Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Jak jsme navrhli kolekci Orisun

„Orisun“ v jorubštině znamená „původ“, „zdroj“ nebo „fontána“.

1 Jak jsme navrhli kolekci orisun1.1 Inspirace1.2 Výzva1.3 Kameny1.4 Šperky1.5 Trh

Inspirace

Když je nám něco odepřeno, toužíme po tom mnohem víc. Poslední dva roky toužíme po cestování, dobrodružství a nových zážitcích. V izolaci se mnozí obrátili k duchovnu, naučili se meditovat a studovali filozofii – kromě pečení kváskového chleba a Zoom meetingů, samozřejmě.

Vedlo to k většímu povědomí o přírodních drahých kamenech, o kterých mnozí věří, že mohou využít naši energii a nasměrovat ji správným směrem. I když neexistují žádné vědecké důkazy o těchto mystických vlastnostech, popularita přírodních kamenů a šperků z přírodního kamene během pandemie raketově vzrostla. Přírodní kameny nás fascinují a naše návrhy jsou inspirovány odlišnostmi přírodních kamenů. Kámen od kamene se může lišit jak tvarem, tak barvou a kresbou, což je zajímavý, překvapující a vítaný prvek. U některých typů kamenů je změna jen nepatrná. Někdy se však mohou lišit docela dost.

Všechny kameny jsou pravé a unikátní. Nikdy nezískáte naprosto stejný kámen jako ten na obrázku. Ten je náš. Váš může vypadat ještě lépe. Může mít živější barvy, zajímavější žilkování nebo kresbu s ostřejším kontrastem. Může být jednodušší nebo méně výrazný. Kdo ví!

Výzva

Práce s přírodními drahými kameny představuje zajímavou výzvu. Znáte barevný rozsah kamene a obecné rysy, které tento typ kamene má, ale každý jednotlivý drahý kámen na vašem doplňku je vždy záhadou, protože každý je jedinečný.

S kameny, jako je zirkon, rubín nebo hematit, je navrhování šperků, které doplňují jejich barvu, poměrně jednoduché. Zato kameny jako jaspis, lapis lazuli a tygří oko mají různé odstíny, tvary a odlesky, což ovlivňuje celkovou estetiku kamene a tím i doplněk jako celek. Design šperku proto musí kámen doplňovat bez ohledu na to, jak vypadá. Nejlepší způsob, jak dosáhnout, aby kámen zářil a vynikl, je nechat náš design ustoupit do pozadí přirozené krásy přírodního kamene. Představte si to jako rám obrazu. Pokud je rám příliš zdobený, odvede pozornost a pokud jeho barva s obrazem neladí, trpí tím umělecké dílo jako celek. Když nevíte, jak bude obraz vypadat, je nejlepší ponechat rám co nejjednodušší.

Kameny

Výběr kamenů pro výrobu šperků ovlivňuje mnoho faktorů. Základ kolekce tvořila stříbrná a zlatá barva a kameny byly vybrány tak, aby se k nim hodily. Tvrdost kamene určuje pravděpodobnost jeho poškození a obtížnosti zasazení do šperku. Některé kameny jsou čiré a pokud je položíte na barevný kov, jako je zlato, vmíchá se do vzhledu kamene žlutý odstín. Některé jsou prostě neúměrně drahé a některé se příliš liší na to, aby mohly zaručit uspokojivý výsledek. Kameny vybíráme na základě jejich vzhledu, kvality a toho, zda se do kolekce, kterou vytváříme, hodí. Nezjišťujeme si předem, jaké mystické vlastnosti kameny mají, abychom našim dílům dodali specifické metafyzické vlastnosti. A má to jednoduchý důvod. Víme, co vypadá dobře a co ne, ale nevíme, zda díky danému kamenu můžete zbohatnout nebo vám pomůže se soustředěním. Možná to kameny dokáží, možná ne, ale my se vždy rozhodujeme podle vzhledu vytvářeného doplňku a ne jeho schopnosti srovnat vám čakry.

Šperky

Jakmile jsme si vybrali kameny, začneme experimentovat s tím, jaké tvary a kovy s nimi dobře fungují. Jedním z našich návrhů je psí známka s tenkou vložkou z přírodního kamene. Problém je v tom, že kdykoli pracujete s křemenem, je pravděpodobné, že bude průsvitný. Každý průsvitný zelený kámen položený na povrch ve zlatém tónu získá světle mechovou barvu. A to je věc, kterou zjistíte, až když vám dorazí vzorky od výrobce. Doplňku může také chybět trojrozměrnost, která byla na počítačovém návrhu. Mírná změna designu kovového kusu to může vylepšit. Zvažovali jsme také doplněk s velmi ostrým zubem. Vypadal skvěle, ale z doplňku se stala dokonalá vražedná zbraň.

Výrobci mají různé dodavatele drahých kamenů a každý s kameny zachází jinak. Proto jsme objednali stejné vzorky a kameny od více dodavatelů, abychom viděli, který z nich má nejlepší výsledky. Nezvolili jsme jen ty vzorky, které vypadaly nejlépe, ale také jsme šperky otestovali, abychom viděli, jak obstojí při běžném nošení. Některé doplňky v těchto testech nevyhověly a požadovali jsme od dodavatele vylepšení. Některé návrhy jsme okamžitě vyloučili, jelikož jejich realizace k daném měřítku nebyla možná. Jiné jsme upravili, v případech, kdy vzorek nesplnil naše očekávání. Matné kameny vypadají úžasně na počítačových návrzích, ale ve skutečnosti vypadají nezajímavě a jednotvárně. Chtěli jsme vyrobit zelený kovový přívěsek, ale dostupná metoda povrchové úpravy byla nejen dražší, ale i méně odolná, takže barva časem vybledla a poškrábala se – což se nám u našich doplňků v černé a zlaté barvě nestává. Proces se opakuje a výrobu nezahájíme, dokud nejsme naprosto spokojeni a hrdí na to, co jsme vytvořili.

Když jsme spokojeni s kvalitou, designem i vzhledem, objednáme si jednu sadu od každého vzorku, abychom doplňky mohli nafotit pro naše webové stránky. Nafotíme první schválené vzorky, které dostaneme, a poté zadáme výrobu. Není to tedy tak, že bychom k focení vybrali ty nejkrásnější kousky. Jsou to naše jediné vzorky! Ten váš bude možná vypadat trošku jinak, ale to je to kouzlo práce s přírodními kameny.

Trh

Bylo pro nás důležité, aby byly všechny mince, psí známky i ploché přívěsky vhodné ke gravírování na zadní stranu. Vzhledem k tomu, že každý kámen je jedinečný, každý je jedinečně váš a neexistuje lepší způsob, jak ho posílit, než se na doplněk nechat vygravírovat osobní poselství.

Posledním krokem před uvedením doplňků do prodeje je nezávislé ověření pravosti všech přírodních kamenů. Náhodný kousek z první zásilky putuje do laboratoře, která prostřednictvím spektroskopie potvrdí pravost drahých kamenů. Odmítáme převzít zásilku, pokud se zjistí, že kameny nejsou takové, jaké výrobce tvrdí, že jsou. Kolekce Orisun prochází kontrolou kvality a návrhy jsou dokončeny. Už jen čekáme, až dorazí první zásilka, abychom doplňky mohli představit online a doručit do vašich rukou. Přihlaste se k odběru našeho newsletteru Trendhim Tribe a buďte první, kdo se dozví o zavedení kolekce na trh.