Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Co si obléct na svatbu: Oděv pro pánské svatební hosty

Nejste si jistý, co si obléknout jako svatební host? Pravidlem číslo jedna je nepoutat na sebe pozornost, ta patří ženichovi (nebo nevěstě... té by se to rozhodně nelíbilo). Pokud chcete zvládnout dress code, vyjádřit svůj osobitý styl a být nejlepším hostem, zde je váš nový průvodce.

Svatby by měly být zábavné. Doufejme, že šťastný pár je skutečně šťastný a šampaňské je chlazené a perlivé. Ale na druhé straně je často obtížné vědět, co si na svatbu obléknout.

Nechcete být oblečený naprosto stejně, jako každý jiný muž, ale také nechcete poutat pozornost, která patří ženichovi tím, že si obléknete bláznivou kravatu. K oblečení byste měli přistupovat s rozvahou.

Kolik mužů někdy dostalo pozvání na svatbu, která má dress code a zpanikařili, protože nevěděli, co si obléci na svatbu, která se odehrává během dne v polovině prosince?

V kombinaci s místem konání a přiměřeným kulturním očekáváním, může to být problém.

Typ obřadu - Je na úřadě nebo v kostele? Vyžaduje si víra nebo kultura svatebního páru použití pokrývky hlavy nebo tradiční oděv?

Místní zvyky mohou vyžadovat tradiční oděv nebo část oděvu, který byste si měli na svatbu obléci. Všimněte si, že některé části země (dokonce i v rámci téže země) mohou být konzervativnější a rezervovanější než jiné.

Pojďme si tedy definovat populární terminologii z dress code. Pak se budete muset starat jen o to, jak být fantastickým hostem ... což očividně jste, jinak byste nebyli pozváni.

1 Co si obléct na svatbu: oděv pro pánské svatební hosty 1.1 Svatby white tie1.2 Svatba black tie 1.3 Koktejlové oblečení na svatbu1.4 Oblečení na svatbu v ležérním stylu1.5 Svatba bez dress code1.6 Co si obléknout na jarní svatbu1.7 Co si obléknout na letní svatbu1.8 Co si obléknout na podzimní svatbu1.9 Co si obléknout na zimní svatbu1.10 Čas dne1.11 8 tipů na nošení obleku1.12 Vzhled1.13 Jak mít skvělý svatební projev1.14 Vaše otázky - naše odpovědi

Svatby White tie

Pokud jste pozváni na obřad, který vyžaduje svatební oděv ve stylu white tie, jste buď filmová hvězda nebo nějaké filmové hvězdy znáte. Tento styl je nejformálnější z těch, o kterých se v našem článku zmíníme. Vyžaduje krovky na smokingu, vestu a všechny ty podivné doplňky, které se dříve nosily.

Svatba Black Tie

Jedná se o dress code pro velmi formální a méně obvyklé svatby. Styl Black tie má pro pánské oblečení určité požadavky - jako je černý smoking nebo sako - ale vaši osobnost můžete vyjádřit prostřednictvím kapesníčku do saka nebo zajímavými manžetovými knoflíčky.

Koktejlové oblečení na svatbu

Pánské oblečení v koktejlovém stylu dodává mužům hodně svobody, ale stále se od vás očekává, že budete nosit sako nebo oblek (bez smokingu) a vypadat elegantně. Neodklánějte svým oděvem pozornost od ženicha ... ale ani nebuďte k nerozeznání od partnera nevěstiny sestřenice.

Oblečení na svatbu v ležérním stylu

Neformální oblečení na svatbu je opravdu skvělý způsob, jak vám nevěsta a ženich dá povolení k nošení obleku nebo saka, aniž byste si museli kupovat něco nového nebo něco, co vůbec v šatníku nemáte... jako je například smoking s krovkami. Tento typ svatby si obvykle vyžaduje oblek, ale můžete přijít i v blejzru nebo v kabátě sportovního střihu.

Svatba bez Dress Code

Zde vám nevěsta a ženich důvěřují, a počítají s tím, že budete vypadat co nejlépe, aniž by museli stanovit konkrétní vzhled jejich obřadu. Všimněte si, kde se bude konat svatba - ať je to veřejný park nebo nejstarší kostel ve městě - a čas obřadu. Navrhujeme outfit, který zahrnuje kravatu nebo motýlka a sako. Pokud je to neformální záležitost, dejte si tmavé džíny.

Co si obléknout na jarní svatbu

Pokud je u vás jaro jako o nás v Dánsku, pak může mrznout a pršet nebo může být teplo a slunečno. Pokud bude teplý jarní den, vyberte si doplňky jako je výrazný motýlek nebo kapesníček do saka a oblékněte si světlejší oblek. Pokud bude chladněji, rozhodněte se pro tmavší oblek v šedé nebo námořnické modré (nevolte černý) a doplňte vhodnými doplňky.

Co si obléknout na letní svatbu

Letní svatby jsou známé díky jasné obloze, teplu a skvělým fotografiím díky bezmračné obloze. Jsou také známé tím, že se potíme jako blázen, pokud nejsme vhodně oblečeni. Držte se světlého obleku a kapku barvy dodejte motýlkem, vázankou nebo kapesníčkem do saka. A nezapomeňte na podvazky na rukávy, když se to horko už nedá vydržet.

Co si obléknout na podzimní svatbu

Podzimní svatby vyžadují trochu plánování, protože teploty se mohou lišit, stejně jako u jarní svatby. Zvolte texturu a nechte sezónní barvy dokončit váš outfit - myslete na neutrální barvy v hnědých tónech a akcenty v barvách, které doplňují podzimní červené a žluté.

Co si obléknout na zimní svatbu

Je vzácné najít neformální zimní svatbu. Možná je to proto, že chladné počasí nutí všechny zůstat uvnitř… nebo možná proto, že je snadnější se elegantně obléknout, když nehrozí horké počasí. Pro zimní svatbu si vyberte oblek tmavší barvy a zvolte doplňky v souladu s formalitou akce.

Čas dne

Naše nejoblíbenější svatební asistentka, Emily Burton, navrhuje, „Černý smoking si šetřete pro pozdní odpoledne nebo večer a světlejší barvy volte během dne. Mějte samozřejmě na paměti sezónu a dress code. Pokud nebyl nastaven žádný, nemůžete si s klidem obléknout oblek šedý nebo v námořnické modré. Jsou vhodné jak pro nošení během dne, tak na večer a doplňky, které si vyberete, jim pomohou přizpůsobit se místu, stylu, sezóně a formalitě svatby.“

8 tipů na nošení obleku

Odpověděli jste na svatební oznámení, máte s kým jít a přesně víte, jaký oblek si obléknete. Nyní přichází ta část, kde se ujistíte, že se oblek hodí a nevypadá, že jste si ho zapůjčili speciálně na svatbu...I když je možná tomu tak.

  1. Ujistěte se, že vám oblek dobře sedí. Kupovat v konfekci si ho můžete jen tehdy, když si ho následně necháte upravit na míru.
  2. Máte čistou bílou košili? Pokud ano, oblékněte si ji. Pokud ne, pořiďte si jednu. Bude se vám hodit.
  3. Váš
    opasek by měl ladit s obuví a všechny další kožené doplňky, které budete mít na sobě nebo u sebe. Co se týče kovů, slaďte
    hodinky s se sponou na opasku a další kovové doplňky.
  4. Když stojíte, vždy si zapněte vrchní knoflík na saku. Když sedíte, rozepněte si ho. Spodní knoflík by měl zůstat vždy rozepnutý.
  5. Rukávy na saku by neměly nikdy zcela překrýt rukávy košile. Vždy by měl vykukovat malý proužek manžety (asi 1,3 cm).
  6. Další tipy na dodržení správných velikostí: Lem na kalhotách by se měl dotýkat vrchní části bot a horní nebo střední knoflík na obleku by neměl být pod pupíkem.
  7. Kapsy by neměly být vyboulené. Najděte si jiný způsob, jak si uložit klíče,
    peněženku a mobil.
    Spony na peníze jsou na uložení bankovek skvělé.
    Pouzdra na karty jsou dostatečně tenká, aby se vlezla do kapsy saka. Vezměte si jen klíče od domu...klíče od zahradního domku a skříňky do posilovny nechte doma.
  8. V určitém okamžiku se během svatby nebo recepce zahřejete. Pokud si potřebujete sundat sako, počkejte, až si vážení hosté - jako je otec nevěsty - sundají to své. Je to znamení respektu, které funguje po celém světě.

Vzhled

Chcete vypadat jako oddaný přítel a být dokonalým svatebním hostem, že? Nemůžeme na svatbu jít s vámi – i když byste to rozhodně ocenili – ale můžeme vám dát pár tipů, které vám pomohou získat přehled o této tématice.

Vázanku nebo motýlka

  • Doplňky ve výrazných barvách s nápadnými vzory nejsou nejhodnější volbou, pokud vyrážíte na svatbu.
    Černá kravata a černý oblek budou vždy nejlepším řešením. Tato kombinace nikdy nic nepokazí.
  • Další bezpečnou volbou je šedá nebo stříbrná vázanka.
  • Na svatbu v ležérnějším stylu můžete zvolit například i vlněnou kravatu, ale jinak bude bezpečné volit kravatu hedvábnou, polyesterovou nebo z mikrovlákna.
  • Chcete něco barevnějšího? Zkontrolujte pozvánku nebo se poptejte ženicha, jaké svatební barvy zvolili. Některé svatby mají vybranou barevnou paletu a pokud se jí budete řídit, pak jak nevěsta, tak fotograf budou jásat.
  • Pamatujte si, že
    kravaty se snadno pomačkají. Buďte opatrní a před svatbou je vždy zavěste nebo srolujte, obzvláště, pokud to máte na svatbu daleko a budete dlouho cestovat.
  • Čím ležérnější je svatba, tím kreativnější můžete být při volbě motýlka.
  • Vnější okraje motýlka by měly být mezi okrajem očí a okrajem tváře.
  • Pokud zvolíte
    vázacího motýlka, nacvičte se jeho uvazování předem! To stejné platí o kravatovém uzlu, který jste si nikdy předtím neuvazovali.
  • Motýlci se nosí už více jak 430 let. Tím můžete konverzaci začít.

Kravatová spona

Ačkoli jsou kravatové spony často zahaleny mýty a ne tak skvělou radou od vašeho 90letého dědečka, jsou zde konkrétní pravidla pro jejich nošení.

  • Vybírejte kravatovou sponu, jejíž šířka odpovídá přibližně 70-80% šířky kravaty.
  • Kravatová spona by měla být umístěna mezi 3. a 4. knoflíkem u košile nebo ve stejné výšce jako je náprsní kapsa.
  • Barva kravatové spony musí odpovídat ostatním kovovým doplňkům, jako je spona na opasku, hodinky a
    manžetové knoflíčky.
  • V průběhu večera se pojídá a popíjí a vaše rovnováha začíná být slabší... můžete být stále v klidu, protože se sponou kravata zůstane na místě. Dobré zprávy pro dobře oblečeného hosta.

Řetízek na kravatu

Kravatová spona vás moc omezuje? V tom případě řetízek na kravatu udělá tu stejnou práci, ale nestiskne jemnou tkaninu kravaty. Naučit se, jak nosit kravatový řetízek, je stejně snadné jako připnutí kravatové spony.

Jak nosit kravatový řetízek

  1. Umístěte ouško na vrchní část zvoleného knoflíku a zatlačte ho dolů.
  2. Jakmile je na místě, provlečte kravatu řetízkem.
  3. Kravatu upravte tak, aby kravatový řetízek vysel volně a kravata byla rovná.

Manžetové knoflíčky

Manžetové knoflíčky jsou pro formální příležitosti. Pokud máte v plánu si manžetové knoflíčky obléct, ujistěte se, že máte košili s francouzskými manžetami.

  • Hlavní pravidlo u pánských manžetových knoflíků je, že kov by měl ladit s kovem. Nezáleží na tom, zda si vyberete dřevěné nebo
    tkaninové.
  • Myslíme si, že manžetové knoflíky jdou ruku v ruce s kravatou.
  • Pokud máte širší zápěstí, možná stojí za to se
    zaměřit na typ zapínání manžetových knoflíčků. Některé je na manžety snazší navléknout než jiné.

Kapesníček do saka

Kapesníček do saka je doplňkem, který dokáže posunout pánský oblek na zcela novou úroveň. Nezapomeňte si koupit kapesníček do saka, který dobře ladí s kravatou nebo motýlkem, ale není naprosto shodný.

  • Kapesníček do saka by vám náprsní kapsu neměl vyboulit. Najděte si tu správnou velikost a
    nejlepší způsob, jak ho poskládat.
  • Kapesníček do saka může doplnit košili místo kravaty. Zvažte barvu, vzor a texturu.
  • Kapesníček do saka vypadá nejlépe, když je vyroben z materiálu odlišného od tkaniny, ze které je vyrobené sako.
  • Tento doplněk vlastně pochází z Řecka a jejich parfémovaných kapesníčků. Dobré téma, jak zahájit konverzaci?
  • Neexistuje žádný správný nebo špatný způsob, jak složit kapesníček do saka. Existují způsoby, které jsou okázalejší a způsoby, které se snadno naučíte. Na naše oblíbené se podívejte níže:

Podvazky na košili

Vše vypadá dobře až do momentu, kdy máte proslov. Pak se vaše košile vyhrne a všechna ta námaha, kterou jste vynaložili na to, abyste vypadali dobře, byla zbytečná. O to, aby vaše košile zůstala zastrčená v kalhotách, se postarají podvazky na košili. Víme, že vypadají trochu divně, ale radost, kterou budete mít, když vaše košile zůstane celý večer zastrčená v kalhotách, stojí za tu námahu.

Jak mít skvělý svatební projev

Svatební projevy jsou jednou z nezapomenutelných částí svatební hostiny. Je to šance pro hosty a blízké přátele, aby zveřejnili své přání pro nevěstu a ženicha.

Pokud nejste zvyklí mluvit na veřejnosti, bude to určitě okamžik, kterého se budete nejvíce obávat a budete cítit úzkost celou dobu, až do konce vašeho proslovu. Abyste se zbavili této úzkosti, napsali jsme 6 tipů, aby byla vaše svatební řeč nezapomenutelná.

  1. Procvičujte. Je důležité, abyste si svůj projev napsali a procvičovali si ho nahlas před zrcadlem. Neprocvičujte ho jen jednou nebo dvakrát ... ale dělejte to, dokud ho nebudete dobře znát, aniž byste se museli celou dobu dívat na své poznámky. A ano, přineste si s sebou své poznámky.
  2. Začněte sebevědomě. Slyšeli jste už proslov, který někdo začal s větou typu "trvalo to dlouho, než jsem tento proslov napsal" nebo "něco napsat vůbec nebylo snadné"? Posluchač okamžitě ví, že se s tím řečník trápil a okamžitě to změní způsob, jakým bude proslov vnímat. Začněte hovořit sebevědomě. Možná byste mohli začít vtipným příběhem o vás a ženichovi (nebo nevěstě), a pak přejít k jiným věcem.
  3. Krátký a výstižný. Nechcete přece, aby novomanželé a ostatní hosté čekali na to, kdy už si sednete. Projev by neměl mít více než 3 minuty.
  4. Ať to má úroveň. Pokud jste byli požádáni o řeč nebo přípitek, musíte být pro novomanžele nějakým způsobem výjimečný, nebo jste vypili více tvrdého alkoholu a už jste dál nevydržely mlčet ... V každém případě, nezmiňujte o dvojici příliš osobní nebo trapné věci. Berte na vědomí, že na svatbě jsou i děti nebo babička nevěsty! Chtěli byste, aby vaše máma slyšela příběh o (domyslete si)? Přesně tak.
  5. Vypadejte co nejlépe. Váš projev sice kvůli tomu lepší nebude, ale bude to pro ostatní příjemnější, když se na vás budou dívat.
  6. Dobrý konec, všechno dobré. Bez ohledu na to, jak emocionální byl váš proslov, ukončete ho pozitivně s nějakou pěknou myšlenkou nebo přáním pro novomanžele. Nic vás nenapadá? Můžete říct něco jako "teď si připijeme na X a Y, aby začali tu nejzajímavější kapitolu svého života." Na zdraví!

Vaše otázky - naše odpovědi

Může si muž na svatbu obléknout bílou?

Záleží na tom, kdy svatba je a co budou nosit ostatní hosté. Pokud budou mít všichni tmavý oblek, nechcete být přece jediným mužem v bílém. Znamenalo by to, že se snažíte odpoutat pozornost od ženicha, a to je velmi neslušné.

Pokud máte pochybnosti, obraťte se na ženicha, nevěstu nebo jiné hosty, které znáte. Pokud si chce každý obléknout světlý oblek - například na letní svatbu - pak to bude pravděpodobně bílá. Nelze však opravdu nic pokazit s oblekem v tmavošedé barvě s vhodnou kombinací doplňků. Je to pouze naše doporučení.

Jaká barva obleku je na svatbu nejvhodnější?

Za předpokladu, že svatba nemá dress code ve stylu black tie nebo white tie, zvolte si tmavě šedou nebo tmavomodrou barvu. Tyto barvy se hodí pro formálnější obřady nebo mohou být doplněny o neformálnější doplňky pro uvolněnou atmosféru.

Co si mám jako svatební host obléknout, pokud nemám oblek?

Pokud pozvánka obsahuje dress code, budete si muset oblek nebo smoking půjčit nebo koupit. Pokud ho neobsahuje, záleží jen na vás, abyste si vzali na sebe to, co máte, a aby to vypadalo pěkně a zdvořile.

Pár vás pozval na svatbu kvůli dobrému vztahu, jaký spolu máte ... ne kvůli vašemu obleku nebo jeho nedostatku. Vyberte si tu nejlepší košili a kalhoty, (nebo ty nejtmavší džíny) a ujistěte se, že je všechno vyžehlené a upravené. Přidejte kravatu a čisté boty, a můžete jít. Jedete na svatbu, abyste oslavili svazek nevěsty a ženicha ... není to módní přehlídka. Užijte si to!

Může si muž na svatbu obléknout košili s krátkým rukávem?

Znovu to zopakujeme. Byli jste pozváni kvůli vašemu vztahu ... nebo jste bratranec, kterého museli pozvat. Ať tak či onak, jste důležitější, než vaše oblečení. Ale přesto, pokud máte košili s dlouhým rukávem, oblečte si raději tu. Viditelné lokty se spíš hodí na neformální příležitosti.

Je vhodné si na svatbu obléknout černou košili?

Pokud máte černou košili, pravděpodobně máte i bílou. Vyberte si tu bílou. Nošení černé košile, zejména pokud jste v černém obleku, vypadá, jako byste si měli rozdávat drinky v klubu... a ne sledovat, jak se berou vaši přátelé.

Je nevkusné si na svatbu obléct rifle?

Pokud nemáte oblek, nebo pokud je svatba neformální, vhodné jsou i velmi tmavé džíny.

Co si na svatbu neoblékat?

Tento seznam se může měnit podle oblasti, ve které žijete a podle místa konání svatebního obřadu. Doporučujeme nenosit nic, co by bylo považováno za nezdvořilé nebo odvádělo pozornost od nevěsty a ženicha.