Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

5 tipů na péči o vousy – přímo od holiče

Všechno, co potřebujete, aby vaše vousy vypadaly co nejlépe a byly příjemné na dotek. Od rad o tom, jak se postarat o suchou a podrážděnou pokožku, až po doporučení, jak a kdy si vousy zkrátit a všechno mezi tím. S odborným poradenstvím profesionálního holiče Alana Dashti,

Když přijdete do holičství Dashtis, budete se tam cítit dobře. Je tam klid, žádné zbytečné brebentění, jak tomu bývá v jiných salonech. Ve vzduchu je cítit, že to myslí vážně. Soustředí se. Víte, že když jste v salonu, děláte něco správného - něco, co by muži měli dělat, protože to dělají už odedávna.

I když je tam ticho, člověk se cítí uvolněně a pocítí osobní přístup. Víte, že jste na správném místě se těmi správnými lidmi. V očekávání někoho, kdo dokáže obratně zacházet s nůžkami, vousy a hřebenem.

Přišli jsme do centra Horsens v Dánsku, abychom se setkali se slavnými bratry Dashti - odbornými holiči, kteří vědí více o holení, tvarování vousů a olejích na vousy než kdokoli jiný, koho známe. S více než 20letou praxí v péči o muže a jejich vousy, na které nemůžeme přestat zírat, jsme přesvědčeni, že jsou to muži, od kterých se máme co učit.

1 5 tipů na péči o vousy – přímo od holiče 1.1 1. poznejte sami sebe1.2 2. trpělivost přináší ovoce1.3 3. zamilujte si oleje na vousy1.4 4. čistota je půl zdraví1.5 5. udržujte je zastřižené1.6 Vy se ptáte – holič odpovídá 1.7 Seznamte se s bratry dashti1.8 Nakupujte příběh

1. Poznejte sami sebe

Řím nebyl postaven za den a ani dokonalé vousy nevytvoříte hned. „První věc, kterou musíme pochopit, je tvar tváře.“ Pokud máte podlouhlý obličej, budete chtít bohatější vous. Pokud máte širší obličej, bude lepší udržovat vousy kratší po stranách.

2. Trpělivost přináší ovoce

Nechat si narůst vousy není jen tak a bude to opravdovou zkouškou trpělivosti, přátelství a vztahů. "Žádáme všechny klienty, aby nechali své vousy růst 2-3 měsíce před tím, než nás znovu navštíví. Teprve potom můžeme vousy stříhat a tvarovat. Děláme to proto, abychom dali vousům dostatečný čas na růst. Po této době budou vousy dostatečně dlouhé na to, abychom s nimi mohli pracovat. Snaha vytvarovat týdenní vousy se nevyplatí."

Zeptali jsme se bratrů Dashti, co se děje během růstu vousů... je něco, co můžeme udělat, abychom nevypadaly jako rozcuchané ptáčátko? "Ne. První měsíce budete vypadat neupraveně. Myslete na to, že to bude opravdová zkouška vašeho vztahu. Pokud vaše partnerka zůstane během tohoto období s vámi, měla by to být ta pravá.

Ale nečekejte 3 měsíce, než začnete používat přípravky na vousy. Dát vousům správný základ bude klíčem k úspěchu. Zásobte se oleji a balzámy a udržujte pleť hydratovanou vhodným hydratačním přípravkem.

Přijďte ke svému holiči se zdravými vousy a on s nimi udělá zázraky. Neukazujte se s vousy plnými lupů a suchou pletí.“

Vyplatí se to těm, kteří si počkají. Ale co si počne muž, který má trpělivost Konfucia a přesto mu narostou vousy nerovnoměrně?

Jak se vypořádat s vousy, které nerostou rovnoměrně

Bratři Dashti doporučují v takovém případě zvážit, jestli opravdu vousy budou tím pravým pro vás.

„Některým mužům prostě plnovous nenaroste. Pokud se jedná o menší místa bez vousů, holič s tím dokáže pracovat a tvarovat ho tak, aby vám vousy slušely. Nicméně, pokud se jedná o větší holá místa, možná se budete muset oholit a zkusit něco jiného. Zatím neumíme poručit vousům, aby rostly na místech, kde je chceme mít. Pokud najdete holiče, který to umí… dejte nám vědět.

Co vám pomůže, je dopřát pleti a vousům nejlepší možné podmínky – udržujte pleť i vousy hydratované. Dejte důvěru svému holiči, aby našel ten správný tvar a styl. Poradí vám také s tím, jak vousy česat, udržovat a tvarovat.

3. Zamilujte si oleje na vousy

Nechat si vousy narůst je jen malou částí celého procesu. „Prvním, co byste měli pro vousy udělat, je hydratace. Zdravé vousy jsou vždy dobře hydratované. Pokud máte vousy suché a šupinaté, měli byste nosit šálu dost velkou na to, abyste vousy zakryli.

Mnoho mužů si nejdříve zakoupí balzám na vousy. Myslí si, že ochrana vousů je nejdůležitější. Důležitější ale je, používat olej na vousy, protože se vstřebává hluboko do pokožky a ochrání ji před svěděním, zarudnutím a podrážděním.

Balzám na vousy je pro vousy a olej na vousy je pro pokožku.

Balzám na vousy je také důležitý, protože je hustší a poskytuje vousům výživu. Nejlepší je, pokud budete každé ráno používat olej na vousy, který si z vousů před spaním smyjete. Olej pronikne hluboko do pokožky a před spaním se dá snadno smýt. Pokud jsou vaše vousy suché a potřebujete je hydratovat, použijte i balzám na vousy.

Vidíme obrovský rozdíl mezi klienty, kteří používají různé produkty, a těmi, kteří žádné nepoužívají. Jedni přicházejí s vousy, s nimiž se snadno pracuje, a druzí mají suché vousy i pleť, která se během práce podráždí.

Používáním správných produktů zajistíte, že pleť pod vousy bude zdravá. Vyplatí se to i tehdy, když se rozhodnete se dohladka oholit...ale kdo by si tohle přál, že?!"

4. Čistota je půl zdraví

"Udržovat vousy čisté se liší od mytí zbytku těla. Měli byste je mýt pouze šamponem na vousy 1-2krát týdně - používání mýdla nebo šamponu každý den může způsobit lupy nebo suchou, podrážděnou pokožku.

Vyberte si šampon vytvořený speciálně na vousy… nepoužívejte stejný šampon, který používáte k mytí nohou nebo dokonce vlasů. Potřebujete produkt, který byl vytvořen speciálně na vousy a nebude vousy ani pleť vysušovat. Vysušte jemně ručníkem - přílišným třením může konečky vousů rozdvojit a vousy rozcuchat.

Česání a kartáčování je dalším důležitým krokem v procesu mytí péče o vousy. „Musíme zdůraznit, jak důležité je vousy pravidelně kartáčovat. Nejenže tím vousy rozčešete, ale navíc rozetřete přírodní oleje a podporujete růst vousů zvýšením krevního oběhu.“

Jak vyčistit kartáč na vousy

Pokud jste někdy použili kartáč na vousy, víte, že balzám na vousy a vousy samotné si v něm libují. Dopadá to tak, že kartáč je lepkavý a nefunguje tak dobře jako dřív a může skrývat bakterie, které způsobují podráždění a pupínky.

Postupujte podle těchto 5 kroků, aby byl váš kartáč na vousy čistý a zaručíte tak svým vousům péči, kterou si zaslouží.

  1. „Začněte tím, že odstraníte všechny vousy, prach a usazené zbytky přípravků hřebenem s jemnými zoubky. Čištění by mělo uvolnit většinu špíny. Dělejte to každý den, hned po použití."
  2. „Do misky nalijte malé množství teplé vody (použijte dostatečné množství vody, abyste do ní kartáč napůl ponořili) a přidejte několik kapek šamponu na vousy nebo jemného dětského šamponu. Udělejte to každý druhý týden nebo i častěji, pokud to bude potřeba."
  3. „Aniž byste do vody namočili dřevěnou část kartáče, ponořte štětiny do vody a třeste kartáčem, dokud se nevytvoří pěna."
  4. „Opláchněte štětiny teplou vodou a opakujte, dokud nevyplavou všechny zbytky. Pokud je jich příliš mnoho, je to znamení, že byste měli kartáč čistit častěji!"
  5. „Před dalším použitím vyklepejte nadbytečnou vodu a nechte kartáč zcela vyschnout. Při sušení ho postavte na štětiny, jinak by dřevěnou rukojeť poškodila voda."

Jak se zbavit lupů?

Lupy ve vousech mohou trápit každého muže. "Chcete-li se jim vyhnout, je důležité používat olej na vousy. Zjemňuje, hydratuje a léčí suchou pokožku s lupy.

Pokud máte s lupy velký problém, kombinujte olej s balzámem na vousy, čímž získáte mimořádnou ochranu a hydrataci. Mnoho mužů použije tuto kombinaci pouze jednou a myslí si, že problém zmizí. Nezmizí.

Nemůžeme jít s vámi domů a dohlížet na to, abyste se o sebe postarali. Pokud budete používat olej tak, jak doporučujeme, problém zmizí asi za měsíc a pak můžete opět hrdě zvednout hlavu i na veřejnosti."

5. Udržujte je zastřižené

Jak často je třeba vousy zastřihovat? "Záleží na vousech a na tom, jak rychle rostou a kdy vás tvar a délka začnou obtěžovat." Pro většinu mužů je to asi jednou za 2 týdny. Pro ostatní asi tak jednou měsíčně.

Musíte se cítit sebevědomě. Věnovali jste čas tomu, aby vám vousy narostly, trávíte spoustu času péčí o vousy, používáním olejů, balzámů a vhodných šamponů - tuto snahu si nepokazte tím, že vousy nebudete mít pravidelně vhodně zastřižené. Navštivte svého holiče." Bratři Dashti vám radí za všechny holiče: „Nesnažte se vousy tvarovat doma, pak to bude pro vašeho holiče mnohem náročnější.

Soustřeďte se na péči o pokožku i vousy a nechte nás dělat naši práci. Dobrý holič použije břitvu, protože je snazší vytvořit čisté linie a vzhled, po kterém toužíte.“

Vy se ptáte – holič odpovídá

Co nám můžete holič nabídnout, co nikdo jiný nedokáže? Proč chodit k holiči?

„Holič vám poradí. Na internetu nenajdete radu ušitou vám na míru. Holič vám přesně poradí, jak byste se měli postarat o vaše vousy i pleť, a věřte, že se to s radami na internetu nedá srovnat.

Celý den pracujeme s muži a víme, co funguje a co ne. Můžete věřit tomu, že holič zná výrobky, techniky a ukáže vám správný způsob, jak se o vousy postarat a udržovat je.

Je to jako návštěva lékaře. Když jste nemocní, také nehledáte lék na zánět slepého střeva na internetu - vyhledáte odbornou pomoc. S vousy je to totéž. Nepokazte si svou tvrdou práci dvousekundovým vyhledáváním informací na internetu. Najděte si holiče, kterému důvěřujete, objednejte se a nechte si poradit.

Když vám radíme, jak o vousy pečovat, nestačí jen pokyvovat. Rady si poslechněte a opravdu se jimi řiďte."

Jaké triky se můžeme od holiče naučit?

„Nemůžeme sdílet všechny naše triky, ale můžeme vám dát 2, které zcela změní způsob, jakým o vousy pečujete.

Způsob, jakým používáme produkty, je jiný, než si myslíte. Zjistili jsme, že klienti používají příliš mnoho produktu a plýtvají jím.

Tak například olej na vousy. Používáme asi jen 1-2 kapky oleje a vmasírujeme. Co se týče vosku na vousy, množství na špičce nehtu bude dostatečné. Záleží na tom, jak produkt používáme, ne na jeho množství. Všimněte si toho, když jste u holiče.

Dále doporučujeme pečovat o pleť hned od začátku. Spousta mužů si nakonec vousy oholí, protože je svědí a nedaří se jim vousy upravit.

Pokud se o pleť budete starat hned od začátku, nebudete se muset vousů zbavovat. Ujistěte se, že je pokožka pod vousy měkká - nemá totiž dostatek vzduchu a je potřeba zvolit vhodné produkty, aby byla zdravá.“

Na co by muž neměl zapomínat, když si chce nechat narůst vousy?

„Ať už s vousy nebo bez nich – je třeba používat hydratační krém. Najděte si takový, který není mastný, a ujistěte se, že není komedogenický (nebude ucpávat póry). Ještě lepší bude, když si vyberete krém s SPF.

Pokud si necháváte narůst vousy, je třeba použít olej na vousy. Nemůžeme dostatečně zdůraznit, jak je to důležité. Olej na vousy vítězí!“

Můžu používat olej na vousy každý den?

„Můžete a měli byste používat olej na vousy každý den." Nepoužívejte ho ve dnech, kdy chcete podrážděné, svědící vousy."

Poradíte mužům s kudrnatými vousy? Jak se dají kudrnaté vousy narovnat?

„Proč byste je chtěli rovnat?" Podle našeho názoru byste kudrnaté vousy měli hrdě nosit, když jste jimi byli požehnáni. Kudrnatější vousy vypadají plnější a jsou i v módě. Používejte produkty, aby byly vousy měkké a ujistěte se, že tvar vousů vám sluší.“

Čím více mužů s vousy, tím lépe?

„Podle našeho názoru, je to tak. S vousy ukážete světu svou mužnou stránku. Ukážete také, že si najdete čas na sebe a umíte o své vousy pečovat.

Samozřejmě, že i hladce oholení muži mohou vypadat mužně... ale když dospějí, možná si také budou přát mít dokonalý plnovous."

Podpoří kartáčování vousů jejich růst?

„Kartáčování rozvádí přírodní oleje a povzbuzuje růst zlepšením krevního oběhu, ale růst vousů to nezrychlí. Nevíme o žádných magických kartáčích, které by mohly urychlit jejich růst. Díky česání a kartáčování budou vaše vousy vypadat plnější a upravenější, což bude určitě vypadat lépe."

Seznamte se s bratry Dashti

Bratři Dashti provozují jeden z nejslavnějších dánských holičství – The Dashtis. Byl založen v roce 2010 a nabízí klasické holičství v moderním pojetí. Bratři jsou Kurdové z Íránu a Dánsko dnes považují za svůj domov.

S více než 21letou profesionální zkušeností se bratři Dashti pyšní pokročilými technikami, vysokou úrovní dovedností a schopností, aby každý muž (a jeho vousy) vypadali úžasně.

Nakupujte příběh

Kompletní sady pro péči o vousy