Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Co se skrývá za designem: detaily, na kterých záleží

Od návrhu a digitálních výkresů po hotové výrobky - takhle přidáváme složité detaily do každého náhrdelníku s přívěskem a náramku Arkai, které vytváříme.

1 Co se skrývá za designem: detaily, na kterých záleží1.1 Kapitola 1.: začíná to skrolováním 1.2 Kapitola 2.: skici a kameny 1.3 Kapitola 3.: od skici tužkou k digitálnímu zpracování 1.4 Kapitola 4.: teď budeme čekat1.5 Kapitola 5.: novinky a vylepšení1.6 Kapitola 6.: nth time's the charm

Kapitola 1.: Začíná to skrolováním

Tato kolekce začala tak, že si jedna z našich kolegyň zabývající se brandingem prohlížela svůj Instagram a všimla si, že náhrdelníky s přívěskem se vracejí do módy. Rozhodla se tomu věnovat více pozornosti.
Všichni se neustále díváme do svých telefonů, co je nového. Drobnost, kterou děláme každý den. Ale pro tento příběh je to detail, který spustil tuto mini kolekci pro Arkai.

Chceme dělat zajímavé kousky, které spolu dobře ladí, ale vypadají skvěle i samostatně. A stejně jako oblíbená kolekce náramků Arkai, každý nový náhrdelník s přívěskem musí vyvolat přirozenou, exkluzivní a dobře zcestovalou atmosféru.

Naším cílem je navrhnout a vyrobit vysoce kvalitní kameny a materiály ... a navrhnout něco, co vás přinutí zastavit při skrolování v telefonu.

Kapitola 2.: Skici a kameny

Designérský tým kolekce Arkai si poslechne, o co nám jde a vytvoří skici. Jakmile tato kolekce ožije, začneme přemýšlet o jemných detailech, jako je design lebky, umístění loga a druhy kamenů - nebudeme dělat kompromisy a rozhodujeme se pro přírodní kámen. Ale jaké kameny vybrat? Jaké barvy zvolit? To jsou otázky, kterým stále čelíme.

Po prohlédnutí prvních návrhů jsme se dohodli na kolekci, která zahrnuje více než 40 různých náramků a náhrdelníků. Mohou se nosit tak, aby se navzájem doplňovaly, ale díky detailnímu designu se mohou nosit i samostatně.

Kolekci jsme pojmenovali Rico. Co si o tom myslíte? Komentujte zde a dejte nám vědět, jak byste tuto kolekci pojmenovali vy...a jaké kousky byste chtěli, abychom přidali.

Kapitola 3.: Od skici tužkou k digitálnímu zpracování

Náš digitální designér změní každou skicu v digitální návrh. Tady kousky ožívají - a uvědomujeme si, že chybí detaily a je třeba je doplnit. Soustředíme se na složité detaily, protože Arkai muži na nich záleží a záleží mu také na příběhu, který vypráví.

Při vytváření náhrdelníku s přívěskem nebo náramku je jejich velikost vším. Každý přívěsek vytiskneme ve 3D, abychom zkontrolovali proporce a detaily.

Přívěsek ve tvaru svitku byl navržen příliš velký a museli jsme ho upravit. Zní to dost jednoduše ... ale jedna změna ovlivní vše od kamene po rozměry lebky. Jediným způsobem, jak získat něco, na co jste hrdí, je pracovat na tom až do konce.

Od začátku jsme věděli, že chceme kousky z oceli černé, stříbrné a zlaté barvy, ale po pokračujícím výzkumu jsme přidali růžově zlatou. Jakou barvu si vyberete vy?Líbí se vám spíš stříbrná nebo zlatá barva?

Kapitola 4.: Teď budeme čekat

Po dokončení všech změn a kontrole posledního 3D tisku zašleme produktové listy s rozměry, obrázky a materiály výrobci. Nebude trvat dlouho, než uvidíme naše úsilí ve skutečnosti!

Kapitola 5.: Novinky a vylepšení

První vzorky jsou tady, ale nejsou přesně takové, jak jsme očekávali. Pro každého návrháře šperků je to však součástí procesu. Máme tak příležitost design vylepšit a zvolit kvalitnější ocel a kámen. V každém kousku je spousta detailů … jsme ochotni věnovat čas tomu, abychom to napravili.

KAPITOLA 6.: NTH TIME'S THE CHARM

Poté, co jsme s dodavateli a výrobci kamenů několikrát prošli naše možnosti a kombinace vzorků, jsme byli konečně připraveni výrobu zahájit. K pořízení fotografií jsme použili schválené vzorky, které vidíte online, a dali výrobcům vědět, že chceme další. První zásilka hotových náhrdelníků a náramků šla rovnou do skladu a skončí ve vaší zásilce. Bez ohledu na to, jak dlouho to trvá, nikdy do zásilky nevkládáme nic, na co nejsme hrdí. A ujistit se, že každý detail je správný, vyžaduje čas a hodně trpělivosti. Ale když to nakonec klapne, všechna ta námaha rozhodně stojí za to.