Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

Jak si uvázat kravatu: 30 různých kravatových uzlů

Ať už je to vaše první kravata nebo hledáte výzvu, náš průvodce krok za krokem vám pomůže zvládnout 30 klasicky populárních kravatových uzlů.

1 Jak si uvázat kravatu: 30 různých kravatových uzlů 1.1 Začínáme1.2 Zábavná fakta o vázankách1.3 Vaše otázky - naše odpovědi

Začínáme

Každý uzel, stejně jako krk ma kterém visí, má svůj charakter a atmosféru. Uzel Van Wijk byl vytvořen tak, aby byl co nejdelší, zatímco uzel Windsor je velmi formální, což z něj činí favorita britského Královského letectva. Bez ohledu na to, jaký uzel si vyberete, ujistěte se, že si ho nacvičíte, než ho budete uvazovat načisto.

Vše, co do začátku budete potřebovat je pánská vázanka, formální košile a zrcadlo. Potřebujete také naše průvodce - které zjevně máte - a trpělivost, vytrvalost a odhodlání. Neznáme vás osobně, ale můžeme odhadnout, že máte tyto 3 pod palcem! Čisté ruce a zastřižené nehty neuškodí, jinak by mohly poškodit tkaninu kravaty.

Každý průvodce krok za krokem jsme vytvořili se zrcadlovým návodem. To znamená, že to, co vidíte v návodu, by mělo být to, co vidíte v zrcadle.

Kromě těchto 30 způsobů, jak uvázat kravatu, si přečtěte náš dokonalý průvodce vázankami a naučte se, jak udržovat kravatu v čistotě a bez pomačkání. Potřebujete kapesníček do saka, který se hodí k tomu fantastickému uzlu, na kterém pracujete? Můžeme vám pomoci naučit skládat i je.

ZÁBAVNÁ FAKTA O VÁZANKÁCH

Nošení kravaty je zábava. Hovořit o nich už tak moc ne. Ať do teď! Hledali jsme na internetu a našli jsme nejlepší (a nejzajímavější) fakta o pánských vázankách. Přečtěte si je, zapamatujte a udělejte dojem na své přátele, rodinu a spolucestujícího ve vlaku, který stále zírá na vaši dokonale uvázaný Uzel Cape.

  • Sběratel kravat se nazývá Grabatolog. Největší sbírka vázanek (Grabatology) obsahuje 21 321 kousků a vlastní ji Irene Sparks z Nového Zélandu. Pokud Irene znáte, požádejte ji, aby si prohlédla náš výběr, aby si udržela svůj světový Guinnessův rekord.
  • Pruhy na klasických amerických vázankách směřují zprava nahoře směrem doleva a dolů, aby je bylo možné odlišit od britských plukovních proužků, které směřují zleva nahoře doprava dolů. Britské pruhy byly navrženy tak, aby vycházely z lidského srdce směrem k meči.
  • Neprůstřelné vázanky opravdu existují.
  • Jedna kvalitní hedvábná kravata vyžaduje více než 120 zámotků bource morušového a asi 54,864-99,060 metrů hedvábné nitě!
  • První vázanky nosili chorvatští vojáci. Neprůstřelné by se hodily.
  • Uvádí se, že existuje více než 100 000 různých způsobů, jak vázat pánské vázanky. To je hodně času stráveného před zrcadlem.
  • Nošení příliš utažené vázanky může výrazně snížit průtok krve do mozku. Poučení: uzel by měl vypadat dobře, ale neměl by být příliš utažený.
  • Kravata Suashish je nejdražší na světě. Byla oceněna na 220 000 USD a je vyrobena z čistého hedvábí, 150 gramů zlata a 271 diamantů.
  • Globální zisk za kravaty a motýlky se odhaduje na $3,535,000,000 USD v roce 2019.
  • Vázanky jsou skvělým dárkem ke Dni otců... říká každé dítě na světě.

Ať už hledáte kravatu, jako ideální dárek pro Den otců, Vánoce nebo narozeniny vašeho nejlepšího přítele… nebo potřebujete něco, co by mohlo vyprávět váš vlastní příběh a ukázat váš styl, podívejte se na náš výběr. Můžete vybírat ze široké škály vázanek, které vašemu krku chybí. a k tomu ten dokonalý uzel, aby zůstala na místě.

Zvláštní poděkování si zaslouží Joven Santos za úžasné ilustrace tohoto průvodce.

Vaše otázky - naše odpovědi

Jaký uzel zvolit s jehlicí do kravaty nebo kravatové ozdoby?

Jaký uzel zvolit z jehlicí do límce?

Vyzkoušejte Four In Hand nebo Poloviční Windsor. Tyto uzly ukáží jehlici do límce aniž by ji skryli.

Podívejte se na Four-In-Hand sem a klikněte sem na Poloviční Windsor.

Který uzel je nejjednodušší?

Orientální uzel – také známý jako Jednoduchý uzel.

Který uzel je nejnáročnější?

Uzel Eldredge je jedním z nejnáročnějších uzlů, ale stojí za to se ho naučit!

Který uzel je oblíbený ženichy?

Uzell Windsor nebo Poloviční Windsor se hodí k formálním svatebním outfitům a je poměrně snadné se je naučit. Pokud chcete něco romantičtějšího, vyzkoušejte Uzel Trinity nebo uzel Truelove.

Pro další svatební inspiraci si přečtěte náš dokonalý průvodce doplňky pro ženicha.

Jaké materiály jsou vhodné pro silnější uzly?

Záleží na podšívce kravaty. Uzel na kravatách se silnější podšívkou bude silnější a uzel na kravatách s tenčí podšívkou bude tenčí. Zkuste Poloviční Windsor nebo uzel Pratt pro tenčí vázanky a Four In Hand pro silnější.