Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Mokré holení – Váš dokonalý průvodce

Žádný muž se nechce při holení pořezat. V tomto komplexním průvodci holením najdete návod, jak se hladce oholit bez podráždění. Vše od doporučených produktů až po průvodce krok za krokem.

Naučit se správně oholit, je něco, s čím se musíme všichni vypořádat, jakmile přijedeme do puberty. Spolu s mutující hlasem, rostoucími chlupy na hrudi a náhlým zájmem o tu krásnou spolužačku, i zbavení se prvního chmýří na bradě je důležitým krokem na cestě k dospělosti.

A je to past!

Musíme to dělat téměř každý den a není příliš jasné, jestli používáme ty správné nástroje na holení, máme tu správnou metodu nebo dodržujeme směr holení - po směru nebo proti směru růstu vousů?

Možná by bylo lepší se ani neholit... ale oholili jsme se, protože se to od nás čeká. Teprve teď začínáme diskutovat o tom, jak se oholit správně.

Máme dobrou zprávu - existuje správný způsob holení. Máme i špatnou zprávu - pokud stále mutujete nebo pokud vaše chlupy na hrudi ještě nevyrostly... s tím vám nepomůžeme.

Máte jen jednu tvář a navždy s ní budete žít. Péče o ni a správné holení je nejjednodušší způsob, jak z ní vytěžit maximum. S tímto vědomím jsme připravili tuto dokonalou příručku o holení. Přečtěte si o tipech, tricích a důvěrných informacích, které nám poskytli odborníci.

1 Mokré holení – váš dokonalý průvodce 1.1 Mokré holení nebo suché holení1.2 Nástroje na holení – průvodce základními potřebami1.3 Jak je pěna důležitá1.4 Co je struktura růstu a proč je důležitá?1.5 Jak se holit s holicím strojkem na žiletky1.6 Vaše otázky – naše odpovědi

Mokré holení nebo suché holení

Každé ráno čelíme dvěma nejdůležitějším rozhodnutím dne – bude stačit jeden šálek kávy a mám zvolit mokré nebo suché oholení.

Co je mokré holení?

Mokré holení je proces holení pomocí vody a mýdla nebo krému k vytvoření pěny.

Výhody mokrého holení

  • Hladší oholení
  • Exfoliace - kovová čepel tažená přes pokožku odstraní odumřelé kožní buňky
  • Z dlouhodobého hlediska je levnější

Co je suché holení?

Suché holení je holení bez vody (samozřejmě) a pomocí elektrického holicího strojku.

Výhody suchého holení

  • Lepší pro citlivou pokožku, protože neodstraní vrstvu kůže
  • Menší riziko zarostlých vousů, ale zvýšené riziko zarudnutí a podráždění

Zatímco suché holení je rychlejší a snadnější než holení za mokra, není to metoda, kterou preferujeme.

Možná jsme staromódní, ale na rituálu mokrého holení něco je a stojí za to si přivstat... stejně jako na ten první šálek kávy.

Nástroje na holení – průvodce základními potřebami

Můžete se naučit, jak dosáhnout nejhladšího, nejčistšího oholení na světě, a přesto si můžete způsobit podráždění nebo se pořezat, pokud nemáte to správné vybavení. Holení je hra dovedností kombinovaná se správnými nástroji a know-how, jak je správně používat.

Břitvy

Když uslyšíte slovo břitva, představíte si uhlazeného Jamese Bonda ve filmu „Skyfall“ nebo šíleného Sweeney Todda, který ovládá jeho břitvu v ulicích Londýna?

Retro styl a kouzlo břitev je nesrovnatelné, co se týče hladkého oholení. Ano, nějakou dobu trvá, než se to naučíme, ale poté budete mít hladkou tvář a břitva bude vypadat stejně dobře ve vaší koupelně, jako vaše tvář bude vypadat v zrcadle.

Výhody holení břitvou

  • Šetrné k životnímu prostředí – Břitva, která není na náhradní čepele, je bez odpadu. Ostatní typy, které používají jednorázové čepele, jsou stále lepší volbou ve srovnání s 2 miliardami jednorázových holicích strojků, které se každý rok v USA vyhazují. Nemluvě o obalovém odpadu. Méně odpadu znamená lepší planetu a zároveň budete hladce oholeni. Prostě výhra pro všechny.
  • Hladné oholení – Břitvy poskytují pravděpodobně nejhladší oholení. Existuje důvod, proč si profesionální holiči i agent 007 zvolili břitvu jako jejich nejoblíbenější metodu holení.
  • Cenově dostupné – Cenová dostupnost se snoubí s šetrností k životnímu prostředí. Jedná se pouze o počáteční investici... a to je vše. Holicí strojky na jedno použití se musejí často měnit a elektrické holicí strojky vyžadují baterie nebo nabíjení.
  • Celkový dojem – Hladké a čisté oholení břitvou vyžaduje opatrné manévrování čepelí. Tento promyšlený proces mění všední ranní fušku na příjemný rituál.

Na co se zaměřit při nákupu břitvy

  • ‘Čepel připravená na holení’ – Vždy zkontrolujte, zda je ostří „připraveno na holení“. To znamená, že čepel byla profesionálně nabroušena a je připravena k použití.
  • Rovnováha a hmotnost – Vyberte si břitvu, která je robustnější, když si ji vezmete do ruky. Ideální vyvážení je, když je hmotnost rukojeti a čepele stejná. Dávejte pozor na příliš lehké nebo příliš těžké břitvy. Chcete mít co nejlepší kontrolu pro snadné manévrování.
  • Šířka čepele – Šířka čepele se měří v ⅛ palce. Nejběžnější šířka břitvy je ⅝”, u větších břitev až do ⅞”. Širší čepele jsou těžší na manévrování kolem nosu a rtů je náročnější s širšími čepelemi. Dobrá šířka pro začátečníky je ⅝”.
  • Druh oceli – Většina břitev je vyrobena z nerezové nebo uhlíkové oceli.
  • Dáváme přednost břitvám z nerezové oceli, protože jsou méně náchylné ke korozi a čepel zůstává ostrá po delší dobu.
  • Čepele z uhlíkové oceli neobsahují chrom, nikl ani molybden a snadno rezaví. Jsou levnější než nerezová ocel a vyžadují méně času na broušení a obtahování. Tenčí a ostřejší ostří můžete získat u břitvy z uhlíkové oceli.
  • Druhy čepelí – Existují různé druhy čepelí, jako například Barbers Notch, Spanish Point, French Point a Spike Point. Budeme hovořit o čepelích s kulatou a hranatou hlavou, protože jsou nejčastější.
  • Dáváme přednost břitvám s kulatou hlavou. Jsou bezpečné pro začátečníky. Konec / hlava břitvy je zakřivená, takže vnější okraj břitvy není ostrý. nebudete mít problém, pokud provedete rychlé změny směru holení nebo úhlu oholení.
  • Rovná hlava má ostrou hranu a je ideální pro
    tvarování vousů a kotlet. Používání jedné z těchto břitev vyžaduje určitou úroveň přesnosti a pozornosti - používejte s opatrně a zkušeně.
  • Náhradní čepele – Některé břitvy vyžadují
    jednorázové čepele které nemusíte ostřit ani obtahovat. Když se čepel otupí, jednoduše ji vyměňte za novou.
    Většina z nich je na klasické oboustranné žiletky, které se přelomí napůl. Lze je snadno vložit do hlavy břitvy. Břitvy na jednorázové čepele jsou levnější a efektivní v dosažení dokonalého oholení.

Další potřeby nutné pro holení břitvou

  • Obtahovací řemen a brousek
    Obtahovací řemen a brousek jsou nutností pro holení břitvou.
  • Obtahovací řemen je pás hovězí kůže, který se používá k vyrovnání čepele břitvy - zadní strana je vyrobena z plátna.
  • Ostření brouskem je proces odstraňování nepatrného množství kovu z čepele na brousku (Waterstone).
    Čepel vyžaduje nabroušení brouskem asi jednou za rok, zatímco obtahování je třeba provést před a po holení a případně během procesu, pokud máte husté, silné vousy.
  • Pasta na obtahovací řemen – K usnadnění obtahování můžete použít kondicionér na kůži nebo
    pastu na obtahovací řemen. Není to nutné a mnoho profesionálních holičů dává přednost obtahování bez pasty.

Holicí strojky

Holicí strojky mají přes čepel ochranný hřeben. Mohou být s jednou čepelí (SE) nebo čepelí z obou stran (DE).

Tím, že se muži zbavili nutnosti čepele brousit a obtahovat a začali používat jednorázové žiletky, ušetřili každé ráno spoustu času.

Výhody používání holicích strojků na žiletky:

  • Dostupné – Počáteční investice jsou jistě větší než u jednorázových žiletek ze supermarketu, ale to jsou jediné vysoké náklady, protože náhradní žiletky jsou podstatně levnější než jednorázové holicí strojky.
    Když se jedna strana žiletky otupí, převraťte ji a použijte druhou stranu. To u jednorázového holicího strojku udělat nemůžete.
  • Skvělé pro citlivou pleť – Televizní reklamy nás přimějí věřit, že čím více čepelí, tím bude oholení hladší. Nejen, že to není pravda, ale je to také příčinou zarudnutí a podráždění pokožky. Jak může být lepší, když vaši tvář škrábe více kovových čepelí?
  • Holicí strojky používají jednu čepel, která vyžaduje menší tlak než holicí strojek. Menší tlak se rovná menšímu stresu na pokožku.
  • Dobře vypadají – Dobře, je to subjektivní, ale myslíme si, že holicí strojek
    hanging on a stainless steel stand bude vylepšením, které každá koupelna potřebuje.

Na co se při nákupu holicího strojku zaměřit

  • S jednou čepelí nebo čepelí z obou stran – Většina holicích strojků dnes používá DE (dvojité břity), protože SE (jednostranné) břity jsou považovány za příliš agresivní. Ušetřete peníze a pořiďte si holicí strojek DE, protože lze použít obě strany žiletky.
  • Rukojeť – Chcete, aby rukojeť pohodlně seděla v ruce a měla příjemnou hmotnost a rovnováhu. Těžší rukojeť poskytuje větší kontrolu.
  • Hlava – Hlava holicího strojku je definována bezpečnostní lištou (hřebenem) a je rozdělena na otevřené hřebeny a uzavřené hřebeny.
  • Otevřené hřebeny jsou agresivnější, protože pokožka je blíže čepeli. Uzavřené hřebeny mají obecně snadnější použití a nabízejí větší ochranu před poškrábáním a poraněním.
  • Hlavy holicích strojků jsou dodávány v 1, 2 nebo 3 kusech. Počet kusů má málo společného s kvalitou holení. Jednodílné hlavy se nazývají motýlkové a nabízejí nejjednodušší způsob výměny žiletky díky chytrému mechanismu, který hlavu otevře pootočením rukojeti, což připomíná rozevření motýlích křídel.
  • Rovné nebo zahnuté uchycení žiletky – U běžných holicích strojků s dvojitým břitem s rovnou tyčí je čepel držena v pravém úhlu k rukojeti. Šikmé tyče drží čepele zahnuté, což zajišťuje čistší oholení při prvním tahu. Holicí strojky jsou agresivnější, ale jsou dobrou volbou pro citlivou pokožku, protože nevyžadují více tahů.

Hlavicové holicí strojky

Otevřete libovolný pánský časopis a uvidíte reklamu na hlavicové holící strojky. Výhodou těchto strojků, je obvykle to, že mají více čepelí pro hladké oholení a lubrikační pás. Tento typ holicího strojku byl vytvořen tak, aby se holení stalo pohodlnějším - ale nebyl vytvořen, aby se holení zlepšilo.

Hlavní výhodou hlavicový holicích strojků je to, že jejich použití je rychlé a relativně bezpečné - s takovým strojkem je opravdu těžké udělat nějaké extrémní škody (na rozdíl od břitvy). Tyto strojky jsou vryté v naší mysli jako správná metoda péče o vousy, a to díky televizi.

Seznam důvodů, proč do tohoto holicího strojku neinvestovat, je dlouhý. Zatímco počáteční produkt (rukojeť) může být levný, hlavice již tak levné nejsou. Po každých asi šesti oholeních si musíte koupit nové... množství, které spotřebujte závisí na tom, kolik odumřelé pokožky, vousů a krému na holení ucpe čepele.

Více čepelí neznamená lepší oholení. Jedna kvalitní čepel je vše, co potřebujete, a bude také šetrnější k vaší pokožce.

Pokud nejste zcela připraveni vzdát se pohodlí, alespoň se ujistěte, že hlavicový holicí strojek je opravdu kvalitní.

Holicí strojky na žiletky nebo hlavicové holicí strojky

Náš verdikt k debatě o tom, které holicí strojky jsou nejlepší - výběr typu holicího strojku závisí pouze na vás a na tom, čemu dáváte přednost. Možná to není odpověď, kterou jste chtěli slyšet, ale je to odpověď, za kterou si stojíme.

Pokud je vaší prioritou péče o vaše tělo a máte čas věnovat se každodennímu rituálu holení - pro vás je vhodný holicí strojek na žiletky.

Chcete-li se oholit rychle a utratit spoustu peněz za náhradní hlavice - pak je to bude holicí strojek hlavicový. Jen se ujistěte, že je to vaše vlastní volba a nestali jste se obětí velké marketingové kampaně.

Holicí strojky na žiletky jsou navrženy tak, aby dosahovaly dobrých výsledků již po prvním tahu, zatímco hlavicové holící strojky vyžadují několik tahů, aby bylo dosaženo stejné kvality oholení. Více tahů vede ke zvýšenému podráždění a zarudnutí pokožky.

Štětka na holení

Štětka na holení (nebo holičská štětka) je malá štětka do ruky, které se používá k nanášení mýdla nebo krému na holení. Konstrukce zahrnuje rukojeť, obvykle z kovu, dřeva, rohoviny nebo syntetického materiálu a přírodní nebo syntetické štětiny.

Jedná se o mamutí téma s více nuancemi, než jsme zde popsali. Získat skvělou, bohatou pěnu je však pro holení rozhodující.

Klikněte sem a přečtěte si více o holicích štětkách a proč jsou jezevčí vlasy ty nejlepší.

Krémy a mýdla na holení

Správná štětka a dokonalý strojek na holení nepostačí. Potřebujete správné mazivo, abyste zajistili, že čepel bude hladce klouzat po tváři, aniž by odstraňovala pokožku. Kvalitní krém nebo mýdlo hydratuje pokožku, což vede k lepšímu pocitu po holení.

Krémy na holení jsou jednodušší k použití a zabere méně času vytvořit kvalitní hladkou pěnu. Mýdla přicházejí v pevné formě - jako standardní koupelové mýdlo - a vyžadují více vody a šlehání k vytvoření pěny.

Nejdůležitější faktory, které je třeba vzít v úvahu při nakupování krémů nebo mýdel na holení je „tlumící vrstva“ a „skluz“ výsledné pěny. Tyto dvě vlastnosti se vztahují k ochraně před čepelí (tlumící vrstvou) a hladkost (skluz), které holicímu strojku poskytují.

Důležitá je také vůně. Dopřejte si santalové dřevo nebo probuzení s mentolem – Není třeba, aby pěna na holení byla cítit aerosolem.

Misky a hrnečky na holení

Základním účelem misek a hrnečků na holení je vytvoření krémové pěny a udržovat ji v teple. Konzistence vytvořené pěny závisí spíše na štětce a krému než na misce nebo hrnečku.

Mnohá mýdla na holení přicházejí ve vlastní misce. Obvykle mýdlo vyplní celou misku a při šlehání pěny byste měli pěnu všude. Nejlepší je, když investujete do hlubší misky na holení, která byla vytvořena výhradně pro vyšlehání pěny.

Oleje používané před holením

Používání produktu k přípravě vousů a pokožky před nanesení krému na holení záleží na vás. Pokud máte husté vousy, může být ošetření vousů a pokožky před holením prospěšné. Existuje mnoho skvělých produktů, ale doporučujeme použít organický kokosový olej.

Kokosový olej je mnohem dostupnější než mnohé jiné produkty z lékárny a zjemňuje jak vousy, tak i pokožku před holením.

Použití: Naberte si malé množství prsty, promněte v dlaních, čímž se olej rozpustí a můžete ho nanést na tvář, abyste ji připravili na holení.

Přípravky používané po holení

I když přípravky používané po holení krásně voní, není to hlavní důvod, proč by se měly používat. Měli byste je pravidelně používat, pokud máte akné nebo pokud jste po holení náchylní k vyrážkám a podráždění.

Po holení se používá k odstranění bakterií z pórů, které tam zůstaly po holení nebo holicím krému. Většina z nich má astringentní vlastnosti, což znamená, že zatáhnou póry a dodají vám pocit svěžesti.

Vyhledávejte složky jako je:

  • Vilín
  • Aloe vera
  • Tea tree esenciální olej

Složky, na které byste si měli dát pozor:

  • Alkohol – Alkohol může vysušit vaši pokožku a způsobit podráždění.

Po opláchnutí zbytků holicího krému studenou vodou naneste vodu nebo balzám po holení.

Kosmetická taška

I když to není pro hladké oholení nutné, je dobré zvážit nákup kosmetické tašky. Měla by být dostatečně prostorná, aby se do ní vešly všechny vaše potřeby a měla by být také vodě-odolná (v případě, že se budete muset rychle zbalit a věci nebudou mít čas vyschnout).

Jak je pěna důležitá

Pokud se chcete dokonale oholit, je třeba vyšlehat hustou pěnu. Pěna poskytuje tlumící vrstvu pro holicí strojek a umožňuje mu klouzat po kůži místo toho, aby na pokožce poskakoval, drhl nebo táhl. Výsledkem je méně podráždění pokožky a hladší oholení.

Můžete si vytvořit pěnu v misce, hrnečku, ruce nebo dokonce přímo na tváři.

Doporučujeme holicí misku a níže uvedené metody:

Mýdlo na holení: Jak vytvořit pěnu v 7 krocích

  1. Naplňte misku nebo hrnek teplou vodou.
  2. Ponořte štětku na holení do vody na 1-2 minut, aby se štětiny uvolnily.
  3. Štětiny pevně stiskněte (a zatřeste), abyste odstranili většinu (ne všechnu) vodu.
  4. Vylijte vodu z mísy nebo hrnečku.
  5. Na mýdlo přidejte několik kapek vody, abyste ho změkčili. Vezměte štětku a kružte jí po mýdle dokud nezačnete vytvářet pěnu.
  6. V případě potřeby přidejte vodu.
  7. Začněte štětkou (s mýdlem na ní) šlehat krouživými pohyby v misce a vytvořte bohatou pěnu - asi 30 sekund.

Krém na holení: Jak vytvořit pěnu v 7 krocích

  1. Naplňte misku teplou vodou.
  2. Namočte štětku na holení na 1-2 minuty, aby uvolnila štětiny.
  3. Odstraňte štětku a jemně stlačte. Nevymačkejte ze štětky všechnu vodu.
  4. Vodu z misky vylijte a přidejte do ní krém na holení. Množství velikosti mandle.
  5. Krém zpracovávejte rychlými krouživými pohyby, abyste vytvořili pěnu. Může to pár minut trvat.
  6. Pokud je pěna příliš suchá, přidejte kapku vody.
  7. Pěna bude připravena, když se vytvoří špičky a zmizí bubliny.

Jak vytvořit pěnu bez štětky na holení

  1. Navlhčete si obličej.
  2. Dejte si na ruce holicí krém.
  3. Třete ruce o tváře.
  4. Užijte si průměrné pěny ... a naplánujte si objednávku štětky na holení.

Stádia při vytváření pěny

Ideální pěna

  • Bez bublin
  • Snadno se nanáší na štětku na holení
  • Drží si svůj tvar
  • Snadno se na tváři rozetře
  • Zůstane na místě bez toho, aby vysychala nebo se sloupala

Ideální pěna, po které všichni touží, má krémovou konzistenci podobnou jogurtu – což má za výsledek, že ostří snadno a hladce klouže po tváři.

Chcete-li dosáhnout ideální textury pěny, začněte suchou pěnou a pomalu přidávejte kapky vody pomocí štětky na holení.

Suchá pěna

  • Neroztírá se po tváři snadno
  • Nepříjemné oholení
  • Není snadné čepel čistit, protože pěna je příliš lepivá
  • Může vyschnout a sloupat se z tváře

Suchá pěna se vyznačuje hustou, lepivou texturou. Stává se to, když štětka nemá dostatek vody na to, aby se podpořil proces pěnění.

Vlhká pěna

  • Netvoří špičky
  • Má velké bublinky
  • Hrozí, že se pořežete nebo zraníte
  • Zvýšené podráždění a bolestivost, protože pěna není dostatečně silná, aby tlumila a chránila vaši pokožku

Tento typ pěny se daří většině začátečníků a lze se jí snadno vyhnout tím, že bude pěnu déle šlehat štětkou v misce.

Tipy na vytvoření dokonalé pěny na holení

Bubliny v pěně znamenají, že je v pěně moc vody – přidejte více krému a mělo by se to srovnat. Pokračujte ve šlehání pěny, dokud nedosáhnete dokonalé konzistence. Průměrný čas šlehání je 1-2 minuty… takže to nevzdávejte moc brzy.

Pokud je pěna příliš hustá, přidejte několik kapek vody a pokračujte ve šlehání, abyste získali správnou strukturu. Špičky jsou znamením, že pěna je připravena.

Co je struktura růstu a proč je důležitá?

Struktura růstu je směr, kterým rostou vaše vousy.

Přejíždějte rukou po vousech, abyste zjistili, kterým směrem vousy rostou. Drsnost určuje směr proti růstu.

Typický růst vousů

To, co možná vypadá dobře na tričku nebo provokativním plakátu - „Proti všem!“ - nemusí být nejlepší doporučení pro holení.

Holíte se směrem nahoru nebo dolů? Většina mužů se někdy holila proti směru růstu vousů a tvrdí, že mají hladší oholení ... souhlasíme s vámi na 100%. Oholení bude hladké, ale také hrozí zvýšené riziko podráždění a drobných ranek.

Holení v protisměru růstu vousů odřízne vlasový folikul zespodu a uvede čepel do těsného kontaktu s pokožkou. Jakmile jsou tyto vousy oholeny, spodní část se stáhne a může začít zarůstat.

Holení po směru růstu vousů uvede čepel do styku s vousy jako první. Výsledkem je méně času, který stráví ostrá čepel na vaší pokožce, což je jen dobře.

Stejnou hladkost, kterou získáte, když se holíte proti růstu vousů, lze dosáhnout opakovaným holením po směru růstu vousů. Po prvním oholení po směru růstu oholení pravděpodobně nebude dokonalé.

Holit se proti směru růstu vousů není nebezpečné. A se správnou rutinou před holením a po holení nemusí ani dojít k podráždění. Při nanášení pěny použijte štětku na holení a vousy zvedněte... místo holicího strojku na hlavice používejte holicí strojek na žiletky.

Jak se holit s holicím strojkem na žiletky

Nenechte zastrašující vzhled holicího strojku, aby vás odradil. Zvládnutí této dovednosti vám poskytne nejhladší oholení a získáte plusové body ve stylu.

  • Osprchujte se. Teplá sprcha otevírá póry a vousy změkčí. Pokud se nemůžete osprchovat, aspoň si teplou vodou namočte obličej nebo si na pár minut přidržte teplý ručník na obličeji a krku. Vyhněte se horké vodě, protože odstraní i přírodní oleje z pokožky.
  • Namočte štětku na holení. Zatímco se sprchujete, namočte
    štětku v teplé vodě. Nepoužívejte vodu horkou, protože rozšiřuje štětiny a může roztavit lepidlo, kterým jsou štětiny lepeny.
  • Před holením použijte olej. Několik kapek oleje před holením promaže a chrání před tím, co má přijít. Kokosový olej je levnou alternativou a neucpe čepel.
  • Vmasírujte olej do vousů a opláchněte si obličej. Chcete olej odstranit, ale ne všechen.
  • Vyšlehejte pěnu a naneste ji. Perfektní pěna má konzistenci jogurtu bez bublin. Naneste na obličej a krk štětkou na holení. Pokryjte celou plochu rychlými krouživými pohyby, abyste vousy zvedli.
  • Bratři Dashthis, kteří vlastní naše oblíbené dánské holičství doporučují: „Když si holíte krk, buďte opatrní. Vzhledem k tomu, že se na krku zpravidla tvoří více zarostlých vousů, věnujte pár minut exfoliaci a přípravě této oblasti před holením. Obvykle to zabere asi 2-3 minuty. Čas, který strávíte přípravou, se vám vyplatí a pro dokonalé oholení je to nezbytné.”
  • Začněte se holit! Před každým tahem si volnou rukou napněte pokožku. To vyhladí všechny vrásky a odhalí více vousů. Dávejte pozor, abyste netahali až příliš (nezpůsobovali si bolest).
    Přílišné natažení pokožky při holení může způsobit, že vousy budou zarůstat.
  • Dělejte krátké tahy (okolo 50 mm) a moc netlačte. Hmotnost holicího strojku se postará o holení. Větší tlak může způsobit podráždění pokožky nebo poskakování čepele. Holte se pod úhlem asi 30 stupňů. Hlavicový holicí strojek se dokáže přizpůsobit křivkám a tvaru vašeho obličeje...holicí strojek na žiletky to nedokáže
  • Při prvním tahu přejíždějte ve směru růstu vousů. Pokud pocítíte, že čepel při pohybu tahá nebo zadrhává, vyměňte ji. Vždy používejte ostrou čepel. Kvalitní čepel poskytne v průměru 4 - 6 hladkých oholení.
  • Udělejte si čas a vyhněte se holení bez pěny na pokožce Pokud se holíte delší dobu a pěna začne vysychat, naneste více pěny.
  • Opláchněte a opakujte. Oplachujte čepel teplou vodou po každých 5-6 krátkých tazích. Po prvním kole si opláchněte obličej. Je čistý a hladký? Pokud ano ... skvělé! Pokud ne, opakujte (včetně použití pěny).
  • Možná se budete chtít napodruhé oholit proti směru růstu vousů... ale to závisí na tom, jestli vám tento způsob vyhovuje.
  • Na závěr. Pokud jste s oholením spokojeni, opláchněte si obličej studenou vodou a osušte ho (neotírejte) čistým ručníkem. Jelikož se během holení odstraní přirozené oleje z pokožky, doporučujeme použít hydratační balzám po holení nebo
    hydratační krém to protect your handsome mug.
  • Nezapomeňte
    vyčistit štětku na holení, opláchněte čepel a uložte nástroje, kde mohou vyschnout před dalším oholením.
    Pokud potřebujete holicí strojek skladovat na delší dobu, před jeho uložením použijte olej na čepele. Tím zabráníte, aby vlhkost ve vzduchu čepel korodovala. Pokud žiletka zreziví, nepoužívejte ji, ale vyměňte.

Moment… Jak nejlépe držet holicí strojek

Když budete holicí strojek držet blízko hlavy strojku (část, kterou se holíte), můžete na čepel vyvinout příliš velký tlak a mohli byste se pořezat nebo poranit. Pokud strojek budete držet v tom správném úhlu, váha holicího strojku udělá všechnu práci za vás a bude lehce po tváři klouzat.

Holicí strojek s krátkou rukojetí držte 3 prsty a používejte 4 prsty, pokud máte holicí strojek s delší rukojetí. Holicí strojky s krátkou rukojetí byste měli držet níže na rukojeti.

Cílem při holení je vyvinout co nejmenší tlak. Toto je obrovský rozdíl oproti hlavicovým holícím strojkům. Nezapomeňte, že holení dělá čepel, ne vaše hrubá síla.

Vaše otázky – naše odpovědi

Jak se zbavím zarostlých vousů a zabráním jim?

Podle průzkumu zveřejněného v Mezinárodním deníku kosmetických věd, existuje několik kroků v boji proti zarostlým chloupkům a k zabránění jejich vzniku.

  • Mytí obličeje před holením změkčí a uvolní zarostlé a krátké vousy.
  • Aby vám holení šlo dobře od ruky, nešetřete krémem na holení. Vaše pokožka bude nejšťastnější, když na ni nebude vyvíjen tlak, a když se na ní může strojek bez problémů posouvat.
  • Holte se pravidelně a provádějte lehké, krátké tahy. Ukázalo se, že každodenní holení má pozitivní vliv na redukci zarůstání vousů.
  • Vždy použijte hydratační produkt po holení.

Pokud máte zarostlé vousy, úlevu může poskytnout peeling obličeje.

Mezi další prostředky patří teplý ručník, který přiložíte na obličej po dobu 5-7 minut na otevření pórů a nadzvednutí vousů.

Jak předejít vyrážce nebo podráždění pokožky při holení? A jak se jich zbavím?

Vyrážkám po holení můžete zabránit náležitou přípravou pokožky před holením a použitím čistých, ostrých čepelí a bohaté, zvlhčující pěny na holení.

Pokud máte podrážděnou pokožku na obličeji a nepříjemné vyrážky, naneste na ni tenkou vrstvu kokosového oleje. Kokosový olej má protizánětlivé a antiseptické vlastnosti a často se používá na zklidnění podrážděné pokožky a pomáhá při vyrážkách po holení.

Je dobré se holit každý den?

Holení nemusí být pro pokožku škodlivé ani bolestivé. Pokud se pravidelně holíte a pravidelně hydratujete pokožku, vaše každodenní péče se může dokonce stát něčím, na co se těšíte.

Nezapomeňte na olej před holením, kvalitní štětku na holení, ostrou čepel a hydratační přípravek po holení.

Jak často by se měl muž holit?

Pryč jsou tdny, kdy vám stačilo holit se každý druhý týden. Nyní, když jste už velcí, holit byste se měli tak často, jak potřebujete. Vyžaduje vaše práce upravený vzhled? Rostou vaše vousy nadzvukovou rychlostí?

Pokud se nechcete holit každý den, najděte rovnováhu mezi jemným strništěm a bodem, kdy vystrašení vesničané s pochodněmi začnou obléhat váš apartmán.

Podporuje holení růst vousů? Můžu nějak podpořit růst vousů?

Pravděpodobně jsme to někdy slyšeli všichni. Některé děti ve třídě tvrdily, že holení urychlí růst vousů... a pak jsme všichni běželi domů a prosili otce, aby nám ukázal, jak se máme holit.

Pravdou ale je – holení nijak nezrychlí růst vousů.Když roste, může se zdát, že jsou vousy silnější, a dokonce se mohou jevit, že jsou tmavší, ale nebudou hustší. A holení nepomůže k tomu, aby vám vousy dorostly za méně času, než je obvyklé.

Je lepší se holit u umyvadla nebo ve sprše?

Po teplé sprše doporučujeme holení u umyvadla. Proč? Neboť u umyvadla je zrcadlo. Kromě toho je jednodušší mít všechny pomůcky umístěny v koupelnové skříňce nebo na poličce než ve sprše.

Holení u umyvadla

  • Pro – Nástroje snadno mezi použitím opláchnete
  • Proti – Každodenní holení může být časově náročné
  • Proti – Pokud nevěnujete dostatek času přípravě, můžete pokožku podráždit

Holení ve sprše

  • Pro – Pára udržuje vaši pokožku poddajnou
  • Proti – Pěna se snadno smývá a může to vyžadovat použití většího množství přípravku
  • Proti – Příliš mnoho vody může způsobit poskakování holicího strojku - zejména v případě, že se pěna smyje
  • Proti – Kam si položíte všechny přípravky na holení?!

Jak přejdu ze suchého na mokré holení?

Vítejte! Přechod ze suchého na mokré holení je velká věc, a nejde to tak snadno.

Přizpůsobení se nové metodě holení trvá asi měsíc. Dejte pokožce trochu času, než si zvyknete na nový způsob. Buďte trpěliví, vyplatí se to.

Jak zastavit krvácení, když se při holení říznu?

Pořezali jste se při holení. Gratulujeme, stal jste se mužem! Následující techniky se vám mohou hodit za předpokladu, že nemáte krk pořezaný na plátky.

Toaletní papír. Všichni jsme to viděli - malé kousky toaletního papíru přilepené na obličej muže, který se snaží nastoupit do vlaku. Měl špatné ráno, ale můžeme se od něj poučit.

Pořezané místo otřete toaletním papírem, abyste oblast vysušili a zastavili krvácení. Po holení opláchněte obličej studenou vodou, naneste hydratační přípravek a potom na poraněné místo přitiskněte malý kousek toaletního papíru.

Po zaschnutí (asi 5 minut) můžete papírek sundat a omýt se vodou, abyste vyčistili všechnu vysušenou krev. Poučení, které si můžete vzít je toto - Neholte se, pokud jste ráno zaspali do práce! Vždy si dopřejte čas na přípravu.

Kostky ledu. Na pořezané místo přiložte kostku ledu, aby se zúžily cévy a aby se rychleji vytvořila krevní sraženina.

Lesk na rty. Ujistěte se, že je to čistý balzám v tubě a trochu jím potřete pořezané místo, aby se rána zacelila.

Kamencová tyčinka.Tyčinka ze síranu hlinitého pomáhá stahovat póry na pokožce. Antibakteriální vlastnosti zajišťují, že rána zůstane čistá a bez infekce.