Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Ušetříte 20 % na všech slunečních brýlích

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 65 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

7 UŽITEČNÝCH RAD | JAK ODSTRANIT ZÁPACH Z KOŽENÉ TAŠKY

Pokud použijete správný postup, kůže bude vonět svěže jako sedmikráska, aniž byste poškodili její celistvost. Tady je jednoduchý návod, který vám pomůže zbavit se nežádoucího zápachu:

1. Začněte s čistým štítem

Začněte jemným otřením vnější a vnitřní strany tašky měkkým vlhkým hadříkem. Tím odstraníte povrchové nečistoty a špínu, které mohou přispívat ke vzniku nepříjemného zápachu.

Přečtěte si, jak zajistit, aby vám kůže dlouho vydržela.

2. Vyvětrejte ji

Někdy kůže potřebuje trochu vyvětrat. Nechte tašku několik hodin otevřenou na dobře větraném místě a mimo dosah přímého slunečního světla. Pomůže to rozptýlit zápach z povrchu, aniž byste se museli uchýlit k použití drsných chemikálií.

3. Kouzlo jedlé sody

Jedlá soda je přírodní pohlcovač zápachu. Tady je návod k použití:

  1. Naplňte malý látkový váček nebo starou ponožku jedlou sodou.
  2. Vložte váček či ponožku se sodou do kožené tašky, zapněte ji na zip nebo ji pevně uzavřete.
  3. Nechte sodu působit přes noc nebo po dobu několika dní a pravidelně ji kontrolujte.
  4. Jedlá soda pohltí nepříjemný zápach a taška bude opět vonět čistotou.

4. Zvažte použití čisticího prostředku vhodného na čištění kůže

Pokud zápach přetrvává, zvažte použití čisticího prostředku na kůži určeného k odstraňování zápachu. Vždy nejprve vyzkoušejte na malém, nenápadném místě, abyste se ujistili, že přípravek nezanechá na kůži skvrny.

5. Pečlivě hydratujte

Po vyčištění použijte kondicionér na kůži. Pomáhá při vysoušení způsobeném čištěním a taška bude zase svěží a kůže poddajná.

6. Předcházejte dalšímu zapáchání

Abyste se vyhnuli dalšímu případnému zapáchání, nechte v tašce sáčky se silikagelem, které pomáhají pohlcovat vlhkost. Skladujte tašku na chladném a suchém místě a můžete ji vycpat papírem, abyste zabránili hromadění vlhkosti a taška si zachovala svůj tvar.

7. V případě pochybností vyhledejte odbornou pomoc

Pokud se zápachu nezbavíte nebo se obáváte poškození své drahocenné tašky, obraťte se na profesionální čistírnu kůže, která dokáže problém odstranit, aniž by došlo k narušení kvality kůže.

Kůže je přírodní materiál, který vyžaduje šetrné zacházení – zejména v případě zápachu. Dodržováním těchto kroků zajistíte, že kožená taška nebude zapáchat a bude plná charakteru po mnoho let. Náš výběr kvalitních kožených tašek najdete tady, a 7 pánských tašek, které by měl mít každý muž najdete tady.

Nejnovější články

1 7 užitečných rad | jak odstranit zápach z kožené tašky