Z důvodu velikonočních svátků budou objednávky odeslány v úterý 2. dubna

Z důvodu velikonočních svátků budou objednávky odeslány v úterý 2. dubna

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Sluneční brýle – chraňte svůj zrak před sluncem

Ať už jste na pláži, na výletě nebo na cestě do práce, ochrana očí je stejně důležitá jako ochrana vaší pokožky před škodlivými slunečními paprsky.

Když jste byli malí, byli jste dušeni pod vrstvou 50 SPF? Vaše máma vás neustále mazala pokaždé, když jste vylezli z bazénu.

Nepřekvapuje nás to ... ale měla pravdu.   Ochrana před slunečním zářením je nejlepším způsobem, jak snížit riziko rakoviny a předčasného stárnutí kůže. Ochrana před sluncem však vyžaduje víc než jen vrstvu krému.

Skvěle vypadající a pohodlné sluneční brýle jsou jednou z nejdůležitějších věcí, které můžete udělat, abyste se chránili před škodlivým UV zářením.

Výběr může být složitý ... zejména online. Se správným pochopením toho, co hledat, však budete v mžiku vidět svět jasněji.

Než se rozhodnete mezi slunečními brýlemi stylu aviator, browline nebo s klipem, rozebereme nejdůležitější důvod nošení slunečních brýlí - ochranu před sluncem.

Bezpečnost především. Vaše matka to rozhodně ocení.

1 Sluneční brýle – chraňte svůj zrak před sluncem1.1 Sluneční brýle s uv ochranou1.2 Polarizované sluneční brýle1.3 Pánské sluneční brýle a styl1.4 Jak sluneční brýle čistit?1.5 Vy se ptáte – my odpovídáme

Sluneční brýle s UV ochranou

Slunce uvolňuje energii v mnoha podobách. Měli bychom však dávat pozor na ultrafialové (UVA + UVB) paprsky.

Vzhledem k tomu, že se ozonová vrstva pomalu ztenčuje (díky změně klimatu), větší množství paprsků UVA a UVB je propuštěno na Zemi.

Tyto paprsky ovlivňují oči a mohou zvyšovat riziko šedého zákalu a další stavy zhoršující zrak, jako je slepota, rakovina oka a fotokeratitida (jako spálení od slunce ... ale na oku).

Podobně jako plasty a noviny, které jsou delší dobu vystaveny slunci, zežloutnou, také delší vystavení slunci způsobí stárnutí citlivé pokožky kolem oka a samotné čočky.

A vy jste si mysleli, že si stačí natřít nos.

Kdy byste měli nosit sluneční brýle s UV ochranou?

Podle WHO, letní slunce je nejintenzivnější mezi 9:00 a 15:00, kdy 75% denního UV záření dopadne na zemský povrch. Přidejte k tomu reflexní povahu sněhu, vody nebo dálnice a možná zíráte na dvojité množství záření.

Chraňte své oči slunečními brýlemi ve špičce od 9:00 do 15:00.

Pamatujte, že slunce škodí i na jaře, na podzim a v zimě. Noste sluneční brýle blokující UV záření a čepici s kšiltem kdykoli jste na slunci.

A nenechte se zmást, když je zataženo. UV paprsky mohou procházet i mraky.

Tipy, jak nakupovat pánské sluneční brýle s UV ochranou

Při nákupu slunečních brýlí s ochranou proti UV záření si vždy přečtěte popis a kupujte si takové, které blokují 99–100% UVA a UVB paprsků. Mějte na paměti, že brýle s UV ochranou nemusejí být polarizované. Polarizované sluneční brýle budou popsány jako takové.

Co znamená ochrana vůči UV400? To znamená, že blokují UV vlny kratší nebo v délce 400 nanometrů. Všechny UV vlny (UVA, UVB a UVC) jsou kratší nebo v délce 400 nm a jsou čočkami blokovány.

Představte si UV400 jako plnou ochranu před veškerým slunečním UV zářením.

Jsou sluneční brýle se 100% UVA / UVB ochranou lepší než brýle s ochranou UV400? Ne, jste chráněni oběma. Blokují škodlivé záření UVA a UVB a poskytují ochranu, kterou vaše oči potřebují.

Chcete-li opravdu zůstat chráněni před sluncem, musíte zvážit velikost čoček.

UV paprsky se dostanou do očí ze všech stran ... nejen zepředu. Zvažte to při rozhodování mezi přiléhavými slunečními brýlemi a malými kulatými.

Navzdory tomu, co říkají chytré reklamy, v ochraně proti UV záření nehraje roli:

  • Cena – I levné sluneční brýle nabízejí 100% ochranu před škodlivým UV zářením.
  • Barva a tmavost čoček – Čočky slunečních brýlí jsou ošetřeny chemikáliemi absorbujícími UV záření, takže mohou blokovat škodlivé UV záření. Protože tyto chemikálie jsou bezbarvé,
    brýle s čirými čočkami mohou blokovat škodlivé UV záření stejně jako tmavé čočky.
  • Polarizace – Polarizované sluneční brýle jsou navrženy tak, aby omezovaly oslnění odraženého světla a neblokovaly UV záření. Naštěstí většina slunečních brýlí v Trendhim nabízí jak 100% UV ochranu, tak polarizaci.

Polarizované sluneční brýle

My Dánové čekáme celý rok na delší dny našeho krátkého léta ... a pak mžouráme, protože jsme zapomněli, jak oslňující jasné sluneční paprsky mohou být.

I když vás polarizované čočky mohou chránit před mžouráním, neposkytují ochranu před UV paprsky.

Snížení oslnění a ochrana před UV zářením jsou dvě různá ošetření slunečních brýlí.

Zkontrolujte popis produktu a ujistěte se, že vaše další sluneční brýle poskytují obě.

Co jsou polarizované sluneční brýle?

Polarizované sluneční brýle, mají, uhádli jste, polarizované čočky. Ty přidávají další úroveň ochrany vašich očí tím, že omezují oslnění odrazem horizontálního světla.

Sluneční brýle s polarizací jsou zvláště užitečné, když jste venku v blízkosti vody nebo sněhu a při jízdě za zasněženého nebo jasného dne.

Jak fungují polarizované sluneční brýle?

Nejsme fyzici, ale víme, že světlo se obvykle rozptyluje v různých úhlech, když se odrazí od povrchu objektu. K tomu dochází, když mají objekty nerovný povrch.

Pokud je povrch hladký - jako dálnice před vámi, pláž v klidném dnu nebo čelní sklo - pak se světlo odráží pod jedním úhlem ... tedy přímo do vašich očí.

To je oslnění. Lekce ukončena.

Polarizované sluneční brýle umožňují svislému světlu dosáhnout oka, ale blokují horizontální světlo.

Polarizované sluneční brýle mají čočky se speciální chemickou látkou, která filtruje světlo vytvářením vertikálních otvorů. To znamená, že nimi projdou pouze světelné paprsky, které vám do očí míří svisle.

Myslete na tuto chemikálii a její molekuly jako na lamely na benátské žaluzii. Lamely na roletě umožňují vidět pouze světlo, které prochází skrz lamely. Druhé světlo se zablokuje.

Polarizované čočky dělají totéž ... ale svisle. Vertikální světlo zasáhne vaše oko, zatímco horizontální světelné vlny - oslnění - se zablokují.

Výsledkem je, že to, co vidíte s polarizovanými slunečními brýlemi, je o něco tmavší než obvykle, ale detaily budou snáze vidět a vypadají ostřeji.

Kdy byste měli nosit polarizované sluneční brýle?

Stejně jako riziko poškození očí způsobené sluncem, tak i riziko oslnění.je v určitých časech vyšší.

Voda, sníh a auta mohou odrážet světlo do vašich očí a protože odražené UV záření může poškodit pokožku a oči stejně jako přímé UV záření, je jako dvojitá dávka škodlivých paprsků. Evropský kodex proti rakovině varuje, že sníh odráží až 85% UV a voda mezi 5-10%.

Můžete mít potíže se zobrazováním obrázků na LCD (displej z tekutých krystalů), jako je váš smartphone, palubní deska automobilu nebo bankomat. Není to velký problém, pokud nejste pilotem letadla a nepotřebujete sledovat monitory. Za všechny cestující prosíme, sundejte si sluneční brýle.

Jak si vybrat nejlepší polarizované sluneční brýle

Stejně jako nakupování slunečních brýlí s UV ochranou je důležité přečíst si popis.

  1. Zvolte 100 - Při nákupu polarizovaných slunečních brýlí je nejdůležitější zjistit, jestli blokují také 100% UV paprsků.
  2. Myslete na bezpečnost - Pokud vám opravdu jde o bezpečnost, zvažte přiléhavé sluneční brýle, abyste snížili propustnost UV záření ze stran.
  3. Barvu ignorujte - Tmavé čočky nebo ty se zrcadlovým povlakem mohou vypadat stylově, ale to samo o sobě nesníží oslnění ani nezachrání váš zrak.
  4. Zapomeňte na cenovku - Pánské sluneční brýle nemusí stát jmění, aby vás ochránily. Vyberte si pár se 100% UV ochranou a polarizovanými čočkami ... nevybírejte podle ceny.

Pánské sluneční brýle a styl

V případě, že vám to ještě není jasné ... nejlepší pánské sluneční brýle jsou ty, které mají úplnou ochranu před škodlivými UV paprsky a snižují oslnění polarizovanými čočkami.

Nyní, když víte, co hledat, se otázka mění na to, jaký styl brýlí na vás vypadá nejlépe.

Sluneční brýle a tvar obličeje

Nakupování slunečních brýlí online není tak snadné jako nakupování ve městě, kdy si vyzkoušíte miliony brýlí.

Zeptali jsme se profesionální vizážistky a stylistky, Cianne Denize na její tipy, jak vybrat správný pár slunečních brýlí pro 5 hlavních kategorií tvaru obličeje - hranatý, oválný, kulatý, srdcovitý a trojúhelníkový - aniž byste je museli vyzkoušet.

Oválný tvar obličeje

Čím se vyznačuje oválný tvar obličeje? "Délka oválné tváře je delší než šířka lícních kostí." Muž má také širší čelo ve srovnání s jeho čelistí. “

Sluneční brýle pro oválný tvar obličeje "Jedná se o vyvážený tvar obličeje a vypadá dobře s většinou stylů slunečních brýlí."

Nejvhodnější model by měl zdůraznit silné stránky vaší tváře a potlačit ty slabší. To znamená, že muži s oválnou tváří by měli zdůraznit měkké křivky výraznějšími hranami.

Nakupujte sluneční brýle, které jsou geometrické, obdélníkové nebo mírně čtvercového tvaru, jako jsou sluneční brýle aviator.

Hranatý tvar obličeje

Čím se vyznačuje hranatý tvar obličeje? "Hranatý tvar obličeje se vyznačuje silnou čelistí a definovanými lícními kostmi."

Sluneční brýle pro hranatý tvar obličeje „Když nakupujete sluneční brýle pro hranatý obličej, zvolte kulaté obroučky, abyste změkčili své výrazné rysy. Nakupujte čočky ve tvaru slzy nebo kulaté čočky.

Sluneční brýle s tenčími obroučkami, jako jsou kovové, způsobují, že obličej vypadá měkčí, aniž by ztratil maskulinitu, kterou obdélníkový tvar obličeje vydává.

Vyhněte se hranatým nebo obdélníkovým tvarům, protože vaši hlavu zkracují a zvýrazňují hranatost vaší tváře. A to není žádané.“

Kulatý tvar obličeje

Čím se vyznačuje kulatý tvar obličeje? "Muži s kulatým obličejem to mají podobné s muži s oválným tvarem obličeje." Vyznačuje se měkkými rysy a mírně zakřivenou čelistí a obočím.

Lícní kosti jsou obvykle větší a malé čelo je téměř symetrické s čelistí. “

Sluneční brýle pro kulatý tvar obličeje "Zvolte hranaté obroučky!" Klíčem pro muže s kulatým obličejem je, aby vypadal delší.

Pokud máte kulatý tvar obličeje, obdélníkové a hranaté obroučky naruší jemnost, tváře budou vypadat štíhleji a tím celý obličej bude vypadat štíhlejší a delší.

Hranaté a geometrické sluneční brýle přidávají ostřejší linie a vytvářejí rovnováhu mezi kulatými křivkami tváře a čistými liniemi obrouček. Pro muže, nošení silnějších obrouček přidá šířku.

Pánské sluneční brýle s gradientními čočkami prodloužení obličeje ještě více podpoří.

Vyhněte se kulatým slunečním brýlím nebo těm,, které zvýrazňují zaoblenost a křivky obličeje.“

Srdcovitý tvar obličeje

Čím se vyznačuje srdcovitý tvar obličeje? "Muži s obličejem ve tvaru srdce mají široké čelo a obočí ve srovnání s lícními kostmi a špičatou bradou."

Někteří vizážisté považují srdcovitý tvar obličeje za nejvšestrannější, ale myslím si, že na oválný tvar obličeje je také velmi snadné najít slušivé sluneční brýle. “

Sluneční brýle pro srdcovitý tvar obličeje "Muži požehnaní obličejem ve tvaru srdce vypadají nejlépe ve středně velkých slunečních brýlích, které vyvažují malou bradu a velké čelo a obočí."

Sluneční brýle Aviator vypadají skvěle a mají širší spodní polovinu, která vyvažuje šířku brady.

Navrhuji vyhnout se tmavším barvám, protože rozdělí linii obličeje. Místo toho zvolte obroučky bez okrajů nebo světlé obroučky. Pokud vám toto nrvyhovuje,, zvolte tenké kovové obroučky.

A nekupujte kulaté sluneční brýle, protože upoutají pozornost na čelo a zvýrazňují ho.“

Co když tvar vašeho obličeje není dokonalý?

Co když se vám na obličeji něco nelíbí a chtěli byste to potlačit?

Požádali jsme Cianne Denize o stylové tipy, které používá při práci na sériích Netflix nebo článcích v časopisech.

  • Velký nos - „U mužů s velkým nosem noste sluneční brýle stylu browline. Přitáhnou pozornost k vašim očím a uším místo vašeho nosu.“
  • Velké čelo - „Pokud se obáváte, že vaše čelo poutá pozornost, zvolte brýle stylu aviator. Tento styl vypadá dobře na většině tvarů obličeje a odpoutá pozornost od vašeho velkého čela.“
  • Úzké oči - „Pokud máte oči blízko u sebe, noste sluneční brýle s průhlednými obroučkami. Vyhněte se širokým obroučkám, mohly by způsobit dojem, že šilháte. “
  • Malý obličej - „Pokud chcete, aby váš obličej vypadal delší, zvolte brýle bez obrouček nebo sluneční brýle s vysokým nosníkem. Zvýrazní okraj tváře ve všech směrech. “

Jaká barva čoček slunečních brýlí je nejlepší?

Přestože odstín a barva brýlových čoček není tak důležitá jako ochrana proti UV záření nebo polarizace, zvolená barva ovlivní, kolik viditelného světla putuje do vašeho oka a jak dobře vidíte jiné barvy.

Tmavé barvy - šedé a hnědé - jsou skvělé pro každodenní činnosti. Čím tmavší je odstín, tím více redukuje namáhání očí ve světlých podmínkách.

  • Šedá je populární barva, která se vyskytuje na většině pánských slunečních brýlí, a umožňuje oku vidět barvu ve své nejčistší formě.
  • Jantarové a hnědé čočky mohou do určité míry barvu narušit, ale zdá se, že tyto odstíny zvyšují kontrast proti zelenému a modrému pozadí, jako je tráva a obloha.

Světlé barvy - žlutá, oranžová a růžová - se nejlépe hodí pro střední až nízké světlo a často se používají u přiléhavých slunečních brýlích a jiných sportovních brýlích pro muže.

  • Žluté a oranžové čočky mohou zvýšit kontrast a zvýšit ostrost objektů.
  • I čočky růžové barvy poskytují dobré vnímání hloubky a zvyšují kontrast, díky čemuž je vaše okolí jasnější.

Jak sluneční brýle čistit?

Kdo z nás nedýchne na sluneční brýle a neotře je o košili?

I když se tím můžete zbavit šmouh, zvyšujete tím riziko poškrábání.

Použití papírového kapesníčku nebo ubrousku je také špatné. Protože jsou v zásadě ze dřeva, jsou velmi drsné a vaše sluneční brýle budou více zaprášené, než když jste začali.

Nejlepší způsob, jak vyčistit sluneční brýle ...

  1. Nejprve očistěte sedýlka Části, které se skutečně dotýkají tváře, jsou pravděpodobně nejšpinavější. Patří k nim nosní sedýlka, konečky nožiček a obruby u nosu. Otřete je neabrazivním hadříkem z mikrovlákna.
  2. Opláchněte vodou. Napusťte umyvadlo plné vlažné vody a přidejte pár kapek jemného prostředku na mytí nádobí, bez hydratačních látek. Do umývadla vložte sluneční brýle, abyste odstranili veškerou špínu a prach. Jemně čočky otřete prsty, abyste se zbavili zbytků krémů nebo olejů.
  3. Osušte Vyjměte z vody a osušte čistým hadříkem z mikrovlákna.

Jak ze slunečních brýlí odstranit škrábance

No, to je nepříjemné. Bohužel, jakmile jsou vaše sluneční brýle poškrábány, jsou poškrábány.

U dalších postupujte podle výše uvedených pokynů k čištění, abyste snížili riziko poškrábání.

Vy se ptáte – my odpovídáme

Jsou levné sluneční brýle špatné pro oči? Jsou drahé sluneční brýle lepší?

Nejdůležitějším faktorem při nákupu pánských slunečních brýlí je to, zda nabízejí 100% ochranu před UV zářením.

Podívejte se na popis. Pokud nabízejí ochranu a polarizované čočky, které chcete, je vysoká nebo nízká cena pravděpodobně důsledkem značky, materiálu nebo jiných konstrukčních prvků.

Jsou sluneční brýle na klip stejně dobré jako běžné sluneční brýle?

Sluneční brýle na klip jsou skvělé pro lidi s dioptrickými čočkami nebo oblíbeným párem brýlí blokujících modré světlo.

Pokud vaše sluneční brýle na klip poskytují 100% UV ochranu a polarizaci, jsou dostačující.

Měli by vám sluneční brýle zakrýt obočí?

U mužů by horní část obrouček měla kopírovat linii obočí. Příliš mnoho obočí nad vašimi slunečními brýlemi vám dává trvale překvapený výraz.

Mám si pořídit polarizované sluneční brýle?

Pokud lyžujete na sněhu i na vodě, hrajete golf, rybaříte, hrajete outdoorové sporty, jezdíte na kole nebo autem, měli byste si pořídit polarizované sluneční brýle.

Pokud jde o zrak, oslnění může být nepříjemné a nebezpečné. Odražený paprsek od auta před vámi může být velmi nebezpečný.

Protože mnoho slunečních brýlí pro muže přichází s polarizovanými čočkami, nemusíte volit mezi ochranou před UV zářením nebo omezením oslnění. A bezpočet stylů, ze kterých si můžete vybrat, rozhodnutí ještě zjednoduší.

Budou starší sluneční brýle stále chránit oči?

Pokud už roky nosíte své oblíbené sluneční brýle, možná vás napadne, zda jsou stále schopny chránit před škodlivým UV.

Výzkum neposkytuje jasnou a přímou odpověď. Pokud víte, že jste je koupili se 100% UV ochranou, jediným způsobem, jak zjistit, zda stále fungují, je vzít je do optické prodejny a nechat je otestovat.

Nebo… cestu odložte a raději si kupte nové, ať máte jistotu, že jste chráněni.

Kdy by se sluneční brýle nosit neměly?

Pokud ochranu vašich očí před škodlivým ultrafialovým světlem ani teď nepovažujete za důležitou ... pak si nechte zkontrolovat oči.

Na druhé straně výzkumy zjistily, že lidé více vystaveni světlu ráno mají tendenci spát lépe než ti, kteří ráno světlu vystaveni nejsou. Je to proto, že sluneční světlo pomáhá nastavit přirozené vnitřní hodiny těla a regulovat spánek.

Výzkum naznačuje, že je dobré brýle nenosit až do 9:00 ráno ... pokud nezíráte na slunce nebo pracujete / hrajete v extrémně jasných podmínkách s vysokou úrovní oslnění.

PŘIHLASTE SE A VYHRAJTE 10 000 KČ

Přihlaste se k pravidelnému odběru stylových tipů, speciálních nabídek a informací o nových produktech. Automaticky se zúčastníte měsíčního slosování o dárkový poukaz v hodnotě 10 000 Kč.

Jsem si vědom/a Zásad ochrany osobních údajů Trendhim. Kdykoli se můžete odhlásit.