Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Jak čistit a pečovat o pánské náramky

Dostáváme spoustu otázek, jak se starat o náramky pro muže. Od těch z nerezové oceli po korálkové nebo kožené - naše tipy níže vám ukáží několik jednoduchých triků na to, aby vypadaly stejně dobře jako v den, kdy jsme vám je zaslali.

Náramkům hrozí nebezpečí po celý rok. Mohou se potopit na dno oceánu, jako na konci filmu Titanic (omlouváme se za spoiler) nebo mohou odletět během zanícené hry plážového volejbalu. Nehody se stávají. Váš náramek potřebuje péči a ochranu.

Jediným způsobem, jak zaručit, že náramek neztratíte nebo nepoškodíte, je nikdy ho nosit. Ale to není řešení.

Nemusíte se náramku vzdát, místo toho se řiďte 5 jednoduchými pokyny, abyste náramek udrželi v bezpečí a vypadal stejně dobře jako v den, kdy jsme vám ho zaslali. A až se zašpiní, naučte se, jak náramek vyčistit, pomocí našich níže uvedených tipů.

1 Jak čistit a pečovat o pánské náramky 1.1 Kdy je dobré náramek sundat1.2 Jak o pánské náramky pečovat1.3 Jak pečovat o korálkové náramky pro muže1.4 Jak pečovat o náramky z nerezové oceli pro muže1.5 Jak pečovat o kožené náramky pro muže

Kdy je dobré náramek sundat

  1. Před plaváním v oceánu a cvičením si náramky sundejte. Slaná voda by většinu náramků poškodila a navíc, lesklé věci přitahují žraloky – další skvělý důvod, proč s náramky neplavat! Pot není skvělý ani pro náramky ze stříbra, kůže nebo korálků.

  2. Před plaváním v bazénu nebo rochnění v horké vaně si náramky sundejte. Možná sníte o slunění u bazénu s náramky na ruce, jako byste byli v rapovém videu. Ale pokud si opravdu chcete zaplavat, tento sen si musíte malinko pozměnit. Chlor poškozuje a mění barvu mnoha kovů (dokonce i nerezové oceli) a může narušit leštěný povrch některých drahokamů.

  3. Před aplikací hydratačního krému, opalovacího krému, opalovacího mléka nebo kolínské vody náramky sundejte. Myslete na svůj náramek jako na doplněk, který dokončí váš vzhled a nasaďte si ho až po nanesení krémů a kosmetických produktů. Mohou se dostat do trhlin, ucpat zapínání a ulpět na korálcích - nic z toho není pro váš náramek dobré.

  4. Pokud sedíte na přímém slunci, náramky si sundejte. To neznamená, že náramek venku nemůžete nosit. Ale sundejte si ho, pokud ležíte na slunci na pláži nebo u bazénu. Sluneční světlo může vybělit určité materiály a způsobit, že plasty (jako i elastické vlákno, na kterém jsou korálky tygřího oka navlečeny) oslabují a lámou se.

  5. Před hraním v písku nebo práci na zahradě si náramek sundejte. Bez ohledu na to, jak cool jsou naše pánské náramky, při plážovém volejbalu nepomohou. Pokud si náramek nesundáte, riskujete, že písek poškrábe pokovení, rhodium nebo povrchovou úpravu kamenů. Totéž platí pro práci na zahradě. Pokud si náramek sundáte, předejdete poškození drobnými kamínky nebo nechtěné sadbě náramku. Strom Black on Black vám nevyroste... věřte nám.

Jak o pánské náramky pečovat

  1. Náramek pravidelně čistěte. Pot, tělové oleje a otisky prstů mohou zakalit lesk vašeho náramku. Jednoduchá metoda čištění většiny pánských náramků (kromě kožených) vyžaduje vlažnou vodu s kapkou nebo dvěma jemného mýdla a měkký hadřík nebo kartáček na zuby. Opatrně otřete náramek a dobře ho osušte měkkým hadříkem.

  2. Náramek bezpečně uložte. Náramky uchovávejte na místě, kde se navzájem nepoškrábají. Nepokládejte je volně na komodu ani je neházejte do zásuvky na ponožky. Investujte do stojánku na šperky – máme takové, které vypadají mužně a ne jako ty, které používá vaše teta. A když ho sundáte na pláži nebo u bazénu, nedávejte ho do plastového sáčku. Zapaření může způsobit růst plísně - zejména na pánských kožených náramcích!

  3. Sledujte varovné příznaky. S dobrou péčí a trochou pozornosti vám náramek dlouho vydrží. Dávejte však pozor a náramek vždy nasazujte správným způsobem. Jak je znázorněno na náčrtu níže, náramky s korálky by se měly nasazovat přiblížením prstů k sobě a přetažením náramku přes ruku bez nadměrného natahování nebo tahání. S pánskými kovovými náramky, které jsou pevné a většinou z jednoho kusu, se vyhněte oslabení kovu ohýbáním a napínáním. Chcete-li takový náramek upravit, nasaďte si ho na zápěstí, pevně ho kolem zápěstí obepněte a konce jemně stlačte k sobě. Stejně jako v náčrtu si ho nasazujte a sundávejte přes nejužší část zápěstí.

Jak pečovat o korálkové náramky pro muže

Dostáváme spoustu otázek od mužů ohledně nejlepšího způsobu péče o korálkové náramky. Přestože kvalita korálků je nejdůležitějším faktorem při určování jejich životnosti, musíte také zvážit, co můžete udělat, aby váš náramek co nejdéle vydržel.

  • Udržujte svůj korálkový náramek v suchu. Kapka vody mu neublíží, ale s korálkovými náramky se nesprchujte ani neplavte. A buďte opatrní při mytí rukou nebo hraní v dešti.
  • Sundejte si náramek s korálky. Náramek je určen k nošení každý den a má vám pomoci vyprávět každý příběh. Abyste se však vyhnuli poškrábání nebo rozbití korálků z kamene, sundejte si náramek před tím, než vyrazíte do posilovny nebo k jiným namáhavým činnostem.
    Sundejte si ho i před spaním, abyste si ho při převracení a hledání perfektní polohy na spaní neroztahovali.
  • Chraňte svůj náramek před krémy a oleji. Před aplikací tělového mléka, opalovacího krému, opalovacího oleje nebo kolínské vody si náramek sundejte. Ano, muži by se měli hydratovat a používat opalovací krém. Mezi korálky a kovovými mezikusy se krémy a oleje mohou hromadit, což může způsobit zabarvení a poškození.
  • Chraňte své korálkové náramky před ostrým a přímým slunečním zářením. Ne všechny drahé kameny jsou stejně odolné. Některé se mohou poškodit, pokud jsou dlouhodobě vystaveny přímému slunečnímu záření. Nejlepším způsobem, jak ochránit svůj korálkový náramek, je zavěsit ho na
    stojánek na šperky mimo přímé sluneční světlo. Ochráníte tak i elastické vlákno, na kterém jsou korálky navlečeny. Na pláži ho nepokládejte na rozpálený písek.

Tyto drahé kameny jsou známé blednutím nebo zabarvením při dlouhodobém vystavení slunci: opál, safír, ametyst, ametrin, tyrkys, karneol, citrín, kunzit, růžový a kouřový křemen.

Kameny, které na slunci nevyblednou ani neztratí barvu, zahrnují lávové kameny, howlite, jadeit, lapis lazuli, černý onyx, černý obsidián, jaspis a malachit.

  • Udržujte svůj náramek v čistotě. Bez ohledu na to, jak opatrní jste, svůj náramek budete muset občas vyčistit.
    Korálkové náramky jemně očistěte měkkým hadříkem nebo měkkým kartáčkem na zuby namočeným ve vlažné vodě s malým množstvím jemného mýdla. Jak ukazuje náčrt, vlhkým hadříkem mýdlo setřete a osušte hadříkem.
    Kovové prvky a štítky vyleštěte měkkým hadříkem. Tato metoda je bezpečná pro většinu drahých kamenů a dřevěných korálků.

Mohu s korálkovým náramkem plavat?

Chlor i slaná voda mohou korálky i elastické vlákno nebo kovový drát, který drží náramek pohromadě, poškodit. Doporučujeme si před plaváním korálkový náramek sundat.

Drahé kameny jsou často nějak ošetřeny. Buď vysokými teplotami (tepelně ošetřeny), zářením (ozařováním) nebo vyplněním trhlin barvivy a vosky, aby se zakryly nedokonalosti (impregnace). Kameny pak vypadají dokonale a jsou za přístupnou cenu.

Toto ošetření způsobuje, že kámen je tak náchylnější na chemikálie v bazénu a slanou vodu. Čím více je kámen ošetřen, tím je pravděpodobnější, že vybledne nebo se zabarví. V Trendhim používáme mnoho přírodních kamenů, které jsou jen leštěné s žádnou další povrchovou úpravou.

Kromě korálků z kamene může slaná voda také oslabit elastické vlákno, které drží korálky pohromadě, a způsobit jeho prasknutí. Voda může také způsobit korozi kovového drátu, který je součástí některých korálkových náramků.

Jak pečovat o náramky z nerezové oceli pro muže

I když je nerezová ocel známá tím, že je odolná, pevná a odolává korozi, je několik tipů, které byste měli dodržovat pro ochranu ocelového náramku.

  • Udržujte svůj náramek z nerezové oceli v suchu. Je bezpečné se s
    náramkem z nerezové oceli sprchovat, ale musíte být opatrní, pokud je na oceli nějaký jiný kov nebo jakýkoli povlak (například pokovení nebo pozlacení). I pozlacení se může opotřebovat a dlouhodobé vystavení vodě a tření a drhnutí ve sprše to může urychlit.
    Protože není dobré mít ve štěrbinách nebo uzamykacích mechanismech náramku zachycené mýdlo a vodu, doporučujeme náramky před sprchováním vždy sundat. Náramek vždy okamžitě po namočení vysušte. Neměl by dlouhodobě zůstávat ve vlhkém prostředí.
  • Před spaním si náramek sundejte. I když je nerezová ocel dostatečně pevná, aby noc přežila, existuje riziko opotřebení pokovení kovu ... po mnoha nocích. U každého náramku, který nebyl testován a schválen, existuje také riziko alergií na nikl. A dokonce i když testován byl, existuje malé riziko. Vždy zkontrolujte, zda je náramek, který si vyberete, bezpečný na nošení.
  • Chraňte svůj náramek z nerezové oceli před oleji a krémy. Náramek si před použitím krémů, opalovacích krémů, opalovacích olejů nebo kolínské vody odstraňte. Ačkoli většina ocel nepoškodí, můžete nakonec zbytky otřít měkkým hadříkem.
  • Udržujte svůj náramek z nerezové oceli v čistotě. Chcete-li ho vyčistit, smíchejte několik kapek jemného mýdla s vlažnou vodou a namočte do ní měkký hadřík.
    Jak je znázorněno níže, náramek jemně očistěte hadříkem. Opláchněte vodou a osušte měkkým ručníkem. Vysušte na vzduchu a poté použijte lešticí hadřík pro vyšší lesk.

Mohu s náramkem z nerezové oceli plavat?

Ne, s náramkem z nerezové oceli byste plavat neměli. Ano, kov je odolný, pevný a odolává korozi, ale chemikálie v chlorovaném bazénu a sůl v oceánu mohou náramek poškodit.

A pamatujte, že je známo, že lesklé předměty přitahují žraloky. Ano ... to by vám návštěvu pláže opravdu znepříjemnilo.

Nemluvě o škodách, které může slaná voda a chlor na nerezových částech vašeho náramku učinit. Pokud při plavání v oceánu bezpodmínečně musíte ocelový náramek mít na sobě, zvolte náramek vyrobený z chirurgické nerezové oceli 316L lékařské kvality a poté ho dokonale vysušte.

Hlavním důvodem, proč je vhodné náramky a šperky z nerezové oceli sundat před návštěvou bazénu, je to, že chlór může rozložit povrchovou vrstvu kovu. Je to chrom obsažený v nerezové oceli, který reaguje s kyslíkem a na povrchu vytváří tenkou neviditelnou vrstvu oxidu chromitého. Tato „pasivní vrstva“ dává náramkům z nerezové oceli odolnost vůči korozi.

Když chlor tuto vrstvu oxidu chrómu naruší, základní struktura oceli bude citlivější na korozi a zašednutí.

Jak pečovat o kožené náramky pro muže

Od obleků až po mikiny, pánské kožené náramky lze nosit jak s formálnějším, tak ležérním oděvem. Dobře o svůj náramek pečujte a zjistíte, že se perfektně hodí ke všemu ve vašem šatníku. S nevhodnou péčí budete mít matný nevzhledný doplněk. Nebo dopadnete ještě hůř ... a budete mít náramek pokrytý plísní.

  • Udržujte své kožené náramky v suchu. Pravá kůže se chová jako kůže, což znamená, že je porézní a nikdy nebude zcela vodotěsná. Voda může kožený náramek poškodit a způsobit jeho zbarvení, změnu barvy nebo poškození.
    Pokud váš kožený náramek zvlhne, nejdříve vodu setřete. Pomocí měkkého savého hadříku otřete (nedrhněte) a nechejte ho uschnout na vzduchu. Více si o pánských kožených náramcích přečtěte níže.
  • Vyvarujte se nadměrných teplot. Před spaním nebo před náročným tréninkem si náramek sundejte. Ale buďte opatrní, kam ho uložíte. Kůži vyhovují chladnější nebo pokojové teploty. Extrémní teplo kůži může vysušit, takže se vyhněte radiátorům, troubám nebo táborákům.
  • Chraňte svůj náramek před krémy a oleji. Stejně jako u většiny náramků z jiných materiálů i kožený náramek si sundejte, když si nanášíte hydratační krém, tělový olej nebo parfém. Zahrnuje to i opalovací krémy. I když většina kůži nepoškodí, vytvoří na kůži film, který může zakalit vzhled kůže.
  • Udržujte svůj náramek v čistotě. K vyčištění pánských kožených náramků použijte mírně navlhčený hadřík s kapkou jemného mýdla na ruce (bez hydratace) a jemně ho otřete. Poté otřete čistým vlhkým hadříkem a nechejte náramek před nasazením vyschnout na vzduchu.
    Jak ukazuje náčrt, vždy používejte krouživé pohyby nebo jemné poklepání - nikdy neutírejte agresivně. U některých kožených náramků může být pro větší ochranu zapotřebí kondicionér na kůži. Z bezpečnostních důvodů postupujte podle pokynů na péči o daný produkt.

Mohu s koženým náramkem plavat?

Odpověď zní ne, s koženým náramkem byste plavat neměli. Nenechte se oklamat drsným vzhledem náramku - voda není pro kožený náramek vhodná.

Podívejte se níže na 3 hlavní důvody, proč byste neměli s koženým náramkem plavat (nebo náhrdelníkem nebo bundou!).

  1. Kůže ztratí své přírodní oleje a srazí se, pokud ji namočíte. Nosit kožený náramek ve sprše nebo při plavání v bazénu nebo v oceánu z něj může odstranit přírodní oleje. Může se také stát, že se váš náramek namočí v dešti. Když tyto oleje zmizí, zjistíte, že kožený náramek ztuhne, praskne a dokonce se srazí.

  2. Kůže se může zabarvit, pokud je vystavena příliš velkému množství vody. K tomu nemusí dojít první den, ale delší namáčení ve vodě může způsobit, že barva vašeho koženého náramku zcela vybledne nebo se změní. Většina kožených náramků je barvená. Neustálé plavání nebo sprchování s náramkem může způsobit vyblednutí nebo odlupování barvy.

  3. Při dlouhodobém působení vody může kůže plesnivět. Pokud váš kožený náramek navlhne a dobře nevyschne, může se na něm vytvořit plíseň. Jakmile se tak stane, je to vážný problém. Plíseň samozřejmě nebude vypadat dobře, ale také nepříznivě ovlivní sílu náramku a může zapáchat.

Jak zabránit tomu, aby pánské kožené náramky zapáchaly

Při správné péči by váš kožený náramek zapáchat neměl. Pokud ano, potřebuje dobré vyčištění a čas na provětrání. Také to naznačuje, že ho nosíte moc často, aniž byste mu dali čas „dýchat“.

Kůže je porézní materiál a absorbuje pot, oleje a nečistoty. Nezabráníte tomu.

Pokud chcete jen to nejlepší pro svůj kožený náramek, nenoste ho při činnostech, při kterých se potíte (například v posilovně), a vždy si ho před spaním sundejte.