Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 875 Kč-
Kontaktujte nás

52 způsobů skládání kapesníčku do saka

Návod krok za krokem, jak skládat kapesníček do saka na 52 způsobů. Tečky znázorňují náročnost.

1 52 způsobů skládání kapesníčku do saka 1.1 Jak poskládám kapesníček do saka?1.2 Pravidla skládání kapesníčku do saka 1.3 Kdy jsme začali skládat kapesníčky do saka

Jak poskládám kapesníček do saka?

Chcete vědět, jak poskládat kapesníček do saka nebo klasický kapesník?

Tohle je ten nejjednodušší způsob, jak kapesníček do saka nebo klasický kapesník skládat.

  1. Položte kapesníček rubem nahoru
  2. Přeložte napůl zprava doleva
  3. Přeložte zleva doprava a nechejte mezeru na pravé straně
  4. Přeložte napůl shora dolů.
  5. Přeložte spodní stranu zezadu nahoru. Upravte, aby dokonale padl do Vaší náprsní kapsy.

Pravidla skládání kapesníčku do saka

Není mnoho pravidel, jak nosit kapesníček do saka, což znamená, že způsoby skládání výše jsou jen kreativní inspirací pro vás. Záleží jen na vás, pokud se rozhodnete vytvořit si svůj vlastní způsob skládání. Nicméně, doporučujeme, abyste nevolili stejný vzor jak na vaší kravatě/ motýlku , tak na kapesníčku do saka. Vypadá to až příliš strojeně. Raději doporučujeme experimentovat s barvami, které spolu dobře ladí. Přečtěte si náš článek o kapesníčcích do saka, pokud chcete dobře porozumět teorii barev a jejich kombinací.

Pokud hledáte pár způsobů skládání kapesníčků pro začátečníky, doporučujeme Prezidentský nebo Jeden růžek ven. Pokud hledáte něco ležérnějšího a rychlého, pak doporučujeme Nadýchaný styl (The Puff). Hledáte něco náročnějšího? Vyzkoušejte Růži nebo 4 růžky ven.

Kdy jsme začali skládat kapesníčky do saka

Před příchodem papírových kapesníčků se muži spoléhali na malé kousky látky, aby si otírali unavené obočí, smrkali a odstraňovali z fousů zbytky jídla. Klasický kapesník dlouho sloužil k osobním hygienickým účelům v rukách a kapsách mužů po celém světě.

Kapesníček do saka je vlastně klasickým kapesníkem, který slouží pouze k dekorativním účelům. Tkanina je většinou jemnější, barevná a má často zajímavé vzory. Trend skládání kapesníčků a jejich vkládání do náprsních kapes začalo být oblíbeným ve 20. letech minulého století a přestalo být v módě v 60. letech. Opětovná obliba začala v 90. letech, kdy je nosili herci oblíbených televizních pořadů.

PŘIHLASTE SE A VYHRAJTE 10 000 KČ

Přihlaste se k pravidelnému odběru stylových tipů, speciálních nabídek a informací o nových produktech. Automaticky se zúčastníte měsíčního slosování o dárkový poukaz v hodnotě 10 000 Kč.

Jsem si vědom/a Zásad ochrany osobních údajů Trendhim. Kdykoli se můžete odhlásit.