Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Štětka na holení: Váš dokonalý průvodce štětkami na holení

Z jezevčích vlasů, kančích štětin, koňských žíní nebo syntetických vláken. S tolika možnostmi na trhu se dnes již nemůžete vymlouvat a měli byste být vždy dokonale oholeni. Náš komplexní průvodce vysvětluje vše od výběru správné holicí štětky až po její použití pro dosažení těch nejlepších výsledků.

Přemýšleli jste někdy, k čemu vlastně potřebujeme štětku na holení, když máme dvě dokonalé ruce, kterými si krém na holení můžeme nanést na tvář? No, nejste sami. Nicméně, ta pravá štětka na holení v kombinaci s kvalitními potřebami na holení, díky kterým vytvoříte dokonalou pěnu, vám změní život.

Možná ne život, ale rozhodně si holení budete více užívat a budete vypadat ještě lépe než předtím, protože budete dohladka oholeni.

1 Štětka na holení: váš dokonalý průvodce štětkami na holení1.1 Co je to štětka na holení?1.2 Co musíte vědět o anatomii štětky na holení1.3 Proč je kvalitní štětka na holení tak důležitá? 1.4 Různé druhy štětek na holení1.5 Která štětka na holení z jezevčích vlasů je nejlepší?1.6 Rukojeti štětek na holení1.7 Jak zjistíte, že jste si vybrali tu pravou štětku na holení1.8 Jak štětku na holení používat1.9 Péče o štětku na holení1.10 Vy se ptáte – my odpovídáme

Co je to štětka na holení?

Štětka na holení (nebo holičská štětka) je malý štětec do ruky, který se používá k nanášení mýdla nebo krému na holení na obličej před holením. Skládá se z rukojeti, která je obvykle vyrobena z kovu, dřeva, rohoviny nebo syntetického materiálu, a ze štětin z přírodních nebo syntetických materiálů.

Štětky na holení jsou k dispozici v různých tvarech, velikostech a materiálech, a jsou nedílnou součástí pánské sady na holení.

Co musíte vědět o anatomii štětky na holení

Určitě se setkáte s výrazy, které se týkají štětek na holení a holicích doplňků, které jste nikdy předtím neslyšeli. Pochopení jejich významu je klíčem k poznání toho, co je štětka na holení, a jak si vybrat tu nejlepší.

  1. Štětiny
    Vlasy nebo vlákna, z nichž je kartáč vyroben. Štětiny mohou pocházet ze zvířat, jako jsou divočáci, koně a jezevci, nebo mohou být vyrobeny ze syntetických materiálů. Každý typ štětiny má své výhody i nevýhody.
  2. Loft
    Loft je délka od koruny štětin po horní část rukojeti. Průměrná délka u většiny štětek na holení je asi 55 mm.
  3. Výška
    Je to délka rukojeti plus délka loftu. Určuje, jak vysoká je štětka na holení.
  4. Základna
    Základna je na opačném konci špiček štětin. Obvykle je plochá a hranatá, aby se štětka dala snadno postavit. Některé štětky mají zaoblenou základnu a dají se zavěsit do stojanu ma štětky tak, aby štětka visela štětinami dolů.
  5. Uzel
    Uzel je místo, kde se štětiny setkávají. Jsou slepeny uvnitř rukojeti. Čím větší je uzel, tím pevnější je štětka během nanášení pěny na tvář, a o to více vody v sobě zadržuje.
  • Vyšlehaná pěna
    Dobře vyšlehaná pěna je nejdůležitějším faktorem při určování kvality holení. Je to konečný produkt po vyšlehání krému nebo mýdla štětkou. Pěna se pak nanáší před holením na tvář. Poskytuje ochranu, lubrikaci holicího strojku a zároveň zvlhčuje pokožku.
  • Drsnost
    Drsnost štětky na holení je určena třením mezi vaší pokožkou a štětinami. Štětka s vyšší drsností má zpravidla větší tuhost, pevný uzel a zbavuje odumřelých kožních buněk efektivněji než měkčí štětka s měkkým uzlem.
  • Absorpce vody
    Absorpce vody je důležitá, protože umožňuje vyšlehat bohatší a kvalitnější pěnu. Bez dostatečné absorpce vody do štětin nikdy nebudete schopni vytvořit a udržet pěnu na tváři a nanášení pěny bude tak velmi zdlouhavé.
  • Tuhost
    Čím více štětin, tím větší hustota štětit a tím vyšší tuhost štětky. Čím je tuhost větší, tím je štětka drsnější a tím je lépe zbavuje odumřelých kožních buněk.
  • Miska nebo hrneček na vyšlehání pěny
    Klasická miska nebo hrneček na holení byly vytvořeny speciálně na uskladnění krému nebo mýdla na holení. Dnes se používají na vyšlehání pěny.
  • Ohřívač krému na holení
    Vsadíme se, že nevíte, co to je. Ohřívač krému na holení je zařízení, které slouží k zahřátí krému nebo mýdla na holení. Na rozdíl od holení studenou vodou, teplý krém nebo mýdlo na holení je ideální na otevírání pórů, což usnadňuje holení.

Proč je kvalitní štětka na holení tak důležitá?

Štětky na holení nejvyšší kvality urychlují holení a pomohou vám oholit do hladka. Proniknou každým vousem a změkčí ho. Pokud máte dobře zaoblenou štětku, odstraní i odumřelé kožní buňky - to svými prsty nedokážete.

Kvalitní štětka na holení vytvoří bohatou pěnu tím, že zapraví vzduch do do krému a mýdla na holení. Pěna ochrání a namaže pokožku tak, aby byla připravena na hladké oholení. Pokud se to udělá správně, pěna umožní holicímu strojku hladce klouzat po pokožce, čímž se snižuje podráždění a usnadňuje hladké oholení.

Bez správné štětky na holení nikdy nevytvoříte kvalitní pěnu. Holení bez kvalitní pěny je jako holení mokrou botou.

Různé druhy štětek na holení

Když si začnete prohlížet všechny druhy štětek na holení dostupné na trhu, pravděpodobně to dopadne tak, že budete nechápavě kroutit vaší neoholenou hlavou. Rozebrali jsme nejběžnější štětky na holení a jejich výhody. Když pochopíte silné a slabé stránky štětek, budete lépe připraveni na koupi štětky, která bude vyhovovat právě vám.

Štětka na holení s kančími štětinami - Boar hair

Štětky na holení s kančími štětinami jsou pevnější a dobře zvedají vousy z povrchu pokožky. Pěna se tak snadněji dostane pod každý vous pro uspokojivý zážitek z holení.

Štětka na holení s kančími štětinami je dobrá pro začátečníky, kteří štětku na holení nikdy nedrželi v ruce.

Pro

  • Časem změkne
  • Levnější než štětka z jezevčích vlasů
  • Dobře zvedá vousy od pokožky

Proti

  • Ze začátku může být tužší než bychom chtěli
  • Neabsorbuje tolik vody jako štětky z jezevčích vlasů
  • Protože jsou kančí štětiny křehčí, štětky z kančích štětin rychleji řídnou

Štětka na holení s koňskými žíněmi - Horse hair

Štětky na holení s koňskými žíněmi se zase vrací do módy. A i když neabsorbují tolik vody jako syntetické štětky nebo jezevčí vlasy, jsou více než dostačující, pokud hledáte štětku ve střední cenové hladině.

Pro

  • Měkčí než kančí štětiny

Proti

  • Absorbuje méně vody než jezevčí vlasy a některá syntetická vlákna
  • Během prvních několika použití může být trochu cítit (šampon pro domácí mazlíčky může pomoct odstranit nepříjemný zápach)
  • Koňské žíně vyžadují více péče než jezevčí vlasy, což znamená, že musí být řádně vyčištěny a skladovány, pokud se nepoužívají, aby se zabránilo předčasné ztrátě štětin

Štětka na holení se syntetickými vlákny

Syntetické štětky střední až nižší kvality jsou často považovány za příliš tvrdé nebo příliš měkké. Nicméně, kvalita syntetických materiálů se stále zlepšuje se zlepšováním technologií, což znamená, že již brzy uvidíme štětky s umělými vlákny, které dokáží soutěžit i s těmi, které jsou považovány za nejlepší - štětky s jezevčími vlasy.

Pro

  • Ideální pro vegany nebo ty, kdo mají alergie na zvířecí chlupy
  • Na trhu najdete širokou škálu štětek ze syntetických vláken, od levnějších až po ty, které se kvalitou téměř vyrovnají štětkám z jezevčích vlasů
  • Je známo, že štětky se syntetickými štětinami docela dlouho vydrží

Proti

  • I po několika použitím mohou být drsnější k pokožce
  • Levnější štětky v sobě drží málo vody, takže nevytvářejí kvalitní pěnu
  • Syntetické štětky nejvyšší kvality jsou stále považovány za méně kvalitní než štětky s jezevčími vlasy kvality silvertip

Štětky na holení s jezevčími vlasy

Štětky z jezevčích vlasů jsou opravdu tou nejlepší volbou. Měkké a odolné jezevčí vlasy jsou holiči po celém světě považovány za creme de la creme, pokud jde o výkon a vzhled.

Štětky s jezevčími vlasy vám mohou vydržet roky, pokud o ně budete dobře pečovat.

Pro

  • Můžete vybírat z jezevčích vlasů kvality pure, best, (fine) super nebo silvertip, s tím, že silvertip jsou vlasy nejvyšší kvality.
  • Vodu drží lépe než všechny ostatní druhy štětin nebo syntetických vláken.
  • Nejsou drsné k pokožce
  • Jezevčí vlasy jsou velmi jemné, což znamená, že každá štětka má vysokou hustotu vlasů, což pomáhá vytvářet dokonalou pěnu.

Proti

  • Může být obtížné najít štětku na holení z pravých jezevčích vlasů při tolika levných napodobeninách, které zaplavují trh
  • Štětky z jezevčích vlasů jsou považovány za velmi drahé, což znamená, že nejsou asi nejvhodnější pro začátečníky v mokrém holení.

Která štětka na holení z jezevčích vlasů je nejlepší?

Štětka na holení z jezevčích vlasů kvality Pure Badger

Štětky s jezevčími vlasy kvality Pure Badger jsou nejdostupnější a nejlevnější ze všech typů štětek na trhu. Jsou vyrobeny z chlupů, které pokrývají zhruba 60% těla jezevce, jako je krk, ramena, hýždě, břicho, atd.

Jednou z výhod štětek z jezevčích vlasů kvality Pure Badger je schopnost čistit a odlupovat odumřelé kožní buňky, částečně díky drsnosti použitých chlupů.

  • Barvy štětin mohou být od tmavě hnědé po černou
  • Vlasy jsou odebírány z krku, ramen, břicha a hýždí zvířete
  • Považují se za základní řadu a jsou vhodné pro začátečníky

Štětka na holení z jezevčích vlasů kvality Best Badger

Štětky z jezevčích štětin kvality Best Badger jsou o úroveň výš než ze štětin Pure Badger. Chlupy tohoto typu se odebírají z břicha jezevce. Jsou delší, pružnější a jemnější. To znamená, že štětiny Best Badger zadržují vodu efektivněji než Pure Badger, což usnadňuje vytvoření bohatší pěny.

  • Barvy štětin mohou být od světle hnědé po šedou
  • Vlasy jsou odebírány převážně z břicha a dalších větších ploch zvířete
  • Považují se za vynikající volbu v poměru výkon versus cena

Štětka na holení z jezevčích vlasů kvality (Fine) Super Badger

Jezevčí vlasy kvality Super Badger pocházejí z zádové oblasti jezevce. Získávají se mnohem náročněji než Pure Badger nebo Best Badger. Jsou měkčí než Best Badger, ale ne tak měkké (ani drahé) jako Silvertip. Jezevčí štětiny Super Badger si lidé často pletou nebo se zaměňují se štětinami Silvertip, protože jsou mezi nimi jen malé rozdíly.

Jedinou nevýhodou štětek z jezevčích vlasů Super Badger je náročnost na péči, která je potřebná k udržení jemných chloupků v dobrém stavu. To znamená, že se o ně musíte starat, abyste dostali kvalitu, za kterou jste si zaplatili.

  • Vlasy jsou odebírány z horních částí jezevce
  • Barevné spektrum se pohybuje od skvrnité bílé po světle šedý střed a bílé konečky
  • Drahé, vzácné a téměř ve stejné kvalitě v porovnání s jezevčími vlasy kvality Silvertip

Štětka na holení z jezevčích vlasů kvality Silvertip

Vlasy kvality Silvertip, které se nacházejí v oblasti krku jezevců, se používají k výrobě nejluxusnějších štětek na světě – Štětky na holení z jezevčích vlasů kvality Silvertip. Jsou považovány za nejlepší z nejlepších, což je způsobeno tím, že štětky Silverip zajišťují nejjemnější typ oholení a zadržují v sobě více vody než štětiny Super Badger. Jejich cena je přímo úměrná skutečností, že štětka ze štětin Silvertip vám vydrží opravdu dlouhá léta. Tedy pokud se o ni budete starat.

Oholit se se štětkou Silvertip je zážitek sám o sobě. Silvertip usnadní jemnou, ale pronikavou aplikaci pěny, která se pak může jemně rozetřít po tváři. Zároveň si budete masírovat obličej. Dalo by se říci, že v momentě, kdy vyzkoušíte tip štětky Silvertip, už se nikdy nevrátíte k jiným tipům.

  • Co se týče kvality, jedná se o špičku mezi ostatními štětkami na holení
  • Vlasy kvality Silvertip se odebírají z krku nebo krční oblasti zvířete
  • Barvy těchto vlasů zahrnují krémově-bílý podklad s černým pruhem a stříbrnými konečky, jak název napovídá

Rukojeti štětek na holení

Rukojeť štětky na holení by měla pevně zapadnout do vaší ruky a měla by během vytváření a nanášení pěny poskytovat přiměřenou přilnavost. Ale buďme upřímní, kdo nechce rukojeť na holení z leštěného dřeva nebo bizoní kosti? Nebo rukojeť vyrobenou z chromu, mosazi, niklu, hliníku nebo syntetických materiálů?

Při hledání dokonalé štětky na holení vstupuje do hry hmotnost a tvar. Když bude mít příliš těžkou rukojeť, můžete mít pocit, že v ruce držíte kliku od dveří. Příliš lehká štětka se zase bude špatně držet. Určitě byste si měli koupit takovou, která poskytuje maximální ovladatelnost, abyste se dostali i k těch těžko dostupným vousům na obličeji a krku.

Nejlepším způsobem, jak zjistit, zda je pro vás štětka na holení vhodná, je zvednout ji. Pamatujte si, že štětka na holení je jen tak dobrá, jak kvalitní jsou štětiny, ze kterých je vyrobená.

Jak zjistíte, že jste si vybrali tu pravou štětku na holení

Jak poznáte, že štětka na holení vám vyhovuje, když jste ještě žádnou nikdy nepoužili? Při prvním vyzkoušení štětky na holení je důležité zvážit následující faktory.

Je dostatečně tuhá? Tato vlastnost se vztahuje na tuhost připisovanou uzlu štětky na holení. Větší tuhost je úměrná tomu, jak je štětka na holení pevná a jak působí při tlačení a kroužení během procesu vytváření pěny. Čím je štětka drsnější, tím je uzel tužší. Ohebnost je výsledkem měkkého uzlu.

Vypadávají z ní štětiny po každém použití? Několik vypadnutých štětin na vaší tváři nebo v umyvadle v průběhu jednoho měsíce není nic neobvyklého, pokud se jedná o jezevčí vlasy nižší třídy nebo syntetické štětiny. Pomalé vypadávání můžete očekávat i nadále. V případě kvalitní štětky z koňských, syntetických nebo jezevčích štětin by měly štětiny zůstat ohebné a udržet si svůj tvar dlouhá léta.

Byla eticky vyrobena? Dalším bodem, na který je třeba se zaměřit, je to, zda byla štětka na holení vyrobená eticky. Ačkoliv výroba štětek v dobách našich otců a dědů nemusela být velmi ohleduplná, v moderní době není důvod používat jiné než udržitelné postupy.

Jaký máte pocit, když ji držíte v ruce? Je dostatečně těžká, což naznačuje její kvalitu? Vypadá rukojeť levně? Jsou štětiny pichlavé a řídké, když si je přikládáte na pokožku? Někdy jediným způsobem, jak zjistit, zda jste si vybrali správnou štětku na holení, je koupit a vyzkoušet ji.

Poskytují štětiny čisté, hladké a pohodlné oholení? A v neposlední řadě je důležité, jak jste se oholili. Můžete vidět rozdíl mezi jednoduchým nanesením pěny rukou nebo pomocí štětky? Ruka obvykle přilepí vousy k obličeji, zatímco štětka na holení vousy zvedne pro efektivnější oholení a zároveň pomáhá odlupovat odumřelé kožní buňky. Měla by dobře držet vodu a komplexně pokrýt celou oblast holení.

Jak štětku na holení používat

Ne načase vcítit se do role Karate Kid, ale tentokrát to nebude ‘wax on, wax off’, ale ‘lather on, lather off’. Před holením doporučujeme na tvář přiložit teplou utěrku, aby se otevřely póry. Nebo se můžete oholit hned po sprše, což je obecně mnohem jednodušší, protože teplá pára přirozeně uvolňuje pokožku.

Vezměte štětku a hrnek nebo misku, a přečtěte si podrobné kroky o tom, jak používat štětku na mokré holení.

Nejprve si budete muset připravit pěnu v misce nebo hrnku. Pro vytvoření pěny budete potřebovat i štětku na holení.

  1. Štětku chyťte za rukojeť a navlhčete ji teplou vodou. Potom jemně vytřeste přebytečné zbytky vody. Můžete ji také vložit do nádoby s teplou vodou, aby nasákla. Používejte teplou vodu - ne horkou.
  2. Štětku zlehka ponořte do misky s krémem nebo mýdlem na holení a vyšlehejte do bohaté pěny.
  3. Ujistěte se, že pěna má vyžadovanou konzistenci. Dobře vyšlehaná pěna je základem hladkého oholení.
  4. Přiložte štětku k vaší tváři a pomalu ji otáčejte krouživým pohybem, abyste pokryli všechny oblasti, které si chcete oholit.
  5. Po holení opláchněte štětku teplou vodou, abyste vyčistí od mýdla nebo krému.
  6. Před uložením štětky (štětinami dolů) do stojanu ji vyždímejte a jemně z ní vytřeste přebytečnou vodu.

Péče o štětku na holení

  1. Po holení opláchněte štětku v teplé vodě (nikdy ne v horké), abyste se ujistili, že byla odstraněna veškerá pěna.
  2. Štětku umístěte do stojanu na holení tak, aby štětiny směřovaly dolů. To odvede vlhkost od základny a podporuje sušení.
  3. Ujistěte se, že držák na štětku na holení je umístěn na suchém místě a ne ve skříňce nebo kosmetické tašce, aby se zabránilo vzniku plísní.
  4. Opláchněte hrnek nebo misku na holení a ubezpečte se, že veškerá zbývající pěna byla odstraněna.
  5. Nikdy štětiny sami nevytahujte, ani se nepokoušejte osušit štětku nebo hrnek na topení nebo fénem.
  6. Nechte štětu pomalu vysušit a vyvětrat na stojanu.

Dejte štětce “jarní očistu”

Bez ohledu na to, jak pečlivě ji čistíte, sušíte a skladujete, je zde velká šance, že po několika měsících každodenního používání bude štětka vypadat trochu opotřebovaně. Místo toho, abyste vyměnili nevzhlednou a málo výkonnou štětku za novou, existuje několik způsobů, které můžete vyzkoušet a které mohou pomoci obnovit její původní slávu.

Šampon Stačí nanést trošku jemného šamponu (nebo šamponu pro domácí zvířata) do misky nebo hrnku, kde vytváříte pěnu. Potom namočte štětku do teplé vody a vyšlehejte šampon do pěny.

Následně rukou vmasírujte šampon do štětky. Dávejte pozor, aby se štětiny nepoškodily. Opláchněte je studenou vodou tak, aby se odstranily všechny zbytky pěny, následně na štětku znovu naneste šampon a postup opakujte. Po dokončení ji důkladně opláchněte.

Nakonec vytřeste štětku a pročešte ji jemným hřebenem, čímž se narovnají všechny roztřepené štětiny. Můžete dokonce přidat i kondicionér.

Vy se ptáte – my odpovídáme

Proč bych měl používat štětku na holení?

Použití štětky na holení je nejúčinnějším a nejefektivnějším způsobem, jak zvednout vousy z pokožky a aplikovat holicí krém nebo mýdlo na všechny oblasti, které chcete oholit.

Poskytne nejen hladší oholení, ale odstraňuje i odumřelé kožní buňky a zvlhčuje a hydratuje pokožku. Dokonce spotřebujete méně krému nebo mýdla, než kdybyste je nanášeli rukou.

Jak poznám, že je štětka pro mě vhodná?

Nejlepším způsobem, jak zjistit, zda je pro vás štětka na holení vhodná, je zkontrolovat její funkčnost měsíc od prvního použití. Do té doby by měly štětiny změknout, ale měli by stále držet svůj tvar, když postavíte štětku vzpřímeně na rovném povrchu.

Štětka by měla být jemná a příjemná k pokožce, a oholená plocha by měla být hladká a bez vyrážek.

Jak dlouho štětka na holení vydrží?

Většina levnějších štětek na holení (koňské, syntetické a kančí štětiny nízké kvality) vydrží od několika měsíců po několik let. Ale musíte je čistit, nechat je správně uschnout a správně je skladovat. Špičkové jezevčí nebo syntetické štětiny při podobné péči vydrží 3 až 10 let nebo i déle.

Péče o vaši štětku na holení je nejdůležitějším faktorem, který určuje, jak dlouho vám vydrží. Vytváření a aplikování pěny bez vyvinutí velkého množství síly, ale i její čištění jemným šamponem může pomoci prodloužit její životnost.

Ze štětky vypadávají štětiny – je to normální?

Pokud vaše štětka na holení ztrácí štětiny alarmující rychlostí nebo potřebujete hodně pěny a více tahů během holení, abyste se dostali pod každý vous, zkuste ji vyměnit za štětku vyrobenou z jiných štětin.

Mírné vypadávání štětin během prvních dvou týdnů používání není tak nezvyklé, ale pokud vypadnou shluky štětin, máte problém. Nezapomeňte, že péče o vaši štětku je nezbytná pro zajištění toho, aby nevypadávalo větší množství štětin. Nikdy ji silou nevymačkávejte ani nemyjte příliš silně, a po opláchnutí ji vždy nechte uschnout. Pokud vypadnou dlouhé štětiny s lepidlem na jejich konci, je to znamení, že vaše štětka už nemá daleko do důchodu.

Mám používat štětku s pěnou nebo mýdlem na holení?

To, zda byste měli použít štětku na holení s pěnou nebo mýdlem, záleží na osobních preferencích. Doporučujeme experimentovat s oběma přípravky, abyste viděli, jak vaše pokožka reaguje. Nejdůležitější je, aby byla pěna nebo mýdlo vyšlehané do bohaté pěny. Pokud ani po několika pokusech nelze vyrobit dostatečně hustou krémovitou pěnu, zvažte vyzkoušení jiné metody.

Jak ze své štětky vytěžím maximum?

Pokud chcete ze štětky na holení dostat co nejvyšší počet odpracovaných hodin, musíte ji čistit, sušit a správně skladovat.

Ujistěte se, že na čištění po holení používáte pouze teplou (ne horkou) vodu, pak ji uložíte na stojan - štětinami dolů - a necháte ji uschnout. Nikdy ji neskladujte ve vlhkém prostředí, např. v kosmetické tašce nebo skříňce na toaletní potřeby.

Který typ štětky je nejlepší pro stylového moderního muže?

Nejlepší typ štětky na holení pro moderního stylového muže závisí od jedné věci ... jak jste stylový! Pokud hledáte špičkovou štětku, nejlepším typem je bezpochyby štětka se štětinami Silvertip. Pokud chcete, aby vám štětka nabídla kvalitu za rozumnou cenu, jděte do štětky z koňských štětin.

Jaký je rozdíl ve tvarech štětek na holeni?

Teoreticky je rozdíl mezi štětkou ve tvaru žárovky a ventilátoru v tom, jak velký prostor dokáží pokrýt.

Štětky ve tvaru žárovky jsou často menší, ale při aplikaci pěny mohou zajistit lepší přesnost díky tomu, že se štětiny zužují do zaoblené korunky. Štětky ve tvaru ventilátoru jsou navrženy tak, aby pokryly větší povrch.

Existuje cestovní štětka na holení?

Ano! Cestovní štětky na holení jsou mnohem menší než štětky s průměrnou velikostí. Některé mají dokonce v horní nebo dolní části odvzdušněno pouzdra otvory, které usnadňují schnutí. U některých cestovních štětek můžete vytáhnout štětinovou část, takže ji můžete otočit a uložit zpět do rukojeti.

Jakou velikost si mám vybrat?

Většina mužů si volí rozměry štětky podle osobního vkusu. Pokud chcete pokrýt větší plochu, pak si zvolte větší štětku. Menší štětka ale vykoná stejnou práci.

Můžu použít štětku na holení s pěnou na holení?

Ano, štětku na holení můžete použít s pěnou na holení. Pokud se ale chcete oholit jako profesionál, musíte se jejího použití vzdát.

Pokud hledáte přípravky na mokré holení, vyhněte se použití gelu a pěny - pokud je to možné. Je to kvůli množství škodlivých chemikálií a minerálních olejů, které se nacházejí v nádobách, ve kterých jsou tyto přípravky umístěny.

Krém je nepochybně nejlepším způsobem, jak dosáhnout konzistentní pěny. Jeho hydratační vlastnosti znamenají, že po oholení bude vaše pokožka sametově hladká. Můžete použít mýdlo na holení, ale měli byste se vyhnout mnoha typům na trhu. Od trojnásobně pomletých až po tvrdá mýdla, polotvrdá mýdla a dokonce i něco, co se nazývá croaps (krémová mýdla). Ideální mýdlo pro vás by mělo být zvoleno nejen podle ceny, ale i vaší osobní preferenci.

Co mám udělat s novou štětkou?

Je třeba zajistit, aby vaše štětka fungovala na základě svého potenciálu. Spolu se zajištěním plné funkčnosti štětky na holení je to i jediný způsob, jak se zbavit velmi zřetelného a často nepříjemného zápachu na nové štětce. Chcete-li zajistit veškerou funkčnost, kterou by měla štětka mít, musíte ji nejprve důkladně umýt mýdlem.

Pak ji nechte namočenou v mýdle a teplé vodě asi 10 až 15 minut, přičemž rukojeť musí zůstat ve svislé poloze a suchá. Budete muset vytvořit pěnu pomocí štětky, nechat ji na štětinách a odložit ji na noc působit. Následující den je třeba, abyste ji opláchli teplou vodou a nechali uschnout.

Cílem je přivést vlhkost z vody a pěny do štětin na změkčení a připravit je pro budoucí použití. Upozorňujeme, že štětce může trvat několik týdnů, než začne správně fungovat, takže buďte trpěliví, protože to chvíli trvá. Ale výše uvedené kroky jsou cestou k urychlení tohoto procesu.