Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 875 Kč-
Kontaktujte nás

Vyrážíte někam? Jak se sbalit na služební cestu

Pro klíčové tipy a rady na služební cesty jsme našli 3 muže, kteří mají přehršle zkušeností s úspěšným balením. Učte se z jejich zkušeností a strávíte méně času balením. Zbude vám tím pádem o trochu více času na přípravu té vaší prezentace.

Balení na služební cestu není snadné. Bojíme se, že si zabalíme zbytečně mnoho věcí, jako nějaký začátečník a stále se obáváme, že na něco zapomeneme.

Je snadné přehlédnout a zapomenout něco opravdu důležitého - přece jen cestujeme za prací. Nejen, že nesmíme zapomenout notebook, portfolio a tu úžasnou prezentaci, na které jsme tak tvrdě pracovali... kdo má čas si pamatovat nabíječku na telefon a čisté spodní prádlo?

Tento průvodce jsme vytvořili, protože víme, že služební cesty mohou být problémem. Ať už je to poprvé a cestujete ekonomickou třídou nebo letíte první třídou, efektivní balení je dovednost, kterou lze vždy vylepšit.

1 Vyrážíte někam? jak se sbalit na služební cestu1.1 Kombinace 4-3-2-2 1.2 Srolovat a vyrazit1.3 Oblékněte se tak, abyste ušetřili místo1.4 Jak poskládat a zabalit sako1.5 Jak si na cesty poskládat košili1.6 Jak si na cesty srolovat košili 1.7 10 tipů na cesty od zkušených cestovatelů 1.8 Nakupujte na cesty

Kombinace 4-3-2-2

Softwarový vývojář, který se stal specialistou v marketingu, Nicklas Mortensen, navrhuje, abyste si zabalili verzatilní oděvy, které se hodí jak pro obchodní formální, tak i obchodní ležérní příležitosti.

„Při balení se řídím kombinací 4-3-2-2, to znamená 4 košile, 3 kalhoty, 2 blejzry a 2 páry bot. Není toho moc, ale je možné věci různě kombinovat podle požadovaného stylu.“

Co se týče kalhot, Nicklas doporučuje „2 páry černých kalhot a 1 pár v barvě khaki. Černá se hodí ke všemu a nabízí tak spoustu možností, aniž byste si toho museli balit víc. Kalhoty v barvě khaki se skvěle hodí k modré košili a rozjasní každý outfit po dni v černé barvě.

Vždycky si balím 2 bílé, 1 modrou a 1 vzorovanou košili. Bílá košile se hodí prakticky ke všemu a vždy se ujistím, že se vzorovaná košile hodí k mým kalhotám a blejzrům (1 šedý a 1 tmavě modrý). Jsem fanoušek dvouřadého blejzru a blejzru se dvěma knoflíky.

Žádný outfit není kompletní bez správných bot. Nicklas volí verzatilní kousky. „Jedny hnědé a jedny černé. Opasek, který si beru s sebou, je na jedné straně hnědý a na druhé straně černý. Je to jednodušší než balení 2 různých opasků."

Kromě základního vybavení – kožené tašky na notebook, nabíječky, sluchátek a slunečních brýlí – najdete v jeho tašce také doplňky zabírající malé prostory. „Nejlepší způsob, jak se na výletu cítit svěží, je rozmanitost. Zabalím 4-5 kapesníčků do saka, 2 páry manžetových knoflíčků a 4-5 kravat. Beru si 2 kravatové spony (1 ve zlaté a 1 ve stříbrné barvě), abych sladil barvu kovů. Je snadné vytvořit seznam a naplánovat si oblečení pro každý den, ale budete se cítit sami sebou, pokud budete mít trošku svobody ve výběru, když se oblékáte.“ Bez čeho nikdy necestovat: „Jediná věc, bez které se neobejdu, je napařovačka oděvů." Nikdy nevíte, jestli budete mít možnost nechat si v hotelu oděvy vyžehlit, a bohužel, neexistuje žádná technika balení, která by zaručila, že se vám košile nepomačká.“

Skládat nebo rolovat: „Vždy věci skládám, nejen proto, že je to pohodlnější, ale abych mohl do tašky věci skládat postupně na sebe. Boty vždy vložím do tašek, aby nezašpinily oblečení.“

Nejlepší rada pro začátečníka na služební cestě: „Sbalte se večer před odjezdem a do letadla si oblékněte něco pohodlného." Mnoho obleků na míru (známých jako super-strečové nebo cestovní obleky) jsou vyrobeny z materiálů s elastanem. Je to skvělá investice a když přijedete, budete vypadat stejně dobře, jako když jste nastupovali do letadla. A nebude se krčit, i když budete muset sedět po dlouhou dobu.

Pokud hodně cestujete, promluvte si se svou bankou o kartě Mastercard s prioritním vstupem. Poskytuje volný přístup k mnoha letištním salonkům a usnadňuje tak čekání.“

Srolovat a vyrazit

Brett Snyder, analytik leteckého průmyslu a prezident Cranky Flier a Cranky Concierge, věří, že správný způsob cestování je balení do cestovní tašky. "Namísto kufříku vždy nosím cestovní tašku, protože se mnohem snadněji dává do úložního prostoru v letadle. A pokud je to nutné, i pod sedadlo. Jedinou nevýhodou je, že ji musím nosit na rameni. Pokud si berete jen příruční zavazadlo, které si berete s sebou do letadla, po přistání vám to ušetří spoustu času... proto stojí za to, ji nosit s sebou.

Zabalím si alespoň 2 kalhoty, 2 košile a před vložením do tašky zkontroluji, zda se všechny kousky k sobě hodí. Zabalím si jeden opasek a boty.

Do tašky na laptop si ukládám nabíječku na telefon, nabíječku na notebook, pera a léky. Tak vím, kde jsou a mohu se k nim snadno dostat a mohu pracovat během letu nebo v terminálu."

Bez čeho nikdy necestovat: „Když cestuji, nosím dlouhé kalhoty, boty, opasek a svetr. Když mám na sobě formální oblečení, nemusím si ho dávat do tašky. Moje taška je tak malá a lehká.

Košile z materiálu, který se nemusí žehlit, jsou skvělé na služební cesty. Přesto, první věc, kterou musíte udělat, když dorazíte do hotelu, je vyvěsit si oděvy a vyžehlit si vše, co potřebuje žehlení. Nechcete si přece žehlit košili v půl osmé ráno, když máte v 8 hodin meeting.”

Skládat nebo rolovat: „Obvykle, když se jedná o krátkou služební cestu, věci si skládám. Pokud mám málo místa, věci si roluji, abych si toho mohl vzít víc. Na dno tašky si dám kalhoty, následně boty a potom vše ostatní.”

Nejlepší rada pro začátečníka na služební cestě: „Čas máte na své straně – chovejte se k němu laskavě. Vždy si nechte prostor pro neočekávané zrušení nebo zpoždění letu. Pokud je to možné, přijeďte večer před meetingem, abyste byli následující den odpočati a připraveni. Čím budete uvolněnější, tím méně stresu si zažijete.”

Oblékněte se tak, abyste ušetřili místo

Casper Felskov, asistent maloobchodního manažera dámské módní značky navrhuje nosit jeden kompletní oděv, abyste ušetřili místo. „Když cestuji za prací, nosím šedé sako. Při nástupu na palubu ho letušky vždy zavěsí, takže se nemusím bát, že bude pokrčené. Dělám to takhle, abych ho nemusel balit.

V mé tašce najdete 3 košile a 2 chinos kalhoty. Vím, že ty černé a khaki kalhoty, které si zabalím, se hodí k bílé a modré košili. Doplní i mé šedé sako.

Zabalím si jen to, co vím, že budu nosit. Někteří obchodní cestující si rádi balí různé kombinace oděvů. Já si raději předem naplánuji, co budu nosit a tyto kousky zabalím. Nosím s sebou 2 kravaty (1 jednobarevnou a 1 se vzorem), černé kožené boty a černý kožený opasek.

Nosím jedny hodinky a další si zabalím. Něco tak jednoduchého, jako výměna hodinek dokáže outfit osvěžit při tom, jak celý den sedíme na schůzích nebo cestujeme."

Casper se vyhne čekání na zavazadla a po příletu jde rovnou do hotelu. „Naučte se, zabalit si věci do cestovní tašky. Vyhnete se problémům se ztracenými zavazadly a naučíte se, jak se strategicky sbalit namísto přenášení celého šatníku na dvoudenní služební cestu.

Taška by měla ladit s vaším outfitem. Berte to tak, že taška je doplňkem vašeho outfitu - neslouží jen k uložení věcí. Například kožená taška vždy vypadá profesionálně a postupem času se na ní vyvíjí krásná patina, která ukazuje, že jste profesionální cestovatel."

Bez čeho nikdy necestovat: „Vždy cestuji s powerbankou na telefon. Pokud během cestování vzniknou nějaké nepříjemnosti, budete potřebovat telefon, abyste o tom informovali v práci.”

Skládat nebo rolovat: „Skládáním naplocho mi zůstává v tašce více místa. Nejdříve balím boty (do tašek na boty), pak doplňky, kalhoty, košile, nabíječku na laptop, laptop, nabíječku na telefon a pak moji kosmetickou tašku. Poslední věci, které si do tašky vkládám, jsou moje letenka a pas. Jsou úplně nahoře, aby byli snadno dostupné."

Nejlepší rada pro začátečníka na služební cestě: „Nechci znít jako pesimista, ale vždy předpokládejte, že se něco pokazí - může se zpozdit vlak nebo může nastat velká zácpa na cestě na letiště.

Na letiště přijďte raději dříve. Vždy přicházím 2 hodiny před odletem. A ten čas na letišti nepromarněte. Využijte ho na práci nebo potřebnou přestávku před zahájením služební cesty."

Jak poskládat a zabalit sako

  1. Začněte tím, že sako položíte na rovnou plochu.
  2. Je to klíčem k tomu, aby se nepomačkalo. Pomocí špendlíku můžete zajistit, aby přední a zadní část zůstala u sebe (a na plocho). Může to být praktické, ale nedoporučuje se na jemné tkaniny.
  3. Sako otočte a složte jednu stranu směrem dovnitř. Zarovnejte se zadním švem uprostřed.
  4. Vyrovnejte rukáv podél linie přehybu. Zaměřte se na hladkost a plochost. Opakujte na druhé straně.
  5. Vaše sako by nyní mělo vypadat takhle. Nyní ho složte na polovinu (začněte zespodu).
  6. Vaše složené sako by mělo vypadat takhle.
  7. Nyní jste připraveni ho zabalit. Nezapomeňte vyvěsit, jakmile dorazíte do cíle.

Jak si na cesty poskládat košili

  1. Začněte položením košile na rovnou plochu knoflíky směrem dolů.
  2. Složte jednu stranu dovnitř. Zarovnejte ji se středem košile.
  3. Vyrovnejte rukáv podél linie přehybu. Zaměřte se na hladkost a plochost.
  4. Opakujte kroky na druhé straně.
  5. Vyrovnejte rukáv přes druhý podle obrázku.
  6. Přeložte na polovinu složením odspodu.
  7. Vaše poskládaná košile by měla vypadat takhle. Připravena na sbalení! Nezapomeňte ji vyvěsit, když dorazíte do hotelu.

Jak si na cesty srolovat košili

  1. Začněte položením košile na rovnou plochu knoflíky směrem dolů.
  2. Košili složte na polovinu tak, aby byl jeden rukáv přes druhý.
  3. Sklopte oba rukávy směrem dolů, jak je znázorněno na obrázku.
  4. Začněte odspodu a opatrně rolujte košili směrem k límci.
  5. Vaše srolovaná košile by měla vypadat takhle. Připravena na vložení do zavazadla. Nezapomeňte ji po příjezdu zavěsit a v případě potřeby vyžehlit.

10 tipů na cesty od zkušených cestovatelů

  1. Vyhněte se odbavování zavazadel za každou cenu. Investujte do tašky, kterou můžete používat jako příruční zavazadlo do letadla.
  2. Pro krátké cesty si zabalte jeden oblek a čistou košili na každý den.
  3. Vždy si sbalte i oblečení a boty v ležérním stylu. Budete je potřebovat, až půjdete do McDonald's ve 2 ráno. Navíc, převléknout se po dlouhém dni a pracovní večeři v obleku do něčeho mnohem pohodlnějšího, bude velmi příjemné a stojí za to, kolik prostoru vám to v kufru zabere.
  4. Jakmile se dostanete do hotelu, zavěste a vyžehlete si vše, co potřebujete. Nejprve vyzkoušejte hotelovou žehličku na ručníku, ale nejdřív zkontrolujte, zda není žehlička znečištěná nebo rozbitá.
  5. Pokud cestujete na delší dobu, dobře si zásobte
    kosmetickou tašku. Vybavte si ji produkty, které si můžete vzít s sevou na palubu letadla.
  6. Vezměte si s sebou tašku na špinavé prádlo, abyste mohli oddělit špinavé oděvy od čistých. Usnadní vám to také vybalování až se vrátíte domů.
  7. Vždy si do telefonu uložte digitální kopie pasu a cestovních dokladů.
  8. Vybírejte si obleky a
    oděvy s elastanem a oděvy, které jsou vhodné pro cestování. Mnoho oděvů je vyrobeno z materiálů, které se nemačkají a rychle schnou, což se vyplatí, pokud si oděv něčím potřísníte.
  9. Pokud jdete z letadla rovnou na schůzku, využijte koupelnu na letišti. Rychlé osvěžení může udělat velký rozdíl v tom, jak se budete cítit a vypadat.
  10. Nikdy neodjíždějte bez
    hydratačního krému a balzámu na rty. V letadle je suchý vzduch.

Nakupujte na cesty

PŘIHLASTE SE A VYHRAJTE 10 000 KČ

Přihlaste se k pravidelnému odběru stylových tipů, speciálních nabídek a informací o nových produktech. Automaticky se zúčastníte měsíčního slosování o dárkový poukaz v hodnotě 10 000 Kč.

Jsem si vědom/a Zásad ochrany osobních údajů Trendhim. Kdykoli se můžete odhlásit.