Z důvodu velikonočních svátků budou objednávky odeslány v úterý 2. dubna

Z důvodu velikonočních svátků budou objednávky odeslány v úterý 2. dubna

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 1 199 Kč-
Kontaktujte nás

7 základních pravidel, jak kombinovat pánské doplňky

Sdílíme časem ověřená pravidla, jak kombinovat doplňky. Dnes je to naposled, kdy nevíte, který motýlek se k těm šlím bude hodit.

Tak, zase stojíte před svým šatníkem a jste naprosto ohromený tím, že nevíte, co na sebe. Neznamená to, že nevíte, jak si kalhoty nebo košili obléknout...problém je v tom, že nevíte, jak jednotlivé kousky kombinovat. A co teprve sestavení celého outfitu i s doplňky? Z toho máte naprostou hrůzu.

Předtím než to vzdáte a zase si obléknete své oblíbené džíny a tričko, rádi vám nabídneme pomocnou ruku - 7 pravidel, jak kombinovat pánské doplňky.

Nenechte se odradit slovem 'pravidla'. Koncept je poměrně snadno zvládnutelný a vyžaduje spíše sebevědomí než dovednost.

K sebevědomí postačí, když si budete věřit, že jste si vybrali správně. Vyjdete tak ze dveří s vědomím, že je to to pravé. Právě těmto dovednostem vás chceme naučit.

Těmito 7 pravidly chceme dosáhnout toho, abyste vybírání a kombinování doplňků věnovali pozornost. Ano, jsou to sice pravidla, ale jsou určeny spíše k tomu, abyste si s vybíráním pohráli a vyjádřili svou osobitost jejich prostřednictvím.

Douglas MacArthur to vyjádřil nejlépe, ‘Nejlépe se na vás bude vzpomínat za pravidla, která jste porušili.’ Tady to máte...to zmíněné sebevědomí.

Nejdříve se oblékněte

Tuto příručku jsme vytvořili pro muže, kteří mají základy svého oblékání perfektně zvládnuté. V případě, že si stále nejste na 100% jisti, přečtěte si pár tipů, než začnete s doplňky.

Vždy noste alespoň 1 jednobarevný kousek Oblékněte si alespoň jeden jednobarevný kousek oblečení. Může to být například jednobarevný oblek s pruhovanou košilí. Představte si, jak by asi vypadalo sako se vzorem pepito s košilí s květinovým vzorem.

Kombinací neutrálních barev + 1 další barvy nic nepokazíte Pokud si opravdu nevíte rady, držte se neutrálních barev a dejte si na sebe 1 barvu na zvýraznění. Neutrální barva je černá, bílá, šedá, námořnická modř a hnědá.

Vybírejte doplňky k oděvu – nevybírejte oděvy k vašim doplňkům Vždy si nejprve pořiďte košili, oblek nebo džíny a potom hledejte vhodné doplňky. Je to mnohem jednodušší než si koupit boží kapesníček do saka a až následně se k němu snažit najít vhodnou košili.

Teď, když máte základ, je čas přidat další prvky, které posunou váš outfit o úroveň výš.

1 7 základních pravidel, jak kombinovat pánské doplňky 1.1 1. kůže by měla ladit1.2 2. kovy by měly být sladěny1.3 3. barvy vybírejte opatrně 1.4 4. vzorů se nemusíte obávat1.5 5. nezapomeňte na texrturu1.6 6. understand the season pochopit rozdíl v sezónách1.7 7. měli byste vědět, kam vyrážíte1.8 Vy se ptáte – my odpovídáme

1. Kůže by měla ladit

Prvním pravidlem je, že kůže musí ladit s kůží. To znamená, že pokud máte hnědý opasek, měli byste nosit i hnědé boty. Zůstaňte při jedné barvě, protože váš celkový vzhled bude působit čistě a elegantně.

Když řekneme, že kůže musí ladit s kůží, nemáme na mysli několikahodinové hledání přesného odstínu vašich bot v obchodě s opasky. Stačí, když budete nosit stejnou barvu.

Boty určují barvu vašich kožených doplňků.

Kožená taška

Nikdo nechce trávit ráno tím, že bude měnit tašku za taškou, protože v ten den si chce obléct černý kožený opasek. Neplýtvejte energií na sladění tašky a opasku. Je to jediný doplněk, který dostane propustku ... ale pouze tehdy, pokud se jedná o opravdu kvalitní tašku.

Kožený řemínek na hodinky

Kožený řemínek na hodinky by měl být ve stejné barvě jako opasek. Barva pouzdra hodinek by měla odpovídat sponě na opasku.

Kožené náramky

Pohrajte si s náramky a vyberte si tmavší tóny stejné barvy. Zkombinujte tmavohnědý kožený náramek s hnědým opaskem ve světlejším odstínu. Nebo můžete zkombinovat jeden černý kožený náramek s korálkovým náramkem v zemitých barvách hnědé.

Kožená peněženka

Pokud míváte peněženkou, aby ji každý viděl ... je tu větší problém, na který byste se měli zaměřit. Kupte si raději peněženku na základě její funkčnosti, než proto, že ladí s vaším opaskem nebo obuví. Pokud ji opravdu chcete s něčím sladit, abyste vypadal sofistikovaně, pak ji slaďte s vaší koženou taškou.

Nenosíte kožené boty ani opasek?

Stejná pravidla platí i v případě plátěných tenisek nebo žabek. Ať už nosíte kůži nebo ne, barvu byste měli sladit.

2. Kovy by měly být sladěny

Do této kategorie spadá mnoho doplňků. Mělo by platit stejné obecné pravidlo jako u kůže – kovy by měly ladit s kovy. Dejte si na sebe barvy ve stejných tónech pro úhledný, rafinovaný a svěží vzhled.

Hodinky

Jsou vaše hodinky celokovové nebo mají kožený řemínek? Pokud jsou kožené - a vy jste si přečetli výše uvedenou pasáž - pouzdro hodinek by mělo odpovídat barvě vašeho opasku. Pokud máte stříbrnou sponu, zvolte hodinky stříbrné barvy.

Je to jednodušší, pokud jsou hodinky celokovové hodinky zlaté barvy ladí s opaskem se sponou zlaté barvy. Nemusí se jednat o naprosto stejný odstín nebo lesk – kartáčovaný povrch ocelové spony se skvěle hodí k leštěným hodinkám stříbrné barvy.

Hodinky jsou základem pro volbu dalších doplňků. Všechno to začíná hodinkami. Hodinky by měly odpovídat sponě na opasku. Opasek by měl odpovídat botám. A botami začíná zábava!

Manžetové knoflíčky

Manžetové knoflíčky se nacházejí v blízkosti hodinek. Pokud budou kovy ladit, bude to vypadat nejlépe. Vizuálně je také důležité, aby manžetové knoflíčky ladily s vaší kravatovou sponou.

Hedvábné manžetové knoflíčky? Soustřeďte se na kombinaci barev než kovů.

Kravatové spony

Kravatové spony by měly ladit s jehlicí do klopy protože se nosí ve stejné úrovni zraku. I když nemusí ladit s hodinkami, doporučujeme je sladit pro větší soudržnost a jednotnost.

Prsteny a náhrdelníky

Prsteny by měly ladit s vašimi hodinkami, protože se nosí blízko u sebe. Nevadí, když kovy v tomto případě neladí – přece nepřestanete nosit svůj snubní prsten jenom proto, že neladí s hodinkami.

Kovový náhrdelník by měl mít podobnou barvu, jako další vaše kovové doplňky. Jedinou výjimkou jsou náhrdelníky, se kterými vás pojí osobní nebo náboženské spojení.

Náramky

Nejdůležitější je si uvědomit, že není třeba mít zápěstí plné kovových náramků. Budete překvapeni, kolika životních problémů se vyhnete.

Protože se náramky nacházejí v blízkosti hodinek nebo na opačném zápěstí, ale ve stejném zorném poli, je důležité, aby byly kovy stejné. Naše nejoblíbenější náramky jsou obvykle zdobeny jedním nebo dvěma kovovými korálky. Tyto korálky by měly mít stejnou barvu, jako vaše hodinky.

Pokud nosíte hodně kovových náramků... proč nevyzkoušet kožené nebo korálkové náramky ? Je to také skvělá příležitost ke kombinování kovů. Ano, náramky jsou hned vedle hodinek, ale nebude vadit, když ozdobné malé přívěsky nebo korálky nebudou naprosto ladit s hodinkami, protože jsou dostatečně malé, takže vám tak malý prohřešek bude odpuštěn.

Šle

Uvidí někdo vaše podvazky nebo šle? Pokud ano, pak je slaďte s hodinkami. V případě, že tomu tak nebude a jste si jist, že si sako nesundáte, pak je naprosto jedno, jestli budou ladit...jděte do toho!

Náušnice

Náušnice jsou možná malé, ale jsou na očích. Abyste zachovali dokonale estetický dojem, slaďte náušnice s kravatovou sponou a jehlicí do klopy. Pokud nenosíte ani kravatovou sponu ani jehlici do saka, slaďte náušnice s hodinkami.

Nezoufejte, pokud jsou vaše oblíbené hodinky ve zlaté barvě a oblíbená spona na opasek je stříbrná. Můžete nosit i jiné kovové doplňky v kombinaci stříbra a zlata. Manžetové knoflíčky ve stříbrných a zlatých tónech jsou skvělým způsobem, jak zkombinovat dva kovy a vytvořit harmonii.

Když jste na pochybách ... slaďte kovy. Je to bezpečné, jednoduché a vždy to funguje.

Nenosíte ani hodinky, ani opasek?

Nejdříve se musíme zeptat...proč ne? Vždycky vytáhnete telefon, abyste zjistil, kolik je hodin?

Stejná pravidla platí bez ohledu na to, zda nosíte hodinky nebo opasek - slaďte kovy ve stejných tónech.

3. Barvy vybírejte opatrně

Pochopit pravidla kombinování kovů a kůže je docela jednoduché - naučit se kombinovat barvy je o něco náročnější. S množstvím doplňků v různých barvách se nedá uplatnit jedno obecné pravidlo. Můžeme vám pouze poskytnout základy na to, abyste na to přišli sami.

Pamatujete si na pouzdro s pastelkami, se kterými jste malovali jako dětí? Pastely jsou velmi praktickou pomůckou při vysvětlování pravidel.

Barevný kruh

Barevný kruh je základem každé barvy na světě.

Existují 4 typy barevných palet, které potřebujete znát. Pokud pochopíte barevné palety, můžete je uplatnit při všem, od kapesníků do saka a kravat, až po šle a motýlky.

Upozorňujeme, že ne každá kombinace si musí vyžadovat velkou pozornost. Podívejte se na fotky a uvidíte, jak se používají různé odstíny barev v každé paletě.

Monochromatická Monochromatické barvy jsou ze stejné barevné rodiny. Mohou mít odlišný odstín (barva + černá nebo bílá barva), ale jsou v podstatě stejné.

Analogická Analogické barvy jsou 3 barvy, které se nacházejí vedle sebe a sdílejí dominantní barvu uprostřed. Doplňky této barevné palety vyžadují trochu odvahy, aniž by to vypadalo bláznivě.

Světle modrá vypadá dobře s kapesníkem do saka a kravatou v zelené barvě.

Triadická Triadické barvy jsou tři barvy na kole barev, které mají mezi sebou stejnou vzdálenost. Výsledkem je vyvážená kombinace více barev.

Světlejší verze žluté, červené a modré barvy v triadické barevné paletě se nebudou přehlušovat, ale naopak, budou v harmonii.

Doplňková Doplňkové barvy jsou na barevném kruhu umístěny naproti sobě. Mohou být výrazné a poutavé nebo při zvolení tlumených barev, mohou působit decentně.

Zelené a oranžové tóny jsou z doplňkové palety a nepoutají na sebe pozornost.

Náramky

Většina pánských náramků se vyrábí z přírodních materiálů, jako je kůže, dřevo, lávový kámen, kokosové nebo kamenné korálky. Barva je obvykle hnědá, černá, stříbrná, bronzová nebo zlatá a mohou se nosit téměř se vším.

Nezapomeňte sladit kovy a kůži ve stejným barevných odstínech.

4. Vzorů se nemusíte obávat

Mnozí z nás si se sladěním různých vzorů neví moc rady. Záleží však pouze na tom, abychom pochopili, jak kombinovat barvy...teď opět oceníte, že jste dávali pozor při vysvětlování, jak funguje barevný kruh?

Než začneme, chceme vám připomenout, že tento článek je určen doplňkům. Nošení vzorované košile nebo obleku je o něčem jiném.

Obecným pravidlem pro začátečníky je: Pokud je vaše košile plisovaná, pruhovaná nebo vzorovaná, vše ostatní včetně doplňků by mělo být jednobarevné.

Za předpokladu, že máte na sobě jednobarevnou košili a oblek v komplementární barvě, pojďme se podívat na kapesníček do saka. Tento kousek jsme vybrali kvůli květinovému vzoru s minimálně 5 různými barvami.

Proč se tento motýlek ke kapesníčku hodí? Je to dobrá volba, protože barva je podobná bleděmodré na kapesníčku do saka a vzor je menší než je květinový vzor.

Důležité je, aby měli vzory podobné proporce. To znamená, že vzory na kapesníčku do saka a vzory na motýlku by neměly mít stejnou velikost, ale rozdíl by neměl být ani příliš velký - vždy noste jeden vzor větší nebo výraznější.

Celková barevná paleta pro tyto 2 kousky je tlumená. Dobrý způsob, jak začít s laděním vzorů a barev je právě nošení tlumených barev - místo výrazných sytých barev.

Pravidla pro kombinování vzorů u doplňků

  • Pokud nosíte více než jeden vzor: Použijte 1 malý, 1 střední a 1 výrazný
  • Pohrajte si s proporcemi - kapesníček do saka s úzkým proužkem s kravatou s proužkem širším
  • Více vzorů by mělo být ve stejném tónu - monochromatická nebo analogická barvená paleta

Co když si neobléknete oblek?

Pokud raději zvolíte neformální styl, i v takovém případě platí pro doplňky stejná pravidla.

Černé kalhoty a bílé tričko? Na zajímavosti dodejte díky NATO řemínku na hodinkách nebo zvolte paracord náramek ve výrazné barvě. Trocha vzoru, textury a barvy je vše, co je potřeba.

5. Nezapomeňte na texrturu

Při kombinování doplňků je důležitá i struktura. Zatímco většina pánských doplňků není příliš strukturovaná nebo komplikovaná, existuje pár kousků, se kterými se dennodenně setkáváme. Mohou se použít, aby vizuálně upoutaly.

Představte si pletenou kravatu, která leží vedle hedvábné. Pletená struktura je mnohem kontrastnější než hladké hedvábí, že? Cílem je dosáhnout kontrastu mezi doplňky. Je to obzvláště důležité u kravat / motýlků a kapesníčků do saka.

Buďte opatrní, abyste to při vybírání textury nepřehnali. Zvolte pouze 1 texturu, která se liší od ostatních. Pokud máte na sobě jemnou hladkou kravatu, zvolte hrubší bavlněný nebo vlněný kapesníček do saka. A pokud je vaše kravata strukturovaná, vyberte si pěkný hladký hedvábný kapesníček do saka.

Bonusový tip

Strukturovaný kousek by měl být jednobarevný. Složitá struktura v kombinaci s odvážným vzorem bude vypadat chaoticky.

6. Understand the Season Pochopit rozdíl v sezónách

Může se to sice zdát jako zbytečné pravidlo, ale vyslechněte si nás. Výběr sezónních doplňků podle barvy a vzoru není tak důležitý jako praktičnost konkrétního produktu. Neohlížejte se na to, že šála a beanie čepice možná dokonale neladí s vaším outfitem. Pokud vám slunce svítí do očí, ochraňte své oči slunečními brýlemi, i když možná neladí s řemínkem na hodinkách.

Jak teplé jsou tyto rukavice? To by měla být jediná otázka, kterou si položíte, když si je oblékáte. Pokud budou ladit s vaším opaskem...paráda. Ale pokud ne, nevadí. Hlavně, že vám nebudou mrznout prsty.

7. Měli byste vědět, kam vyrážíte

Co si oblečete závisí především na tom, kam si vyrazíte. Pokud vám nejde o to, abyste vypadali zajímavěji než novomanželé, nedávejte si na svatbu neonové šle a černý kožený náramek s cvočky.

Odvážné barvy a výrazné vzory jsou vhodnější pro neformální události, zatímco méně barevné kousky se budou hodit na obchodní a formální příležitosti.

Většina našich pravidel je pro muže, který nosí oblek nebo sako. Ale i pro každodenní ležérní oblečení mohou platit stejná pravidla.

Řekneme to znovu - pravidla jsou na to, aby se porušovala. Pokud chcete, můžete míchat kovy. Můžete nosit i 8 různých vzorů, pokud si to tak přejete. Přemýšlejte o pravidlech jako o trase navrhované GPS... nemusíte ji následovat, ale usnadní vám cestu.

Slíbili jsme, že vás těmto dovednostem naučíme. A navíc jsme vše vyřešili za vás. To, co musíte nyní udělat vy, je získat praxi, mít trpělivost a vybudovat si sebedůvěru. Jsme si zcela jisti, že vám to půjde. Hodně štěstí!

Vy se ptáte – my odpovídáme

Měla by kravata ladit s opaskem?

Kravatu si vybíráte podle košile. Váš opasek by měl ladit s botami.

Můžu nosit stejnou kravatu a kapesníček do saka?

Can you? Yes. Should you? No. Můžete? Ano. Měli byste? Ne.

Existuje milion možností pro skvělé kapesníčky do saka, takže není třeba kupovat kapesníček ve stejné barvě a materiálu jako je vaše kravata. Jedinou výjimkou může být svatba, na níž nevěsta trvá na tom, aby byl ženich kompletně sladěný. 80. léta se vracejí.

Měla by kravata ladit s kalhotami?

Odpověď není tak jednoduchá. Je to těžké, protože kalhoty by měly ladit se sakem, vaše košile by měla ladit s oblekem a vaše kravata musí ladit s košilí.

Takže naše odpověď je ano ... ale ne způsobem, jaký jste měli na mysli.

Musí šle ladit, pokud nejsou vidět?

Pokud slibujete, že si sako nesundáte, pak ne. Ale bezpečnější je nosit šle, které ladí ke kovům, kůži a barvám.

Mohou se pravidla porušit?

Nikdo se nám na tohle nezeptal, ale je to důležité.

Ano, mohou.

Dejte se do toho!

PŘIHLASTE SE A VYHRAJTE 10 000 KČ

Přihlaste se k pravidelnému odběru stylových tipů, speciálních nabídek a informací o nových produktech. Automaticky se zúčastníte měsíčního slosování o dárkový poukaz v hodnotě 10 000 Kč.

Jsem si vědom/a Zásad ochrany osobních údajů Trendhim. Kdykoli se můžete odhlásit.