Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Sluneční brýle – jaký tvar vám nejlépe sedne podle tvaru obličeje

Vyberte si dokonalé brýle podle tvaru obličeje.

Požádali jsme kodaňskou profesionální vizážistku a stylistku Cianne Denize o tipy na výběr správných pánských slunečních brýlí pro každý tvar obličeje – ať už je čtvercový, obdélníkový, podlouhlý, oválný, kulatý, diamantový, srdcový, nebo trojúhelníkový. Už žádné zdlouhavé zkoušení!

1 Sluneční brýle – jaký tvar vám nejlépe sedne podle tvaru obličeje1.1 Oválný tvar obličeje1.2 Čtvercový, obdélníkový nebo trojúhelníkový tvar obličeje1.3 Kulatý nebo podlouhlý tvar obličeje1.4 Srdcový, diamantový nebo trojúhelníkový tvar obličeje ve tvaru v1.5 Co když můj obličej není dokonalý?

OVÁLNÝ TVAR OBLIČEJE

Čím se vyznačuje oválný tvar obličeje?

„Oválná tvář je taková, která je delší než její šířka přes lícní kosti. Tenhle muž má taky širší čelo oproti čelisti.

Sluneční brýle vhodné pro oválný tvar obličeje

„Je to vyvážený tvar obličeje a vypadá dobře s většinou stylů brýlí.

Nejvhodnější brýle by měly zvýraznit silné stránky tváře a potlačit ty slabší. To znamená, že muži s oválnou tváří a jemnými křivkami by měli volit obroučky hranatějších tvarů.

Vybírejte sluneční brýle, které jsou hranaté, obdélníkové nebo mírně čtvercové jako sluneční brýle ve stylu aviator.“

ČTVERCOVÝ, OBDÉLNÍKOVÝ NEBO TROJÚHELNÍKOVÝ TVAR OBLIČEJE

Čím se vyznačuje čtvercový tvar obličeje?

„Čtvercový tvar obličeje se vyznačuje výraznou čelistí a lícními kostmi.“

Sluneční brýle vhodné pro čtvercový tvar obličeje

„Při nákupu slunečních brýlí pro čtvercový tvar obličeje zvolte kulaté obroučky, které výrazné rysy změkčí. Vyberte si brýle se zakulacenými čočkami nebo s čočkami ve tvaru slzy.

Sluneční brýle s tenčími obroučkami, třeba kovovými, obličej zjemní, ale zároveň zachovají mužnost jeho čtvercového tvaru.

Vyhněte se čtvercovým nebo obdélníkovým obroučkám, protože ty zvýrazní hranatý tvar obličeje a tím ho zkracují. Nikdo přece nechce mít krátkou hlavu.“

KULATÝ NEBO PODLOUHLÝ TVAR OBLIČEJE

Čím se vyznačuje kulatý tvar obličeje?

„Muži s kulatým obličejem mají hodně společného s muži s oválným tvarem obličeje. Mají jemné rysy a mírně zaoblenou čelist i linii obočí.

Lícní kosti jsou obvykle výraznější a menší čelo je téměř symetrické s linií čelisti.“

Sluneční brýle pro kulatý tvar obličeje

„Pohraj si s úhly! Muž s kulatým obličejem by si měl vybrat sluneční brýle, které jeho tvář opticky prodlouží.

Jestli máš kulatý obličej, obdélníkové a hranaté obroučky naruší jemnost, zeštíhlí tvář a obličej bude vypadat užší a podlouhlejší.

Zešikmené a geometrické sluneční brýle vytvoří ostřejší linie a rovnováhu mezi kulatými křivkami obličeje a čistými liniemi obrouček. Silnější obroučky u mužů navíc obličej rozšíří.

Pánské sluneční brýle s gradientními čočkami přidají další úroveň prodloužení obličeje.

Vyhněte se slunečním brýlím s oblým tvarem a obroučkám, které zvýrazní kulatost a křivky obličeje.“

SRDCOVÝ, DIAMANTOVÝ NEBO TROJÚHELNÍKOVÝ TVAR OBLIČEJE VE TVARU V

Čím se vyznačuje srdcový tvar obličeje?

„Muži se srdcovým tvarem obličeje mají široké čelo a obočí oproti lícním kostem a špičaté bradě.

Někteří stylisté považují srdcový tvar obličeje za nejuniverzálnější ze všech, ale myslím si, že i pro oválný tvar obličeje je snadné najít vhodné sluneční brýle.“

Sluneční brýle vhodné pro srdcový tvar obličeje

„Muži požehnaní srdcovým tvarem obličeje vypadají nejlíp ve středně velkých slunečních brýlích, které vyrovnávají menší bradu a velké čelo a obočí.

Sluneční brýle ve stylu aviator vypadají skvěle a mají širší spodní polovinu, která vyrovnává šířku brady.

Doporučila bych vyhnout se tmavším barvám, protože opticky rozdělují obličej. Zvolte proto raději brýle bez obrouček nebo brýle se světlejšími obroučkami. Jestli se vám ale bezobroučkové brýle nelíbí, vyberte si brýle s tenkými kovovými obroučkami.

Nekupujte sluneční brýle s kulatými obroučkami, protože poutají pozornost k čelu, které tím pádem vypadá větší.“

CO KDYŽ MŮJ OBLIČEJ NENÍ DOKONALÝ?

Co dělat, když se vám na tvaru obličeje něco nelíbí?

Nikdo není dokonalý (což vlastně znamená, že jsme dokonalí všichni). Každý máme něco, co bychom radši skryli. A když to nejde, tak od toho aspoň chceme odpoutat pozornost. Zeptali jsme se Cianne Denize na tipy ohledně stylu, kterými se řídila při své práci na seriálech od Netflixu i časopisových článcích.

  • Velký nos: „Muži s větším nosem by měli nosit brýle se silnější vrchní částí obrouček, tzv. „browline“. Ta přitáhne pozornost k očím a uším a odpoutá ji od nosu.“
  • Velké čelo: „Ten, kdo má obavy, aby jeho čelo nepoutalo všechnu pozornost, by si měl vybrat brýle pilotky. Tento typ brýlí vypadá dobře na většině obličejů a odvádí pozornost od velkého čela.“
  • Úzké oči: „Kdo má oči blízko u sebe, měl by nosit sluneční brýle s průhlednými obroučkami. Širokým obroučkám je lepší se vyhnout, jinak můžou vzbuzovat dojem šilhání.“
  • Malá tvář: „Kdo chce obličej prodloužit, ten ať popadne sluneční brýle bez obrouček nebo ty s vysokým nosníkem. Poutají pozornost ke křivkám tváře ve všech směrech.“

Tajemství úspěšného nakupování na internetu je vědět, co hledáte. A taky velkorysé podmínky vrácení zboží bez otázek. To druhé splňujeme. A pokud jde o nakupování pánských slunečních brýlí, tenhle článek vám pomůže i s tím prvním.