Z důvodu velikonočních svátků budou objednávky odeslány v úterý 2. dubna

Z důvodu velikonočních svátků budou objednávky odeslány v úterý 2. dubna

Můžete vrátit do 365 dnů – nebudeme se ptát proč!
Doručení 60 Kč - Možnost doručení zdarma od 875 Kč-
Kontaktujte nás

ZÁCHRANA SVĚTA

Se skládá z mnoha krůčků

Neptáme se, jak je vylepšit ani co do nich přidat. O tom hodinky Recapture nejsou. Jde nám hlavně o „proč“. Proč navrhovat jednoduché plastové hodinky s řemínkem z PET vláken v několika sportovních barvách, když už je na trhu tolik jiných?

A s ním i první krok k záchraně planety.
Proto.

Dobře, může to znít trošku přehnaně, ale hodinky Recapture jsou od základu navržené tak, abychom využili recyklované PETky a polyethylen. Pouzdro má odolnou a lehkou konstrukci z tvrzeného recyklovaného plastu. Řemínek je vyrobený z polyethylentereftalátových vláken, utkaných do měkkých a pohodlných pásků. Ty mají vložku z umělé kůže vyrobenou z recyklované jablečné slupky a dalších organických produktů, které napodobují vzhled, strukturu a odolnost pravé kůže.

„Plast není špatný materiál. Jen s ním špatně zacházíme. Má hodně dobrých vlastností, ale musíme se zaměřit na to, jak ho používáme a na co.“

– Daniel Sano Mirecki, spoluzakladatel Omhu:

Pro hodinky Recapture jsme uzavřeli partnerství s Omhu:, dánskou organizací zabývající se čištěním pláží, která usiluje nejen o odstranění plastu z životního prostředí, ale i o to plast znovu použít prospěšným způsobem.

1 Záchrana světa1.1 Trendhim x omhu:1.2 Žádný další odpad

Trendhim x Omhu:

Omhu: je synonymem péče.  Péče o životní prostředí, o budoucnost, o udržitelnost, ale podle spoluzakladatele Omhu Daniela Sano Mireckiho jde taky o to počínat si šetrně.

„Naději do budoucna mi dává skutečnost, že se snad nacházíme v bodě zlomu a uvědomujeme si, že potřebujeme recyklovat mnohem víc a mnohem lépe než doteď. Opravdu se potřebujeme kriticky zamyslet nad tím, k čemu plast vůbec používáme."

– Daniel

Z každých hodinek Recapture prodaných před 1. zářím půjde část zisku organizaci Omhu: jako pomoc na čištění životního prostředí. Každé prodané hodinky nám tak umožní z přírody odstranit množství odpadu, které se rovná 100 plastovým láhvím.

Jako bonus navíc budete mít díky mimořádné výzvě probíhající do 1. srpna možnost získat limitovanou edici hodinek Recapture zadarmo. Víc si o tom řekneme pak.

ŽÁDNÝ DALŠÍ ODPAD

Pro hodinky Recapture jsme zvolili japonský strojek Miyota 2035. Náš hodinový strojek quartz je velmi přesný, spolehlivý, odolný, jednoduchý a dá se opravit. Tyhle atributy vás možná nezaujmou tak, jako super sexy módní výrazy typu „vestavěný chronograf“ nebo „nanoskeletální grafenová duše absorbující nárazy“ (dobře, to druhé jsme si vymysleli), ale přesto jsou důležité.

„Je důležité nezapomínat, že záleží na každém našem kroku – ať už jsou naše cíle ambiciózní, nebo jde o zdánlivé drobnosti.“

– Daniel

Celá filozofie těchto hodinek je o omezování odpadu a opětovném využití všeho, co se využít dá, aby to neskončilo v přírodě. Čím jsou hodinky jednodušší, tím méně energie potřebují. A čím méně energie potřebují, tím méně baterek na celou jejich životnost padne. Jestli nepotřebujete okénko s datem, oddělený 24hodinový pidiciferníček nebo stopky, pak tyhle komplikace jen plýtvají energií. Strojek Miyota 2035 je na trhu už nějakou dobu, takže se jeho nejnovější verze dá snadno opravit a náhradní díly jsou levné a běžně dostupné.

To všechno přispívá k hodinkám, které jsou (jak doufáme) čirým požehnáním pro životní prostředí. Odstraní plastový odpad a další materiály z životního prostředí a připnou vám je k zápěstí. Jsou energeticky úsporné a odolné, takže je nebudete muset v dohledné době vyhodit. A i kdyby se stala ta málo pravděpodobná věc, že se po letech služby porouchají, bude levné a snadné je opravit, takže nebudete mít takřka žádný důvod je vyhodit.

„Nejlepší je, že využíváme zdroje a suroviny, které jsou tak snadno dostupné.“

– Daniel

PŘIHLASTE SE A VYHRAJTE 10 000 KČ

Přihlaste se k pravidelnému odběru stylových tipů, speciálních nabídek a informací o nových produktech. Automaticky se zúčastníte měsíčního slosování o dárkový poukaz v hodnotě 10 000 Kč.

Jsem si vědom/a Zásad ochrany osobních údajů Trendhim. Kdykoli se můžete odhlásit.