Z důvodu velikonočních svátků budou objednávky odeslány v úterý 2. dubna

Z důvodu velikonočních svátků budou objednávky odeslány v úterý 2. dubna

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Jak nosit čepici beanie: dokonalý průvodce pro muže

Je několik způsobů, jak letošní zimu udržet vaše uši v teple a chránit si hlavu. Tohle je průvodce světem různých stylů čepic, materiálů a tipů na nakupování. Ledové zimě se letos postavte statečně a stylově.

Nasaďte si čepici, jinak zmrznete. Pokud jste vyrostli jako my Dánové, je to první věc, kterou vaše maminka říkala každou zimu, než jste odešli z domu. Některé maminky dokonce říkaly, že ztrácíte 80% tělesného tepla hlavou. Zatímco tohle není správně (ztratíte asi jen 7–10%), budete se cítit příjemněji, pokud bude vaše hlava v teple. A kdo by tomu odporoval?

Od jejich historického spojení s frygickou čapkou, kterou nosili osvobození otroci ve starém Římě, až po čapky svobody na malbách v budově amerického Kapitolu, čepice beanie není cizí světu ani zimě. A pokud jste si mysleli, že s nošením čepice vysoko na hlavě nebo mírně nakřivo přišli hipsteři, tak se mýlíte. Za stylový trend děkujeme veteránům z druhé světové války, kteří nosili kulichy.

Čepice z merino vlny, s copánkovým úpletem, s bambulkami, rybářská čepice ... To je jen špička ledovce. A když už mluvíme o ledu a teplotách pod bodem mrazu, existuje dokonce něco jako kulichy určené pro teplejší počasí. Zajímavé, že? Přečtěte si vše, o čem jste nevěděli, že potřebujete vědět o pánských čepicích a jak najít tu, která bude vyprávět váš příběh.

1 Jak nosit čepici beanie: dokonalý průvodce pro muže1.1 5 druhů čepic beanie pro muže1.2 Jaký je nejlepší materiál pro výrobu čepice beanie?1.3 Jak se čepice beanie nosí1.4 Jak čepici beanie nakupovat1.5 Vy se ptáte – my odpovídáme

5 druhů čepic beanie pro muže

Možná jste jako děti neměli moc na výběr a nosili jste čepici, kterou vám dala maminka, ale nyní jste dospělí a máte na výběr. Od klasických čepic s ohnutým lemem až po čepice s bambulí - je tu typ pro příběh, který chcete vyprávět.

Než si vyberete svou další čepici, podívejte se na nejoblíbenější čepice pro muže.

1. Čepice beanie s lemem – klasické a tradiční čepice

Kulichy se zahnutým okrajem jsou nejklasičtějším a nejtradičnějším dostupným stylem (například žebrované čepice u amerického námořnictva nebo ty, co nosí Rocky). A díky tomuto klasickému designu jsou ideální na víkend nebo na dojíždění do práce.

Zahnutý okraj poskytuje dvojitou ochranu vašim uším a čelu. Čepice se nosí tak, aby vám zahnutý okraj zakrýval zhruba polovinu uší. Když se vítr zvedne, stáhněte si ji ještě níž pro zahřátí.

Pokud si nejste jisti, jakou barvu zvolit, nakupujte syté tmavé barvy, které budou ladit s většinou oděvů ve vašem zimním šatníku.

2. Rybářské čepice beanie – krátké čepice

Rybářská čepice, inspirované vlněnými kulichy, které nosí rybáři pracující v přístavu, je dnes jedním z nejpopulárnějších stylů. Čepice sedí na hlavě výš než klasická čepice, protože je kratší a nezakrývá uši (nebo možná jen jejich horní část).

Tato krátká čepice se stala oblíbenou hipstery a muži, které móda zajímá. Nemůžeme slíbit, že vás opravdu zahřeje naprosto dokonale ... ale i když budete mrznout, budete vypadat dobře.

3. Čepice beanie stylu Slouchy – volnější čepice beanie

Čepice je o něco delší a zakrývá polovinu uší (více, pokud si ji stáhnete). Jelikož je z pravidla o něco volnější, zadní část zakrývá zadní části hlavy až ke krku. Čepice ve stylu slouchy obvykle nemají zahnutý okraj.

Čepice stylu slouchy je navržena tak, aby byla ležérní a je vhodnější pro nošení z džínovou bundu než pro formálnější kabát do práce.

4. Kulichy – čepice beanie s bambulí

Jednou z nejznámějších zimních čepic je kulich. Vyznačuje se načechranou bambulí nahoře. Pravděpodobně jste ji viděli všude, od mateřských škol až po sjezdovky.

Bambule má kořeny ve vojenské historii a byla poprvé použita k ochraně námořníků. Podle populární teorie tato koule na čepici chránila hlavy námořníků před nárazy. Ať je to pravda, nebo ne, uděláte dobrý dojem na své přátele.

Kulichy mají většinou zahnutý okraj a jsou velmi teplé. Můžete je nosit s neformálním i formálnějším oblečeným vzhledem, ale držte se sytých tmavých barev.

5. Čepice beanie high top

Viděli jste jeden z nejnovějších trendů v čepicích pro muže? Ten, kde mají muži pletenou čepici nejistě posazenou na hlavě tak vysoko, že by ji vítr mohl odfouknout. I když asi moc nezahřejí, high top kulichy jsou nepochybně stylové (a stále mohou zakrýt, když vaše vlasy nevypadají nejlépe).

Kulichy high top jsou vyrobeny s prostorem v horní části a nosí se co nejvýš na hlavě, aniž by spadly. Ujistěte se, že špička směřuje nahoru (silnější pletenina s tím pomůže). V opačném případě může vaše čepice spadnout na stranu a budete vypadat jako Šmoula.

Jaký je nejlepší materiál pro výrobu čepice beanie?

Od kulichů a přiléhavých čepic stylu skull až po zimní čepice, které běžci (a rybáři) nosí pravidelně, prvním krokem při výběru čepice je rozhodnutí o správném materiálu.

Pokud hledáte lehkou čepici na jaro, léto nebo podzim, nemůžete nic pokazit čepicí z organické bavlny. Tento lehký materiál je dobře prodyšný a nedrží se pod ním teplo.

Když teploty klesnou, rozhodněte se pro vlnu Merino - voděodolnou, příjemnou a útulnou variantu, která vás (a vaše vlasy) ochrání před ledovými větry a zimním mrholením. A pro skutečnou ochranu v chladném počasí si pořiďte čepici, která vám zakryje uši. Zatímco rybářská čepice, na kterou se díváte, je na Instagramu oblíbená, vaše ubohé uši budou prosit o úkryt.

Výhody vlněné čepice

  • Přirozeně vodě-odolná
  • Přirozeně odvádí vlhkost
  • Vysoké izolační vlastnosti (udržuje vás v teple)
  • Odolná a vysoce funkční
  • Prodyšná
  • Merino vlna je působivě měkká a nesvědí

Výhody akrylových a syntetických čepic

  • Vyrobeny ze syntetických vláken
  • Odolné vůči oděru a změně tvaru
  • Méně pravděpodobné, že se pomačkají
  • Lehké a rychleschnoucí

Výhody bavlněných čepic

  • Vysoce prodyšné
  • Udržují vás chladnější tím, že odvádějí vlhkost
  • Nezadržují zápach jako textilie na bázi oleje (syntetika jako akryl, polyester, nylon a spandex)
  • Vyžadují méně praní
  • Odolné
  • Méně pravděpodobné (ve srovnání s vlněnými čepicemi), že se vytáhnou nebo změní tvar
  • Měkké a nesvědí

Populární vlastnosti čepice beanie

Pokud jde o čepice, používají se různé terminologie - jako například copánková pletenina nebo žebrované zahnuté okraje.

Protože čepici nakupujete online pro sebe nebo jako dárek, je dobré pochopit základní vlastnosti a názvy, co se týče tohoto doplňku.

  • Se zahnutým okrajem nebo s kšiltem - Spodní část čepice se zahne nahoru na požadovanou šířku. U rybářské čepice zahnutý okraj najdete a určitě si všimnete, že u čepic beanie stylu Slouchy zahnutý okraj nenajdete.
    U mnoha pánských čepic záleží jen na vás, jestli okraj zahnete nebo ne, aby vyhovovala vašemu vzhledu a stylu. Některé čepice beanie mohou mít i kšilt (jak ho znáte na
    baseballové kšiltovce). Byly populární tak před 20 lety a měly by zůstat na stránkách historie Myspace.
  • Oboustranné - Oboustranné kulichy mají barvu nebo vzor na obou stranách a lze je nosit i naruby.
  • Žebrovaná - Žebrované čepice mají viditelné svislé pruhy.
  • Ze silné příze - Vzpomeňte si na čepice, které vám upletla babička. Jsou upleteny ze silné příze, zpravidla s výrazným vzorem a velkým objemem.
  • Z dvojité příze - Kulichy z dvojitého úpletu se vyrábějí kombinací 2 samostatných pletenin. Jsou dvakrát tak silné jako „normální“ pletené čepice a jsou extra teplé.
  • S copánkovým vzorem - Čepice s copánkovým vzorem jsou vytvořeny technikou pletení, která kříží svislé pruhy přes sebe a vytváří hustý pletený vzor, který je hřejivější.
  • S klopami na uši - Kulichy s klopami na uši jsou pletené čepice s… klopami na uši. Mezi nejznámější styly patří klobouk Sherpa a ruská ušanka. Obě mají klopy na uši, které se pod bradou stahují, aby se uši udržely v teple, nebo se dají uvázat na temeni hlavy, pokud je tepleji.
  • S podšívkou - Kulichy s podšívkou nabízejí vrstvu měkkosti a tepla uvnitř čepice. Nejběžnější podšívka je vyrobena z rouna (syntetické vlákno) a je extrémně teplá a skvěle chrání hlavu před svědivou vlněnou čepicí.

Jak se čepice beanie nosí

Chcete vědět, jak čepici beanie nosit? Nasaďte si ji. I když je to jednoduché, nebyli bychom to my, kdybychom nenabídli více než jen to zřejmé. Rozhlédli jsme se po naší kanceláři a rozdělili jsme to na muže s dlouhými vlasy, krátkými vlasy a středně dlouhými / kudrnatými vlasy.

Jak nosí čepice muži s dlouhými vlasy?

Pro muže s dlouhými vlasy je nejlepší, když nosí čepici bez záhybu vysoko na čele. Neskrývejte své krásné dlouhé vlasy pod čepicí. Nechte je viset po stranách, aby vám ohraničily tvář (a izolovaly vám krk).

Kulichy high top a čepice beanie stylu slouchy jsou také velmi slušivé u mužů s dlouhými vlasy.

Jaké čepice sluší mužům s kudrnatými vlasy?

Pokud máte kudrnaté vlasy nebo středně dlouhé vlasy, vyhněte se tenkým a upnutým čepicím beanie, jakou jsou čepice skull, protože čepice bude hrbolatá a objemná. Místo toho zvolte styl slouchy nebo high top beanie. Tyto delší tvary vám nebudou kudrlinky příliš zplošťovat.

A i když vaše vlasy nebudou vypadat nejlépe, neschovávejte je všechny pod čepici. Nechte je volně viset a orámují vám tvář.

Jak nosit čepici s krátkými vlasy?

S krátkými vlasy zvolte raději přiléhavější, než volnější nadměrné čepice. Čepice, které jsou příliš volné nebo silné mohou vypadat, jako by chtěly vaši hlavu pohltit ... což není slušivé.

Rybářské čepice, kulichy s bambulí a klasické čepice se zahnutým okrajem jsou vhodné pro krátké vlasy a nebudou až příliš výrazné. Tyto styly jsou také vhodné pro vyholené hlavy - jakýkoli styl čepice s těsnějším střihem bude vhodný.

Jak čepici beanie nakupovat

Správná pletená čepice dokáže zachránit vaše uši před omrzlinami a dokáže udělat zázraky s vaším celkovým vzhledem a stylem. Prvním krokem je rozhodnout se, zda chcete čepici, která vás zahřeje, nebo kterou můžete nosit na jaře a v létě. Pak už bude nákup čepice beanie mnohem jednodušší.

Zúžili jsme to na základní informace níže. Stejně jako u všech doplňků 100% podporujeme vaše rozhodnutí je ignorovat a vyprávět svůj příběh. Ale ... pokud jde o tipy, tyhle jsou jednoduché.

  • Formální oděv a oděv do kanceláře - Tradiční čepice se zahnutým okrajem
  • Neformální a víkendové outfity - Čepice se zahnutým okrajem nebo bez, případně rybářské čepice
  • Streetwear a sportovní oblečení - Čepice stylu Slouchy, rybářské čepice nebo kulichy s bambulí

A pokud se chcete opravdu zahřát a vypadat stylově, nezapomeňte také na zimní šálu a sluneční brýle. Kvůli stylu nemusíte umrznout.

Vy se ptáte – my odpovídáme

Můžete nošením čepice plešatět?

I když nejsme vědci, můžeme říci, že čepice (nebo jakýkoli klobouk) vás pravděpodobně nezbaví vlasů rychleji, než pokud byste pokrývku hlavy nenosili. Trakční alopecie vzniká, pokud jsou vlasy příliš pevně stažené. Alopecie způsobená nadměrným třením může vzniknout nošením těsného klobouku, což způsobuje poškození vlasových folikul. Obojí je při nošení čepice nepravděpodobné.

Plešatost způsobuje spíš kouření, špatná výživa a DNA než čepice, kterou nosíte.

Mohou se čepice nosit s brýlemi?

Pokud brýle opravdu potřebujete ... 100% ano, noste brýle s čepicí. Pokud si chcete zakoupit brýle s čirými čočkami nebo sluneční brýle, odpověď je stále stejná - ano, noste je s čepicí.

Stylově se zaměřte na tmavší čepici, jako je černá, námořnická nebo šedá. Tyto barvy nebudou přitahovat tolik pozornosti a umožní vašim brýlím, aby zvýraznily váš pohledný obličej.

Co je to čepice Monmouth?

Čepice Monmouth je dědečkem dnešní pánské čepice. Tyto čepice byly poprvé vytvořeny a používány námořníky a vojáky v Anglii ve 14. století ve městě Monmouth. Ve snaze chránit produkty vyrobené na domácím trhu Alžběta I. rozhodla, že čepici musí nosit kdokoli starší 6 let. Skvělý způsob, jak začít nový trend.

Mohu si čepici natáhnout, aby mi seděla?

Bojíte se, že vaše oči vyskočí jako oči Jima Carreyho v Masce? Pokud je vaše čepice moc těsná, možná budete chtít zvážit její natažení. U většiny mužů se čepice bude časem natahovat a bude tak pohodlnější. Pokud to nefunguje, můžete čepici beanie ručně vyprat a poté ji během sušení (když je materiál vlhký) natáhněte.

Zkontrolujte si velikost čepice před stisknutím tlačítka „koupit“.

Můžu čepici srazit, aby mi lépe seděla?

Pokud je vám čepice příliš velká, doporučujeme vám ji vrátit a najít si takovou, která opravdu sedí. Zmenšení čepice je choulostivý proces a po všem vašem úsilí byste mohli skončit s čepicí velikosti panenky. Pokud svou čepici musíte zmenšit, zkuste ji vyprat ručně v horké vodě.

Jaké zimní čepice jsou skvělé pro muže?

Na zimu vám doporučujeme zahřát se vlněnou fedorou, vlněnou čepicí beanie nebo vlněnou bekovkou. Vlna je skvělá na to, aby vás udržovala v teplíčku a nezadržovala pot. Kulichy jsou ideální do opravdu chladného a větrného počasí, protože vám zakrývají uši ... pokud si nenasadíte rybářskou čepici beanie.

Jak se hebrejsky nazývá čepice, kterou nosí Židé?

V mnoha židovských komunitách se kipa nosí jako projev úcty k Bohu. Tyto pokrývky nejsou kategorizovány jako čepice a mělo by se na ně odkazovat jejich vlastním jménem.

Co je to čepice beanie stylu skull?

Pokud hledáte čepici, která kombinuje pohodlí čepice s těsným stažením lebky, můžeme vám představit čepic beanie stylu skull. Super chytré jméno, že?

Tento typ čepice sedí pevně na hlavě a obvykle nemá žádný okraj ani zahnutý okraj. Některé jsou dostatečně tenké, aby se vešly pod cyklistickou helmu, a jsou oblíbené u motorkářů

Proč se jí říká čepice beanie?

Hledali jsme odpověď na internetu a nic konkrétního jsme nenašli. Naše oblíbená verze je, že pletená čepice dostala svůj název podle slangového názvu hlavy „fazole“. Zní to lépe než název „headie“.

PŘIHLASTE SE A VYHRAJTE 10 000 KČ

Přihlaste se k pravidelnému odběru stylových tipů, speciálních nabídek a informací o nových produktech. Automaticky se zúčastníte měsíčního slosování o dárkový poukaz v hodnotě 10 000 Kč.

Jsem si vědom/a Zásad ochrany osobních údajů Trendhim. Kdykoli se můžete odhlásit.