Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Jak nosit motýlka (a nosit ho dobře)

Správné nošení motýlka není tak složité, jak si myslíte. V našem uceleném průvodci se naučíte, jak vázat motýlka v 8 snadno proveditelných krocích. Navíc se naučíte, jak se nosí ve stylu 007.

Myslíme si, že každý doplněk pomáhá vyprávět příběh. A víme, že některé doplňky mluví hlasitěji než jiné (díváme se na tebe, motýlku).

Nošení motýlka je jako být na Facebooku - neustále něco říkáte světu. A jako na FB příspěvek, lidé budou reagovat na vašeho motýlka - s palci nahoru, úsměvy nebo dokonce fyzickou verzi smajlíka se srdíčky místo očí... což ve skutečnosti vypadá asi jako zírání s otevřenými ústy.

Motýlek, který si vyberete, vypoví o vaší osobnosti a příběhu. Motýlek pomohl Franku Sinatrovi vyzpívat si cestu ke slávě a Jamesi Bondovi vyhrát nad protivníky, jako byl pan Big. Než se vydáte do boje nebo si zazpíváte, naučte se nejdříve, jak se váže a upravuje motýlek.

1 Jak nosit motýlka (a nosit ho dobře)1.1 Anatomie motýlka1.2 Jak si v 8 krocích uvázat motýlka1.3 Proporce dokončeného motýlka1.4 Jaký je rozdíl mezi vázacími, vázanými a motýlky na klip? 1.5 Tvary motýlků1.6 Jak motýlka upravit - pravidla stylingu 1.7 Vy se ptáte - my odpovídáme

Anatomie motýlka

Motýlky jsou jednou z mála oblastí, kde na velikost nezáleží (tedy na délce). Většina motýlků je dimenzována tak, aby vyhovovali průměrné velikosti krku mužů. Nejběžnější délky jsou mezi 38-50 cm.

Kromě délky, rozšíření a krk také ovlivňují konečný uzel a tvar. Pochopení 4 hlavních částí motýlka z vás učiní informovaného kupujícího a zajistí, že si zakoupíte motýlka, který je hezký a budete v něm vypadat podle svých představ.

  1. Rozšíření – Rozšíření ovlivňuje šířku konečného uzlu. Pro širší uzel si vyberte širší rozpětí.
  2. List – List je obvykle ½ velikosti rozšíření.
  3. Krk – Běžně ½ velikosti listu, jeho šířka určí konečný tvar a velikost uzlu.
  4. Popruh – Na běžných motýlcích je šířka popruhu ¾ velikosti krku. Motýlky s šíršími popruhy budou mít širší uzly.

Jak si v 8 krocích uvázat motýlka

1. krok

Upravte délku motýlku tak, aby byl dostatečně dlouhý a seděl pod hrudníkem. Chcete, aby jedna strana zapadla do krku (drážky) druhé strany.

2. krok

Položte dlouhý konec přes vrchní část krátkého konce - překřižte u popruhu těsně nad listem.

Zespodu opatrně protáhněte dlouhý konec smyčkou u krku a zatáhněte. Dejte delší konec stranou tak, že ho položíte na rameno.

Step 3

Krátký konec přeložte vodorovně před středem. Krk motýlka by měl být uprostřed a měl by se nyní podobat tvaru motýlka.

Tento krok je snazší dělat před zrcadlem… nebo přítelem, který nemá nic lepšího na práci, než vám asistovat.

Step 4

Přeložte dlouhý konec (odpočíval na rameni) směrem dolů kolmo k záhybu, který jste právě vytvořili na krátkém konci. Ujistěte se, že používáte pouze popruh motýlka a ne list a zaměřte se na jeho udržení ve středu.

Step 5

Vezměte dlouhý konec, přeložte ho a držte obě strany u sebe. Tím se vytvoří tvar motýlka podobný tomu, který jste vytvořili v předchozím kroku.

Step 6

Protáhněte prst smyčkou v horní části motýlka a vytvoříte si prostor.

Protáhněte složený dlouhý konec smyčkou za vodorovným koncem (složený konec vstupuje jako první). Jemně ho prostrčte a ujistěte se, že se tkanina neotáčí.

Step 7

Protáhněte tkaninu asi do poloviny, aniž byste za ni příliš tahali - chcete, aby byla na obou stranách rovnoměrná. Tvoří zadní polovinu motýlka.

Každá strana by měla mít složenou část a špičku (rovnou nebo špičatou, v závislosti na druhu motýlka).

Step 8

Jakmile budete spokojeni s rovnoměrností, pevně zatáhněte za každý složený konec. To uzel zajistí.

Pravděpodobně si všimnete, že pravá a levá strana nejsou naprosto identické. To ke kouzlu vázacích motýlků prostě patří a dodává jim to jejich charakter.

Pokud toužíte po dokonalosti, ignorujte kroky 1-8 a zakupte si motýlka z naší nabídky symetrických předem vázaných motýlků.

Proporce dokončeného motýlka

I když je naprosto v pořádku, pokud je váš motýlek trochu asymetrický, dohlížet na základní proporce motýlka zajistí, že si vás lidé nebudou plést s cirkusovým klaunem.

  • Šířka motýlka ve srovnání s jeho výškou – 2 to 1
  • Výška motýlka ve srovnání s výškou uzlu – 3 to 1
  • Výška uzlu ve srovnání s šířkou uzlu – 1 to 1

Jaký je rozdíl mezi vázacími, vázanými a motýlky na klip?

Vázací motýlky (motýlky freestyle)

Vázací motýlek je ten, který si uvážete sami. I když není složité se vázání motýlka naučit, vyžaduje to praxi, trpělivost a vytrvalost.

A netrapte se nedokonalou symetrií. Přitažlivost a charakter vychází z nerovných linií a tvarů - je důvod, proč se jim říká motýlky freestyle. Mluvíme o určité míře asymetrie… bude jí příliš a budete vypadat, jako byste si ho vázali ve tmě a pronásledováni divokým kancem. Není to dobrý vzhled.

Předem vázané motýlky

Předem vázané motýlky jsou ty, které byly pro vás předem uvázány. Domníváme se, že předvázané motýlky vypadají tak fantasticky jako ty, nad kterými trávíte čas vázáním.

Ano, chybí jim trochu rustikálního, nerovnoměrného kouzla vázacího motýlka, ale ušetří vám spoustu času, který strávíte vázáním. Všechny naše vázané motýlky jsou vybaveny nastavitelným popruhem na krk. Místo vázání tak můžete čas strávit něčím důležitějším, jako je sledování Hry o trůny.

Motýlky na klip

Motýlek na klip je motýlek s kovovou sponou, která se připíná na límec. Je velmi snadné ho připnout a bohužel to také tak vypadá. Hlavním problémem motýlků na klip je to, že klip se připíná na límec a tím sedí motýlek až příliš vysoko. Nejenže je těžké dívat se dolů s motýlkem hned pod krkem, ale také to vypadá, že se dusíte - ani jedno z toho není nic, co bychom mohli doporučit.

Motýlky na klip jsou skvělým doplňkem pro děti na Velikonoce nebo pro dědečka na svatbě. Vždy raději zvolte předem vázaného nebo vázacího motýlka.

Tvary motýlků

1. Klasický motýlek

Klasický tvar motýlka je nejoblíbenější. Když není uvázaný, připomíná křídla motýla nebo hlavu květu bodláku (často se označuje jako motýlek bodláku). Klasický motýlek může být úzký nebo široký.

2. Špičatý motýlek

Tato variace motýlka má špičaté konce namísto plochých. Říká se mu také špičatý motýlek nebo motýlek s diamantovými špičkami.

3. Motýlek batwing

Motýlek batwing (netopýří křídlo) má rovné konce jako motýl, ale je mnohem štíhlejší. Jméno vychází z podobnosti s kriketovou pálkou - ne se zvířetem nebo temným rytířem. Motýlkům batwing se také říká „rovný“ nebo „přímý“ motýlek.

4. Konturovaný motýlek batwing

Kontura motýlka batwing je poměrně jemná ve srovnání s klasickým motýlkem.

5. Špičatý motýlek batwing

Tvar motýlka batwing může být také zakončen špičatými konci podobnými klasickým špičatým motýlkům.

Jak motýlka upravit - pravidla stylingu

Vypadat v motýlku dobře je snadné, když jste Bond, James Bond. Je také snadné vypadat jako pětiletý dospělý, pokud není motýlek správně uvázaný a upravený.

Díky několika jednoduchým pokynům budete vypadat jako 007 a ne na 7.

  • Šířka tváře – Nošení motýlka, který je příliš malý, způsobí, že vaše tvář bude vypadat větší, než ve skutečnosti je. Naopak, pokud budete mít na sobě příliš velkého motýlka, vaše hlava bude vypadat menší.
    Bez ohledu na tvar, každý zavázaný motýlek by měl mít stejnou šířku jako vaše tvář.
  • Dress Code – Dress code nám může zamotat hlavu. Co to znamená 'black tie' dress code? Proč musí být 'white tie' bílá? Lze nosit motýlka s koktejlovým oblečením?
    Přečtěte si více o tom, co je to dress code a naučte se, jak je rozluštit (a kdy nosit motýlka)
    zde.
  • Držte se neformálního vzhledu – Pokud není dán žádný dress code - volte něco ležérnějšího. Zapomeňte na sako, vyhrňte si rukávy na kostkované nebo kárované košili a uvažte si stylového motýlka.
  • Kombinujte vzory – Nemyslete si, že jedinou možností je jednobarevný motýlek - zvolte středně velký vzor paisley, abyste oživili kostkovanou košili nebo zvolte pleteného motýlka s texturou. Když se vyhnete jednobarevným motýlkům, dodáte tím outfitu na zajímavosti. A to je rozhodně dobře.
  • Vyhněte se ladícím barvám – Kromě toho
    přemýšlejte o velikosti vzoru a textuře, vyhněte se nošení jiného doplňku ze stejné tkaniny a ve stejné barvě. Pokud dress code (možná svatba?) nevyžaduje přesnou shodu, nekupujte si
    kapesníček do saka ve stejné barvě.
    Místo toho si vyberte doplněk, který barvu motýlka zvýrazní a podpoří, jako například výrazné ponožky nebo jehlice do saka.
  • Zvolte styl Old School – Motýlci jsou někdy považováni za doplňky v retro stylu. Abyste se vyhnuli tomu, že vypadáte jako prodavač novin z dvacátých letech minulého století z New Yorku, dávejte si pozor na kombinování s dalšími doplňky v retro stylu... jako jsou šle, vesty a bekovky. Nošení 2 doplňků ještě vypadá elegantně - ale při nošení 3 nebo více kousků můžete také sdělovat, 'Jsem zvláštní! Jsem zvláštní! '
  • Buďte kreativní – Přemýšlejte o tom, jak to udělat jinak. V tomto případě zvolit motýlka z jiného materiálu, než je obvyklé. V tomto případě ze dřeva.

    Dřevěné motýlky jsou prakticky jako předem vázané motýlky a rozhodně rozpoutají rozhovor. Zvolte ho, pokud jste připraveni se bavit o motýlcích a kravatách.
  • Asymetrie vám sluší – Trochu asymetrie je pro duši dobrá. Nedělejte si starosti, pokud je váš vázací motýlek kolem okrajů trochu nerovnoměrný. Říkejte tomu kouzlo, buďte vděční, že ho máte a užívejte si života.
  • Výběr vhodné tkaniny je důležitý – Jdete na akci v ležérnějším stylu? Uvažte si bavlněného nebo lněného motýlka. Jedná se o formálnější akci? Chybu neuděláte s hedvábným nebo
    vlněným motýlkem.

Vy se ptáte - my odpovídáme

Jak velký by měl motýlek být? Jakou velikost potřebuji?

Běžný vázací motýlek je dodáván v jedné velikosti, která prakticky padne všem. Všechny naše předem vázané motýlky mají nastavitelný popruh a jsou vhodné pro většinu dospělých.

Zpravidla jsou standardní, freestylové motýlky vyrobeny tak, aby odpovídaly velikosti krku v rozmezí od 36-50 cm.

Jak motýlka utáhnout?

K utažení předem vázaného motýlka si nejprve motýlka nasaďte a zajistěte háčkem. Posunutím spony na popruhu dosáhnete toho, aby dokonale seděl.

Chcete-li utáhnout vázacího motýlka, zatáhněte za složené části na obou stranách, abyste uzel utáhli. V závislosti na materiálu, budete muset motýlka upravovat po celý večer.

Může se motýlek nosit s jakoukoliv košilí? Jak často se motýlek nosí a k jakým příležitostem?

Motýlka můžete nosit s košilí, která má límec. Obecně platí, že pokud je vhodná kravata, pak je vhodný i motýlek. Některé formální akce stanoví požadavky na oblékání. Zkontrolujte, zda pozvánka na svatbu nebo pozvánka na párty se o tomto zmiňuje.

Platí také další obecné pravidlo... pokud si chcete vzít motýlka, pak si ho vezměte! Je to váš příběh - vytvořte si vlastní pravidla.

Dává se motýlek přes límec?

Motýlek se zpravidla dává pod límec košile. Fungovalo to pro 007 od roku 1962 a s Bondem se rozhodně hádat nebudeme.

Umístění motýlka pod límec je zvláště důležité u předem vázaných motýlků, protože límec zakryje sponu, kterou se upravuje délka popruhu motýlka.

Měl bych si vzít motýlka na pracovní pohovor?

To je složitá otázka. Odpověď záleží na mnoha okolnostech, jako jsou… první dojem, druh zaměstnáni, co dalšího máte na sobě, jedná se o motýlka, který září ve tmě a hraje hudbu (i takového jsme už viděli!). .. seznam pokračuje dál a dál.

Podívejte se na to, co nosí ostatní muži z kanceláře a využijte svého nejlepšího úsudku, jestli je motýlek v tomto případě vhodný. Motýlky jsou často vnímány jako „doplňky, které vyjadřují osobnost“ a mohou vám pomoct udělat nezapomenutelný první dojem.

Kde seženu dřevěného motýlka?

Trendhim má široký výběr dřevěných motýlků. Vyhněte se otevřenému ohni a noste ho hrdě u krku!

Náš výběr dřevěných motýlků si prohlédněte zde.

Můžu si vzít běžnou kravatu ke smokingu namísto motýlka?

Pokud jste si zvolili smoking, je pravděpodobné, že je to na základě požadavku pořadatele, který zvolil určitý dress code. Pokud se jedná o 'black tie', zvolte motýlka. Máte-li na sobě košili se sámky, oblečte si motýlka, aby košile byla dobře vidět. Pokud pořadatel dress code nemá a košile skládaná není, můžete zvolit kravatu.

Jaké příležitosti jsou vhodnější pro bílého motýlka a které pro černého?

Akce, které vyžadují dress code 'white tie' vyžadují (uhodli jste) bílého motýlka. Černý motýlek je většinou vyžadován na akcích 'black tie'.

Bílého motýlka také uvidíte na mnoha svatbách jako způsob, jak může ženich vyniknout a odlišit se od svých mládenců.

Proč se častěji nosí kravaty než motýlky?

Nejsme si jisti, proč na mužích uvidíte kravatu častěji než motýlka. Víme, že motýlky vypadají jinak a způsobují, že si vás lidé všimnou. Klíčem k nošení je to, aby se to nedělo každý den… pokud se nepokoušíte stát se „tím mužem s motýlkem“.

Je v pořádku nosit motýlka s vestou? Může se motýlek nosit se šlemi?

Motýlky a vesty se k sobě hodí jako zmrzlinové poháry a třešně. Jsou lahodné.

Pokud jde o šle… Vašeho motýlka lze snadno vnímat jako retro doplněk. Mějte to na paměti, když kombinujete se šlemi nebo dokonce bekovkou. Je vhodné zvolit vždy jen jeden 'výrazný doplněk' a nepřehánět to.

Jaká je historie motýlka?

Všechno to začalo chorvatskými žoldáky v 17. století. Francouzská šlechta měla ráda šály, které nosili kolem límců, tento styl kopírovali a narodila se „kravata“. Přidejte léta stylingu, trendů a úprav a vyjde vám z toho vázací motýlek, jak ho známe dnes a oblíbili si ho.

Jak se liší číšnický motýlek od ostatních?

Motýlek číšníka je jiný, protože je na číšníkovi. Váš motýlek je jiný, protože nechodíte kolem a nenaléváte polévku ostatním.

Vypadají motýlky na klip nevkusně?

Motýlky na klip nejsou nevkusné, pokud je vám 5, možná i 6. Pokud nepřipínáte svá umělecká díla mamince na lednici, pak vám nedoporučujeme ani motýlka na klip.