Nejste si jisti, kterou knoflíkovou dírku použít? Vyberte si tu, která je přímo nad kapsou nebo uprostřed - asi 3. knoflíková dírka na vestě. Hodinky vložte do kapsy na protější straně vaší dominantní ruky. Pokud jste pravák, vložte kapesní hodinky do levé kapsy. Vaše dominantní ruka tak bude při kontrole času volná.

Řetízek Double Albert funguje stejně jako Single Albert, ale má navíc řetízek s medailonem nebo přívěskem. Tento druhý kousek se zasunuje do kapsy naproti vašim hodinkám.

2. Řetízek na kapesní hodinky na opasek nebo na poutko opasku

Buďme upřímní, pravděpodobně se každý den neoblékáte jako komparzista seriálu Peaky Blinders. Chcete-li mít neformální, ležérní vzhled, použijte řetízek na kapesní hodinky stylu belt slide. Tento typ má ma jednom konci kus, který se nasune na opasek (zezadu) nebo horní část kalhot nebo džín.

Řetízek by měl viset na vnější straně kalhot. Vaše kapesní hodinky se zasouvají do kapsy na protější straně vaší dominantní ruky.

Pokud máte na sobě džíny, použijte kapsičku určenou výhradně pro kovboje a pracující muže. Vždyť víte … tu malou kapsu, nad kterou jste vždy přemýšleli, k čemu vlastně slouží. Vytvořil ji pan Levi právě pro kapesní hodinky. Jděte zapůsobit na své přátele s tímto novým poznatkem.

S koncovkou, která se připíná na poutko opasku se ujistěte, že je řetízek dostatečně dlouhý, aby kapesní hodinky byly pohodlně viditelné. Příliš krátký … a budete se muset ohnout, abyste se podívali, kolik je hodin.

3. Řetízek na kapesní hodinky s uzavíracím kroužkem

Řetízky na kapesní hodinky s uzavíracím kroužkem jsou podobné řetízkům na peněženky, protože se připevňují přímo k poutku na opasku pomocí pružinového kroužkového zapínání. Uzavírací kroužek můžete také připnout ke knoflíkové dírce na vestě a řetízek bude vypadat podobně jako řetízek typu s tyčinkou ve tvaru T.

Chcete nosit kapesní hodinky se sakem? Kroužek připněte ke knoflíkové dírce na klopě a hodinky zasuňte do náprsní kapsy. Vestu nepotřebujete.

Jak nosit kapesní hodinky s vestou

Jsou různé druhy vest. Některé jsou v ležérnějším stylu a jiné jsou vyhrazeny pro formálnější oděv a nosí se s kravatou. Bez ohledu na to, kterou si vyberete, tento oděv bez rukávů je ideální pro kapesní hodinky.

Chcete-li nosit kapesní hodinky s vestou, jednoduše je vložte do jedné z kapes a řetízek zajistěte přes knoflíkovou dírku přímo nad nimi.

Knoflík, který vyberete, závisí na tom, jak prověšený řetízek chcete mít. Kapsa, kterou si vyberete, je vždy ta, která je na protější straně dominantní ruky. Tím se uvolní vaše ruka pro důležité věci, jako je podepisování dokumentů, potřesení rukou a ukazování prstem.

Nejenže jsou elegantními doplňky, ale gravírované kapesní hodinkyjsou také nejlepšími dárky pro mládence a vypadají skvěle na svatbách. Nejste si jisti, co si nechat vygravírovat? Podívejte se sem na naše návrhy gravírování.

Nejlepší kapesní řetízek pro vesty: Řetízky s tyčinkou ve tvaru T a řetízky s uzavíracím kroužkem.

Jak nosit kapesní hodinky se sakem nebo blejzrem

Pokud chcete nosit kapesní hodinky se sakem nebo blejzrem, připevněte jeden konec řetízku na knoflíkovou dírku a vložte si hodinky do náprsní kapsy. Jedná se o chytrý způsob, jak vzbudit zájem o váš oblek, aniž byste museli přidávat jehlici do klopy a kapesníček do saka. Jsou také skvělé na svatbu nebo formální příležitost.

Dalším způsobem, jak nosit kapesní hodinky s blejzrem, je protáhnout tyčinku knoflíkovou dírkou z vnější strany a umístit hodinky do jedné z vnějších kapes. Doporučujeme dát je do kapsy na protější straně vaší dominantní ruky.

Nejlepší řetízek na kapesní hodinky pro blejzry a saka: Řetízky s tyčinkou ve tvaru T a řetízky s uzavíracím kroužkem.

Jak nosit kapesní hodinky s džíny

Máme dobrou zprávu pro muže, který chce nosit kapesní hodinky, ale nechce neustále nosit vesty a saka. Chcete-li nosit kapesní hodinky s džíny nebo kalhotami, jednoduše je vložte do přední kapsy a připevněte řetízek k opasku nebo džínám. Případně použijte kratší řetízek nebo fob s uzavíracím kroužkem a připněte k poutku na opasku.

Řetízek může viset na vnější straně opasku nebo poutka ze spodní strany opasku. Doporučujeme použít kapsu naproti vaší dominantní ruce, abyste si to usnadnili.

Pokud máte na sobě košili se zapínáním na knoflíky, můžete řetízek také provléknout jedním ze spodních knoflíků na košili. A pokud jsou vaše kapesní hodinky menší, k uložení hodinek použijte malou kapsičku uvnitř kapsy. Kapsičky byly k tomuto účelu vytvořeny, takže by mohly mít tu správnou velikost.

Nejlepší řetízek na kapesní hodinky pro džíny a kalhoty: Řetízky na kapesní hodinky na opasek nebo na poutko opasku a řetízky na kapesní hodinky s uzavíracím kroužkem

Jak nosit kapesní hodinky jako náhrdelník

U kapesních hodinek je jejich zamýšlené umístění uvedeno přímo v názvu - kapesní. To ale neznamená, že nemůžete porušit tradici a nosit ji kolem krku.

Chcete-li kapesní hodinky nosit jako náhrdelník, řetízek na hodinky sundejte a nahraďte ho kovovým řetízkovým náhrdelníkem nebo koženou šňůrou.

Mějte na paměti šířku řetízku - chcete, aby byl dostatečně pevný, aby hodinky udržel a byl ve stejné barvě jako vaše hodinky. U většiny pánských kapesních hodinek nakupujte řetízkový náhrdelník s šířkou v rozmezí 4–8 milimetrů. Nerezová ocel je skvělou volbou, protože vám nezabarví krk nazeleno a dodává se jak ve stříbrných a zlatých tónech.