Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Sluneční brýle | Kupte 2 a ušetříte 20 %

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Design hodinek

Od návrhu až na vaše zápěstí - podívejte se, jak navrhujeme naše další hodinky.

1 Design hodinek1.1 Kapitola 1.: začátek nového příběhu1.2 Kapitola 2.: počáteční návrhy1.3 Kapitola 3.: dokončení specifikací a náčrtů1.4 Kapitola 4.: poslední úpravy před vzorkováním1.5 Kapitola 5.: technické detaily a 3d tisk1.6 Kapitola 6.: malý bratr

Kapitola 1.: Začátek nového příběhu

Pro tuto novou kolekci jsme se rozhodli vyhodit to, co „vždycky děláme“ z okna a soustředili jsme se na něco odvážnějšího… naprosto. Není žádným překvapením, že do tohoto projektu chceme investovat tolik energie a peněz - budou mít nejvyšší maloobchodní cenu všech hodinek, které jsme doposud vytvořili. Ale… kdo chce stát na místě, když můžeme jít kupředu?

Konečné materiály a hodinové strojky nejsou zasazeny do kamene, ale očekáváme cenu kolem 9 500 Kč. Inspirovali jsme se dalšími nekompromisními značkami hodinek a rozhodli jsme se umístit tuto novou kolekci pod naši značku Arkai. To nám dává svobodu prozkoumat odvážnou, prémiovou a ambiciózní atmosféru, o kterou nám jde.

Kapitola 2.: Počáteční návrhy

První náčrty jsou hotové a - po milionu úprav - máme něco, z čeho jsme naprosto nadšení. Navrhli jsme pouzdro z masivní nerezové oceli a představili jsme skeletový ciferník. Jaký má smysl mechanický hodinový strojek, pokud ho nebude vidět?

Chceme se zaměřit na pohyb strojku ve všech jeho složitých detailech a přidat sklíčko i na zadní stranu, abyste mohli sledovat strojek při práci. Jsme spokojeni s vývojem, ale máme nezodpovězené otázky: Jaký model hodinového strojku zvolíme? Jaké zapínání? Kde přesně by mělo být logo na průhledném číselníku? Budou hodinky z nerezové oceli příliš těžké?

Kapitola 3.: Dokončení specifikací a náčrtů

Dokončili jsme design pouzdra a jsme blíže k designu číselníku a ručiček, které stylu odpovídají. Jak vidíte, v korunce bude vyryto A pro Arkai. Je to jeden z malých detailů, který není zřejmý hned na první pohled, ale dává uživateli něco navíc.

Pouzdro bude pravděpodobně vyrobeno alespoň ze 2 částí, protože horní část je navržena s úhly a fazetami. Zvýší to náklady? Pravděpodobně. Stojí to za to? To rozhodně.

Také jsme spekulovali o rozměrech, které se mohou změnit, po té, co uvidíme 3D model.

  • Průměr ciferníku: 32 mm
  • Průměr lunety: 42 mm
  • Tloušťka pouzdra: 12,5 mm

Kapitola 4.: Poslední úpravy před vzorkováním

Nyní přichází ta zábavná část. Bereme náčrtky a specifikace a transformujeme je do digitálních návrhů pro výrobce. Je to naše šance na prozkoumání barev a jemnějších detailů, jako je povrch na pevné nerezové oceli - zvolili jsme kartáčovaný povrch pro luxusní vzhled.

Když už mluvíme o důležitých detailech, zvolili jsme špičkový mechanický strojek Miyota 8N24, tvrdé safírové sklo a odolnou chirurgickou nerezovou ocel.

  • Mechanický strojek Miyota 8N24 Skeleton - srdce hodinek a klíč k jejich přesnosti
  • Safírové sklo - pro nejvyšší úroveň odolnosti proti poškrábání
  • Masivní pouzdro a řemínek z nerezové oceli 316L (s pevnými koncovými články)
  • Také jsme se rozhodli pojmenovat tyto automatické mechanické hodinky, Mateo. Pozdravte je.

Jak by vypadala limitovaná edice? Kdybyste měli vytvořit limitovanou edici, co by to bylo? Komentujte tady a dejte nám vědět.

Kapitola 5.: Technické detaily a 3D tisk

V některých ohledech je vytváření hodinek snazší, než byste čekali. Jinými slovy to vypadá jako nepřekonatelný úkol. Vezměte si například ciferník a číselník. Jakmile jsou na svém místě, musíte najít strojek, který se tam vejde. Pokud tomu tak není, musíte se vrátit ke skicám číselníku a pouzdra. Snažíme se předvídat překážky, ale rádi vyrábíme whisky… dokud se všechno spojí, nevíte, co máte.

Jedním ze způsobů, jak snížit naše (a vaše!) náklady, je 3D tisk pouzdra. Byli byste překvapeni, jak velký vliv může mít jeden milimetr na celkový dojem hodinek. Pomocí 3D vykreslení můžeme vidět rozměry a proporce a pohrát si s barvou a materiálem.

Nahoře vidíte 3D vykreslení pouzdra na hodinky. Co by se stalo, kdybychom lunetu pozlatili?

Kapitola 6.: Malý bratr

Jen pro zábavu jsme chtěli prozkoumat, jak bude tato verze hodinek vypadat s hodinovým strojkem quartz. Bylo by to levnější a pokud by se nám tento návrh podařil, stále se bude jednat o prémiový kousek. Ušetřili jsme čas na skicování, protože se pouzdro nezměnilo a můžeme si s číselníkem pohrát digitálně.

Rozhodli jsme se zvolit číselník s fází měsíce a strojkem Miyota 6P20 pro jeho krásu a poskytnout vám plnou kontrolu korunkou. Bylo důležité udržovat čistý profil podobně jako u jeho staršího bratra Matea.

Všimnete si, že malé detaily, jako vyrytí písmene A, jsme zachovali ... a také materiály s dlouhou životností, jako je safírové sklo a chirurgická ocel. Tato edice poháněná baterií se jmenuje Mace.

Pokud byste navrhli hodinky, jak byste to pojmenovali? Komentujte a dejte nám vědět.

Kapitola 7.: Vytváření zážitku

První vzorky dorazily a musíme uznat - výběr masivní nerezové oceli 316L a safírového sklíčka skutečně udělá rozdíl. Je to něco, co okamžitě pocítíte, když držíte hodinky v ruce. Nejen jejich hmotnost, ale i způsob, jakým světlo prochází sklíčkem přímo do samého srdce hodinek. Stálo za to, si počkat.

Změnili jsme tloušťku pouzdra pro pohodlnější nošení a uhlazenější vzhled.

  • Mateo s mechanickým hodinovým strojkem Miyota 8N24: 11,6 mm
  • Mace s fází měsíce a hodinovým strojkem quartz Miyota 6P20: 10,2 mm

Kromě toho, že jsme do sbírky přidali stříbro-šedé barvy, navrhli jsme limitovanou edici s 999 kusy. A vytvořili jsme krabičky vhodné pro finální produkt. Chceme, aby tyto hodinky byly zážitkem ... nejen doplňkem, který si nasadíte na zápěstí.

Probíhá finální produkce a při této rychlosti budete mít jedny na zápěstí dřív, než se nadějete.

Kapitola 8.: Nové styly nyní k dispozici

Čekání je u konce!

Jsme hrdí na to, že vám můžeme představit nejnovější přírůstky do naší kolekce pánských hodinek - pečlivě vyrobené z chirurgické nerezové oceli a safírového skla. Poháněny přesnými hodinovými strojky od Miyoty.

Na kompletní kolekci se podívejte níže.